Czy to oznaki obcych?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 08, 2003 19:43 Czy to oznaki obcych?

Mój maluch (Tango) ma dość twardy brzuszek (w porównaniu do swojego brata). Poza tym czasami mam wrażenie, że ma lekko opuchnięty odbyt. Innych objawów brak.
Czy robale są widoczne w odchodach zawsze? Czy też bywają tak małe, że gołym okiem ich nie widać?

Pytanie oczywiście jak długo ma taki twardy brzuszek. Odpowiedź - odkąd zaczął zdradzać objawy "puszystości", czyli zrobiła mu się mała fałdka między tylnymi nogami (miedzy innymi). Będzie to ze 3 tygodnie już. Czy twardy brzuszek to oznaka ciągłego napełenienia kociego brzucha jedzeniem?

Możecie mi coś powiedzieć na ten temat. Zastanawiam się czy nie iść z tym do weta, ale czy brać ze sobą kupę malucha? A może nie ma się czym przejmować? Maluchy były szczepione i klika razy odrobaczane (mają trochę ponad 3 miesiące)

Będę wdzięczna za jakieś rady :)
Sasannka
galeria moich maluchów: http://sasannka.xpect.pl/e4u.php/ModPages/ShowPage/46
Grafit Obrazek Tango Obrazek

Sasannka

Od: Pt sie 29, 2003 16:05

Post » Sob lis 08, 2003 21:01

Sasannko! Jesli obcych nie widać w koopalu, to nie oznacza, że kotek ich nie ma. Na Twoim miejscu profilaktycznie bym je odrobaczyła (po wizycie u weta).
Ale gruby brzuszek i zaczerwieniony odbyt mogą być oznaką innej przypadłości, chyba powinnaś skonsultowac to z wetem.

ElaKW

Od: Śro mar 05, 2003 15:50

Post » Sob lis 08, 2003 22:37

tak sobie myślę, że gdyby to były robale, to Grafit też powinien je mieć, bo skoro maluchy siebie wzajemnie wylizują (pod ogonem też) to musi się od Tango zarazić.
W piątek pójdę do weta, w razie czego postaram się zasłoiczkować kupę malucha. ;)
Sasannka
galeria moich maluchów: http://sasannka.xpect.pl/e4u.php/ModPages/ShowPage/46
Grafit Obrazek Tango Obrazek

Sasannka

Od: Pt sie 29, 2003 16:05