KUTNO... pomoc potrzebna ciągle...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 08, 2008 15:02

Oj ta biegunka to juz okolo pięciu dni. Ale jak chcialam jej robic zastrzyki, to niestety mala paskuda nie pozwolila. A ponieważ nie mialam możliwości, żeby ją dowieść do weta( w niedzielę u nas czynne w godz.14-15) a ja akurat do pracy na tą godzinę.
Jutro juz napewno podejdę z dziewuszką. Apetyt to ona ma, je chyba za cztery koty. Powinna być troche na glodówce. Niestety sprawa awykonalna z powodu innych glodomorków, które grzecznie czekają na swoją michę. :catmilk:
Najgorsze w tym tylko, że kitucha nie chce korzystać z kuwety.
Obrazek ObrazekObrazek

Bo kto nie był ni razu człowiekiem
Temu człowiek nie pomoże.

A.Mickiewicz

Sabinka

Od: Pt sie 08, 2008 16:36

Post » Pon wrz 08, 2008 15:44

Imusia jeszcze u mnie . Oj tak bardzo mi ciężko ją wypuścić :( . Chyba trochę poczekam, może znajdę jej jakiś domek.
Obrazek ObrazekObrazek

A.Mickiewicz

Sabinka

Post » Pon wrz 08, 2008 16:13

Sabinka... może kicia przekarmiona i dlatego ta biegunka?? skoro je za czterech... 12-godzinna głodówka w moim skromnym przekonaniu potrzebna... i wrzuciłabym ją na dietę... ale to moje zdanie...

Matahari

Od: Pon cze 18, 2007 7:18

Post » Pon wrz 08, 2008 16:25

Matahari pisze:Sabinka... może kicia przekarmiona i dlatego ta biegunka?? skoro je za czterech... 12-godzinna głodówka w moim skromnym przekonaniu potrzebna... i wrzuciłabym ją na dietę... ale to moje zdanie...

Pewnie masz rację, bo w pierwszym dniu wszystko bylo w normie. Dopiero jak się dorwala do jedzonka, a miala w czym wybierac, to zaczęly się klopoty z biegunką
Ona pewnie chce nadrobic okres glodowania.
Obrazek ObrazekObrazek

A.Mickiewicz

Sabinka

Post » Wto wrz 09, 2008 12:57

Apetyt Zojeczki już się unormowal. Wie już, że jej nie braknie jedzonka więc teraz zajęla się zabawą i oczywiście spaniem, to jest to co koty uwielbiają przecież. :dance2:
Obrazek ObrazekObrazek

A.Mickiewicz

Sabinka

Post » Śro wrz 10, 2008 12:26

Wlasnie wrócilam z Zojeczką od weta. Dostala antybiotyk i mam z nią przez parę dni przychodzić na zastrzyki.
No i czekamy czy Zojka jest czy nie jest ciężarna. Uff! dobrze by bylo żeby nie. :evil:
Obrazek ObrazekObrazek

A.Mickiewicz

Sabinka

Post » Czw wrz 11, 2008 7:39

Sabinka... trzymam kciuki za Zoję... za jej qpale... przerabiałam niedawno najazd biegunek...
a Imusia wypuszczona?? czy u Ciebie??

Matahari

Od: Pon cze 18, 2007 7:18

Post » Pt wrz 12, 2008 10:27

Sabinka, dopiero Cię "odkopałam" na tym forum. Ja pochodzę spod Kutna, mam tam rodziców. Od czasu doczasu u nich bywam i jak tylko będę wiedziała, że tam jadę to odezwę się do Ciebie i może będę mogła choć odrobinkę pomóc-jakaś karma, żwirek, coś...

Podziwiam Twoje samozaparcie i dobre serducho i oczywiście trzymam kciuki za wszystkie kociaste i za NIEciążę kotuśki.
Futra moje dwa:-)
Obrazek

Mrówcia

Od: Nie sty 08, 2006 11:24

Post » Pt wrz 12, 2008 16:38

Matahari pisze:Sabinka... trzymam kciuki za Zoję... za jej qpale... przerabiałam niedawno najazd biegunek...
a Imusia wypuszczona?? czy u Ciebie??

Imusia jest jeszcze u mnie. Szukam jej domu i mam nadzieję wielką, że znajdę. Dlatego na razie jej nie wypuszczam. Pisalaś,że ostatnio lubisz burasie no i mnie też ogromnie przypadla do serca wlaśnie burasia. Bo jest taka fajna, ma takie kochane ślepka i pysio. Żal mi na to zimno ją wypuszczać.
Póki mogę dać jej trochę miejsca niech sobie śpi w szafie, pod wanną a czasem przychodzi na kanapę.
I fajnie jest.
Obrazek ObrazekObrazek

A.Mickiewicz

Sabinka

Post » Pt wrz 12, 2008 16:49

Mrówcia pisze:Sabinka, dopiero Cię "odkopałam" na tym forum. Ja pochodzę spod Kutna, mam tam rodziców. Od czasu doczasu u nich bywam i jak tylko będę wiedziała, że tam jadę to odezwę się do Ciebie i może będę mogła choć odrobinkę pomóc-jakaś karma, żwirek, coś...

Podziwiam Twoje samozaparcie i dobre serducho i oczywiście trzymam kciuki za wszystkie kociaste i za NIEciążę kotuśki.

Dzięki Mrówcia za te slowa. Radośniej mi na sercu, bo jak wiesz niewielu ludzi patrzy laskawym okiem na kociaste. A one są takie piękne i kochane.
I fajnie poznać rodaczkę z kutnowskiego. A każda pomoc bardzo się przyda. Kiciuchy stale glodne,a teraz znowu wypatrzylam jakąś ciężaróweczkę. Czeka na mnie i prosi o jedzonko.
Chcę trochę powalczyć z wladzami miasta o jakieś środki na pomoc dla kiciastych. Może uda mi się coś zwojować. :kitty:
Obrazek ObrazekObrazek

A.Mickiewicz

Sabinka

Post » Pt wrz 12, 2008 17:03

Trochę jestem nieczasowa, bo u nas Święto róży. W związku z tym mam masę roboty , bo uczestniczę w przygotowaniach, ale oczywiście nie zaniedbuję futerek, tylko trochę mnie nie ma na forum
Ale od poniedzialku już się melduję.
Obrazek ObrazekObrazek

A.Mickiewicz

Sabinka

Post » Sob wrz 13, 2008 23:23

Oj chyba i ja mam wysyp biegunek, wlaśnie mi moja Tośkowa dołączyła do Zoji i obie okupują kuwety. 8O
Obrazek ObrazekObrazek

A.Mickiewicz

Sabinka

Post » Pon wrz 15, 2008 10:19

to się dopiero nazywa kocia solidarność ;)

kciukacze za domek dla Imusi. Faktycznie coraz gorzej na dworzu się robi :(
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Wto wrz 16, 2008 11:12

Imusia pomalutku wychodzi z ukrycia, ale wciąż jest nieufna. Będę czekać dalej, bo na tym etapie chyba raczej nie nadaje się do adopcji. Musi być bardziej ufna. :)
Obrazek ObrazekObrazek

A.Mickiewicz

Sabinka

Post » Wto wrz 16, 2008 11:17

Dziękujemy za wsparcie w postaci karmy od 1969ak :1luvu:
Każda pomoc jest nieoceniona i na wagę zlota. :)
Obrazek ObrazekObrazek

A.Mickiewicz

Sabinka

[poprzednia][następna]