Obcy :/

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 06, 2003 15:03

ani pisze:A tak na marginesie, to 3 ostatnie wątki, poświęcone Kissie, jakie założyłam, dotyczą kolejno: czopków, rozwolnienia no i ten teraz... :roll:
Nie licząc zapisu do Klubu Grubych Tyłków. :roll:

Chciałabym więc niniejszym zdementowac pogłoski, jakoby mój kot składał się wyłącznie z tylnej części. I jakoby wszelkie współistnienie z nim sprowadzało sie tylko do kuwety. :wink:

:ryk: :ryk: :ryk:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Czw lis 06, 2003 16:33

ani :lol:
Vetminthem odrobaczam tylko b. zarobaczone i bardzo małe kociaki - nadaje się świetnie jako pierwsze, delikatne odrobaczenie - żeby kot się nie zatruł toksynami. We wskazaniach ma i obłe i płaskie, ale NAPRAWDĘ jest nieskuteczny, mimo tego, co mówią niektórzy weci.
A Pyrantelum - z opisu sądząć - nie zwalcza tasiemca.
Tasiemca zwalcza Drontal i Pratel.

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Czw lis 06, 2003 18:15

:? OK, DZIĘKI! :D
wiem, co zrobię - podjadę do innej lecznicy, w której wiem, że sprzedają leki niejako "na wynos", bez ordynowania ich przez veta. I wezmę Drontal albo Pratel. Na opakowaniu będzie pewnie sposób dawkowania, zresztą zapytam przy zakupie. Jak nie - będę Was dalej pytac.
I od razu: gdyby dostępne były oba, który lepiej?

ani

Od: Pon mar 10, 2003 23:31

Post » Czw lis 06, 2003 20:23

Oba sa dobre, a Pratel sporo tanszy i tabletka mniejsza ( pol tabletki na doroslego kota, a 1/4 dla kociaka). Drontal jest w postaci duzych tabletek, czyli trudniej zaaplikowac i jest podobno gorzki, koty moga sie po nim spienic :roll:
Obrazek

M.

Od: Wto lut 05, 2002 11:17

Post » Czw lis 06, 2003 23:01

Pyrantelum nie działa na tasiemca - to pewnik - tasiemiec jest płaski a glisty i owsiki - obłe. W ogóle to ludzki lek, a przecież koty mają krótki przewód pokarmowy - znaczy inaczej niż my - to nie wiem czy zadziała tak jak powinno :roll:
Koci Doradca
Facebook @zrozumieckota

vivien

Od: Sob kwi 27, 2002 12:13

Post » Czw lis 06, 2003 23:10

Tabletki Drontala nie sa wcale znowu takie duze - opakowanie jest 8O . Moje kroweczki przelknely bez wiekszych protestow (ale fakt, ja im to za gardlo wsadzam prawie :wink: )

Beata

Post » Czw lis 06, 2003 23:18

Beata pisze:(ale fakt, ja im to za gardlo wsadzam prawie :wink: )

Beata, JAK :?: :?: :?:

Poważnie pytam, ja Kissie robię sama wszystko - pazury, uszy - udaje mi się. Tabletka - ani na dwie, ani na cztery ręce :o Podstępem też nie da rady. Myślałam już o genialnym pomyśle kogoś z Forum z ukrywaniem tabletek w wydrążonych chrupkach, ale to na nic - mój małpiszon dokładnie gryzie żarełko :evil:

ani

Post » Czw lis 06, 2003 23:23

ryśka pisze:Tasiemca zwalcza Drontal i Pratel.

I Tenican!

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Czw lis 06, 2003 23:24

M. pisze:Drontal jest w postaci duzych tabletek, czyli trudniej zaaplikowac i jest podobno gorzki, koty moga sie po nim spienic :roll:

Nie są takie wielkie :)
A jeśli chodzi o spienienie, to fakt. Jeśli nie uda mi się wetknąć tabletki do kociego gardziołka tak, żeby została od razu połknięta, to obie kotki dostają takiego ślinotoku, jakby się woda z kranu lała.

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Czw lis 06, 2003 23:25

Aniu, ostatnio miałam podobny problem.
Moje koty nie chcą jeść żarełka wymieszanego z tabletką :evil: - nie smakuje im
W końcu rozkruszyłam tabletke, wymieszałam z wodą , napełniłam 2 strzykawki i zawartość strzykawki wstrzyknełam kotu do gardła.
Był bunt, były pazurki, ale już są efekty - obcy jest wydalony :D

ElaKW

Od: Śro mar 05, 2003 15:50

Post » Czw lis 06, 2003 23:29

ElaKW pisze:W końcu rozkruszyłam tabletke, wymieszałam z wodą , napełniłam 2 strzykawki i zawartość strzykawki wstrzyknełam kotu do gardła.

Dzięki :D racja :D
sama tak przecież podawałam Kissie lakcid, tyle że on jej koniec końców smakował :lol: sama zjeść nie chciała, przed wstrzyknięciem broniła się zajadle, a potem z apetytem się oblizywała :twisted:

ani

Post » Czw lis 06, 2003 23:40

ani pisze:
ElaKW pisze:W końcu rozkruszyłam tabletke, wymieszałam z wodą , napełniłam 2 strzykawki i zawartość strzykawki wstrzyknełam kotu do gardła.

Dzięki :D racja :D
sama tak przecież podawałam Kissie lakcid, tyle że on jej koniec końców smakował :lol: sama zjeść nie chciała, przed wstrzyknięciem broniła się zajadle, a potem z apetytem się oblizywała :twisted:

chyba jednak te tabletki na obcych nie są zbyt smaczne :x
w każdym razie życze Ci powodzenia w skutecznym podaniu leku i zniszczeniu obcych :twisted:
Ostatnio edytowano Czw lis 06, 2003 23:42 przez ElaKW, łącznie edytowano 1 raz

ElaKW

Od: Śro mar 05, 2003 15:50

Post » Czw lis 06, 2003 23:40

ani pisze:
Beata pisze:(ale fakt, ja im to za gardlo wsadzam prawie :wink: )

Beata, JAK :?: :?: :?:

No u mnie nie wchodzi w gre nic innego, jsk przytrzymanie kota za skore na karku (jak wierzga, to "ofiare" podnosze na chwilke w gore i potem leciutko przyciskam do podloza), druga reka otwarcie gardla i wcisniecie tabletki do gardla, gleboko. Czesto jestem pogryziona, no i krowki wierzgaja okropnie i klapai paszczami :evil: ale jakos sie udaje :wink: . Najwazniejsze jest wetkniecie tabletki BARDZO GLEBOKO i natychmiastowe podanie kotu czegos pysznego, np pasty lub maselka na palcu :? .
Z Daisy nie ma zadnego problemu o ile nie wyczai, ze ma cos dostac... Grunt to ja zlapac, a potem mozna do woli meczyc :wink:

Beata

[poprzednia]