!! "Szczecin 1 kobieta - ponad 100 kotów POMOCY!"

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 10, 2008 22:05

A ja niedaleko mojej szkoly nadzialam sie na pokazne stadko dosyc szkieletowatych 3 kotow tak wiec dzisiaj do pracy jechalam z kocim zarciem :twisted: Zamiat tamtych 3 przywitala mnie 2 kocich dzieci ,jedno tak ze 4 miesiace a drugie 2 . Gdy sie odezwalam do nich malenstwo w szale radosci wywalilo mi sie brzuchem do gory . Zalamka ,wszedzie koty ..... :( Zauwazylam ostatnio ,ze w mojej siatce zakupowej coraz wiecej jest zarcia dla kotow .Moze sobie taczke sprawie? :twisted:
Milych snow wszystkim :lol:

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Śro wrz 10, 2008 23:01

Jak to Ogonek pod znakiem zapytania ?!

Halo, ja jestem, żyję a kochane kocisko ma stałą finansową opiekę nad sobą... zlecenie stałe :oops: to tyle :roll: Nie mam czasu przeglądać ostatnio dokładnie forum, tylko przelatuję powierzchowni wzrokiem. Wiem, że wyciągi z konta przy tylu wpłatach są dość poważnie, ale jednak.. hmmm. Melduję się w każdym razie, gdy dojrzałam imię "mojego" półdzikiego kociastego.
Obrazek

Aksamitne_Futerko

Od: Wto sie 14, 2007 20:57

Post » Śro wrz 10, 2008 23:14

Witam Serdecznie Kya! wiem, że już śpisz ale to nie szkodzi! Masz głowę na karku!!! Swietny pomysł z tą taczką! Ja się zaczęłam zastanawiąć, co mi by się w takim razie przydało?I wiesz co wymyśliłam? Taki wózek piętrowy jak w szpitalach wożą posiłki dla chorych. Tam by się dużo jedzenia napakowało i w trasę !!! Co o tym sądzisz? Dobrze myślę, co???Moje torby niestety od wielu lat wypakowane są kocim jedzeniem. Same makarony, ktore kupuję codziennie zajmują pół reklamówki. Kręgosłupa już czasem nie czuję, albo tak mnie boli jak wracam ze sklepu do domu, że czasem ryczeć mi się chce i co chwilę robię przystanki. A najgorsza jest świadomość, że to wszystko kociaki zjedzą dziś a jutro, pojutrze i popojutrze, znów to samo i trzeba znów targać! Zorientowałaś się już, która to mama tych kocich dzieci???A te małe do czegoś się nadają, czy dzikuski?Pozdrawiam Serdecznie!!! :lol: :lol: :lol:
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Śro wrz 10, 2008 23:28

Witam Serdecznie Aksamitne Futerko! Naturalnie, że Ogonek jest Twój i tylko Twój!!! :lol: W związku z pewnymi zmianami, Agiss nie dostała jeszcze potwierdzenia od wielu opiekunów wirtualnych i wiele spraw zaczynamy praktycznie od początku. Ogromnie się cieszę, że w końcu Nas odnalazłaś i możemy dalej liczyć na Twoje Wsparcie. Wiora, wczoraj tak bardzo przejęła się nie potwierdzonym Ogonkiem, że sama chciała go zaadoptować. Bo On jest przecież uroczy i wyjątkowy. Ostatnio daje mi się pogłaskać i zabawnie kręci tym swoim kikucikem z zadowolenia. Czasem nie mogę powstrzymać się od śmiechu. Za kilka dni będą wyciągi z banku. Tak na telefon nie jestem teraz w stanie ustalić, Kto się wycofał z pomocy. Pozdrawiam Cię Serdecznie i Wielkie Dzięki że jestę z Nami. Jutro Agiss poprawi Twojego Ogonka na zielono. Na pierwszej stronie wątku, znajdują się adopcje potwierdzone! To te na zielono. Acha! Ja też tutaj jestem!Mam nadzieję że już wiesz. Pozdrawiam! :lol: :lol: :lol:

iza71koty

Post » Czw wrz 11, 2008 8:30

lecę poprawiać ;)
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Czw wrz 11, 2008 8:33

Opiekunowie 27 kotów potwierdzili gotowość dalszej pomocy
Oby tak dalej....

agiis-s

Post » Czw wrz 11, 2008 10:42

zdecydowanie

agiis-s

Post » Czw wrz 11, 2008 10:43

w górę!!!

agiis-s

Post » Czw wrz 11, 2008 10:43

:kitty:

agiis-s

Post » Czw wrz 11, 2008 11:11

Witam wszystkich:) Aż serce się raduje jak się patrzy na takie zadowolone kociaki :) cudne są
Obrazek--
Rysiu 15.08.2004 - 16.04.2016 Kocham Cię koteczku!! [*]

nifredil

Od: Pt lut 15, 2008 18:25

Post » Czw wrz 11, 2008 12:01

a co te koteczki maja do tego że tutaj taaakie zmiany
oczywiście że dalej chce adopcji Łapki i Zygusia i będę wpłacac pieniążki na pewno do końca roku, bo potem to chyba kredyt będę spłacać , a potem się zobaczy
Dorta
[/img]
Obrazek
Aresku , byłes ze mną 17 lat. Niby długo , a jednak krótko . Ale pewnie zawsze byłoby za krótko.

Dorta

Od: Sob cze 23, 2007 15:39

Post » Czw wrz 11, 2008 13:19

Serdeczne Dzięki Dorta. Ogromnie się cieszymy że wszysto dobrze rozumiesz i będziesz Nas dalej wspierać! Wielkie Dzięki za Serce i zrozumienie. Kotki są Twoje. Dziękujemy za potwierdzenie. Agiss bardzo się ucieszy i oczywiście pomaluje kotki na zielono, żeby wzsystko było jasne. Kotki są na pierwszej stronie wątku. Te zielone, są już potwierdzone!Sytuacja, sytuacją My pomagamy dalej !!! pozdrawiam Serdecznie! W GÓRĘ KOCIAKI !!!!!!! :catmilk:

iza71koty

Post » Czw wrz 11, 2008 14:18

:)
Obrazek--
Rysiu 15.08.2004 - 16.04.2016 Kocham Cię koteczku!! [*]

nifredil

Od: Pt lut 15, 2008 18:25

Post » Czw wrz 11, 2008 14:55

Witam Serdecznie. Od wczoraj zastanawialam się nad umieszczeniem tego postu. Doszłam do wniosku, że zrobię to, bo tak podpowiada mi serce. Proszę Was tylko o przeczytanie i nic więcej, bo chodzi mi tylko o zwrócenie Waszej uwagi na to, na co ja zwróciłam. Proszę nie komentować, jeśli już to służę pw. Odkąd jestem szczęśliwą posiadaczką internetu, Sledzę sobie często po nocach inne wątki. W ciągu dnia niestety brak czasu. I jakie wnioski Kochani???Ano takie, że większość karmicieli, tych którzy pomagając kotom, oddając im ostatni kęs, żyje w biedzi i ubóstwie. W długach z perspektywą wiecznie pustej lodówki i strachu, co będzie jutro, pojutrze??? Co dalej??? Kiedy juz zabraknie zdrowia i pomysłów na to jak przetrwać kolejny cięzki dzień, tak żeby kociaki nie miały pustych brzuchów. Tą tragedię znam od lat i gdyby nie to że pomoc nadeszła praktycznie w ostatnim momencie, niewioem jak długo jeszcze wytrzymałabym psychicznie ten stres i wieczne zakupy na kreskę. Muszę Wam się przyznać, że wielokrotnie ten ciężar , który sama wraz z Mężem dżwigałam od lat, wielokrotnie wprowadzał mnie w taki stan, że mialam już dosyć wszystkiego. Miałam szczęście że pomoc nadeszła, bo sama już niewiem, co było by dalej ze mną, a co dopiero tu mówić o tej ponad setce kotów. Zle się stało póżniej, że zostałam prawie sprowadzona do etapu osoby ubezwłasnowolnionej, która nie ma pojęcia o niczym. Wyglądało to tak, jakbym mało orientowała się w tym co robię od lat, jakbym nie miala bladego pojęcia o szczepieniach, chorobach, panleukopemii, itd. Z mojego domu zrobiono wylęgarnię wszelkich możliwych chorób na świecie , brakowało tylko tezy, że przecież mogę te koty na dworzu też zarazić, bo mogę im przynieść jakąś straszna chorobę z domu. Szczerze mówiąc w głowie mi się to wszystko nie mieści. Na wskutek tego wszystkiego, zaczęłam już podejrzewać to, że może ja wcale nie pomagam kotom, tylko im szkodzę od lat???Chcę Wam tylko powiedzieć że nigdy sobie NIE RADZILAM, bo słyszałam już takie opinie że to dziwne że pani Iza nagle potrzebuje pomocy, skoro tak dobrze radziła sobie wcześniej???Chciałabym żeby choć jedna z tych osób, spróbowała sama karmić choć przez miesiąc sama, taką armię kotów. Szczęście w tym całym nieszczęściu, że sie nie mnożą bo są wysterylizowane. Najbardziej dziwi mnie jednak fakt, że potraktowano mnie w taki sposób jakbym to ja potrzebowała tej pomocy bo nie mam co jeść. A gdie tu mowa o moim Mężu, który dosłownie tyra, żeby jakoś wiązać koniec z końcem. A gdie tu mowa o tym, że tyranie mojegoMęża powoduje że bez przerwy nie ma go w domu, że jestem zdana na samą siebie , że sama wszystko muszę załatwiać, sżwigać itd. Ze nie ma ani dnia odpoczynku. Chciałabym prosić Was o zajrzenie do wątku o Kotach Pani Stefanii. Może przyjdą refleksje same. Z tą tylko różnicą że Pani Stefania miała 22 koty, kilka odeszło bo ciągle chorowało . Kilka znalazło nowe domy. Zwróciłam jednak szczególona uwagę na osobę prowadzącą ten wątek TIGER. To wspaniała cudowna osoba, która pomimo całego ciężaru i nieszczęścia, jakie spotkały Panią Stefanię, koty umierały lawinowo, nie odwróciła się od Niej plecami , zostawiając ją w takim stanie jaki zastała na początku.Mało tego, Ta kobieta sama nie miała co jeść a i na to znalazły się Dobre Duszki, które pomogły. I Tiger walczy nadal! Zbiera każdą złotówkę nakarmę i leczenie kociaków. Lata z nimi do Weta, a przecież też ma dom i pracę! TIGER JESTES WIELKA :lol: :lol: :lol: Jeśli trzeba będzie to i My pomożemy!!!Zwróciłam równierz uwagę na wątek Mirki-22 Koty w Bydgoszczy. Wielka chwała jej za to, Ze sama tak świetnie zorganizowała pomoc i zajęła się adopcjami wirtualnymi z domu, Zeby ratować budżet. Koty są piękne, mają warunki, to naprawdę widać!!!MIRA- MASZ WIELKIE SERCE , Trzymam za Ciebie kciuki!!! :lol: :lol: :lol: Chciałam tylko dodać, że koty u Miry też nie wszystkie są zaszczepione i to nie jest tylko kwestia finansowa. POzdrawiam Wszystkich Bardzo Gorąco i Dziękuję za uwagę.

iza71koty

Post » Czw wrz 11, 2008 16:34

Witam Serdecznie Wszystkich!!! Mam nadzieję że Wiora się dziś tutaj pokaże?Agii jak znajdzie chwilkę, to pewnie umieści trochę zdjęć kociaczków, a mamy ich naprawdę duuuużo!!!Różności, rózności. Niektóre a właściwie większość pierwszy raz tu zagoszczą. Czekamy Agiss na Ciebie!!! Pozdrawiam Wszystkich, potem tu wrócę. Teraz lecę w trasę. :lol: :catmilk:

iza71koty

[poprzednia][następna]