Piąty diabełek w naszym domu!Zdjęcia pozostałych na str4

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 04, 2003 22:44

Moje koty poszalały.Chyba koniecznie chcą żeby mi sie odechciało nastepnego kota w domu, ganiaja jak szalone, po ścianie, po wersalce, przelatuja nad głowa i wcale to nie wygląda na zabawę jeśli już to na jakies gry wojenne. Jak juz któryś dopadnie konkurenta to go podgryza, a najgorzej psoca te małe panny.Tylko Simon grzeczny położył sie obok monitora i patrzy co robię, myjąc sobie futerko, kochany, mądry kotek. Już by mogły iść spać te kociaki!!!Tusiu na dodatek cały czas gada jak nie ma kogo chwilowo gonić. OOO! po prawie trzech godzinach biegania Aisha dołączyła do Simona, teraz jej Simon robi toaletę, trochę natarczywie ale panna sie nie buntuje aż języczek wywaliła z rozkoszy...no nie znowu sie gryzą....Ciężki wieczór dzisiaj,mam nadzieje że wkrótce sie zmęczą, a co będzie jutro
Nawet pies zaczął dziś warczec na koty,bo przesadzają :?
Ciiii, kotki chyba w końcu się zmęczyły,koło monitora małe zagęszczenie, leżą tam trzy futerka i...śpią. Jeszcze tylko Tusiu walczy z jakims niewidzialnym wrogiem, biedny Tusiu ma zwidy.Teraz zaczął czyscić siobie futerko jest szansa że tez uśnie :lol:

betix

Od: Pon sie 11, 2003 22:37

Post » Śro lis 05, 2003 14:55

No i stało się!!! Piąty kot czyli ruda Saphira (czyt. Zafira) ze schroniska jest już u nas w domu!!!Chyba od trzech godzin. :lol: Najpierw może napiszę o schronisku "Cichy kąt" 8O i jestem w szoku. Wiedziałam, że schroniska nie są miłym widokiem ale po tym co widziałam jestem przerażona. Miły pan który tam był jest naprawde pełen zaangażowania ale potrzeby przerastają jego dobre chęci. Może jeszcze ponura jesień, pełna błota, spotęgowała smutny widok.Schronisku potrzeba przede wszystkim rąk do pracy i miziania kotków i zwierząt, i wogóle wszystkiego, proszę każdego kto może aby pomógł biednym zwierzakom i ludziom którzy poświęcają sie tym zwierzętom!!!Tu są dokładniejsze informacje http://republika.pl/cichy_kat/index2.html#
Co do naszych kotków to...narazie Saphira śpi u TŻ na brzuchu.Jest bardzo przymilasta, puszysta, mniamuśna. Jak tylko wyszła z transportera zaczęła ocierać się o nogi i wepchała się Kaji na kolana, z podniesionym ogonkiem spacerowała po łazience. Niestety czekał ją jeszcze jeden stres-kąpiel w Nizoralu :twisted: ponieważ pachniała nieciekawie (schroniskiem czyli psami, goowienkami i takimi tam...). Zniosła to bardzo dzielnie. Piesek przyjął ja z lekkim zainteresowaniem, obwąchał i już tak sie nie oblizywał jak przy powitaniu pierwszych kotków. Saphira na kotki i piesia raczej nie reaguje,raz jak doszło do bliższego spotkania to zasyczała i chciała pacnąć łapką. Rezydenci obserwowali nową z pewnej odległości, narazie nie dochodzi do bliższych kontaktów. Jakpatrzą na siebie z bliskiej odległości to warczą. Saphira po mieszkaniu porusza się swobodnie, wskakuje na oparcie wersalki i wtapia sie w pomarańcz poduszek, chciała wejść na stół. Jeść narazie nie chce, może sucha karma jej nie odpowiada ani nie lubi wątróbki. Poczekam aż zgłodnieje jak dalej nie zechce to spróbuję podać coś innego. Acha i zrobiła siusiu tyle że na tapczan ale co tam, ma prawo w końcu jeszcze nie zna obyczajów-nauczy się. To narazie tyle.Idę do kotów, wogóle forum baaardzooo wooolnoooo chodzi :evil:

Kotka jest piekna. Bardzo sie cieszę że mogłam ja zabrać z tego miejsca jakim jest schronisko. Szkoda, że tylko ja jedną. Pieski też biedne :(
Rysiu obetnij krzaki przy drogowskazie"Cichy Kąt" bo go nie widać :lol: Pisała betix :lol:
NiechodziOToByCzłowiekMiałKota,TylkoByKotMiałCzłowieka

Ryu-Chanek

Od: Pon wrz 22, 2003 10:18

Post » Śro lis 05, 2003 15:08

Super, ze kotka jest juz z wami :ok:
Roode koty :mrgreen:

Ivcia

Od: Wto wrz 17, 2002 12:56

Post » Śro lis 05, 2003 16:57

:ok: że kotka już u Was! :D
Pisz pisz i o zdjęcia prosimy :lol:

A do ścinania krzaków zapraszam Twojego TŻ 8)

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Śro lis 05, 2003 17:01

Saphira (czyt. Zafira) to prawie jak moj Zephyr. :1luvu:

Ciesze sie ze koteczka juz jest z wami. Jestescie wspaniali. Zaloze sie ze szybko nauczy sie kultury i nie bedzie siuskac na tapczan. :D

ara

Od: Czw sie 14, 2003 14:58

Post » Śro lis 05, 2003 17:44

Dziękujemy wszystkim za miłe słowa. Aro rzeczywiście bardzo podobne imiona :lol:
Jak zauważyliście logujemy się jako spółka :lol:
kociaki dalej się unikają ,a Saphirka to niemożliwy koci charakter :wink:
"NiechodziOToByCzłowiekMiałKota,TylkoByKotMiałCzłowieka"
Obrazek

RyuChanek i Betix

Od: Śro lis 05, 2003 11:48

Post » Śro lis 05, 2003 17:48

Gdzie nasz obrazek !!!!!!!! :evil:
Obrazek

RyuChanek i Betix

Post » Śro lis 05, 2003 19:23

Bardzo ladny podpis macie 8) Jaki liczny ;) Bardzo sie ciesze, ze kiciunia trafila do was :ok:
Ewelina i...
Obrazek

Kiara

Od: Nie mar 02, 2003 13:18

Post » Śro lis 05, 2003 19:23

Jesteście cudowni :)
Wczoraj powiedziałam TZ, że adoptowaliście piatego kota.
Mówię chłopu o Twojej rodzinie Betix " Tz, dwójka dzieci, 5 kotów i pies. Może u nas kiedyś też tak będzie ?" On na to "Za dużo tego szczęścia" :wink: :lol: :lol: Mam nadzieje, że nie pomyliłam sie co do liczebności Waszej rodziny :)

moni_citroni

Od: Czw sty 23, 2003 19:17

Post » Śro lis 05, 2003 21:33

Moni nie pomyliłaś się :lol: A z tym szczęsciem to różnie bywa :? Fakt, że zwierzaki dają dużo radości. Ale i u was przecież sporo szczęścia :wink: nie masz co narzekac na TŻ :D

Saphira drzemie na wersalce i obserwuje jak kotki sie bawia, do zabawy nie chce sie przyłączyc :( czasami na siebie burczą, tylko pieska toleruje :) Do kuwety nie chce iść, czasami podchodzi pod drzwi i tam siada. Moze tęskni.Mamy teraz co miziac zwłaszcza,że nie chcemy by którykolwiek zwierzak poczuł sie odrzucony. Saphira zjadła troche Nutry :) Bawi sie teraz kulka papieru -sama.Straszny z niej czyścioch co chwie się myje. Miya i Aisha są przy niej takie malutkie. Chciałabym zeby kotki szybko sie do siebie przyzwyczaiły :wink:
Obrazek

RyuChanek i Betix

Post » Śro lis 05, 2003 22:20

Masz teraz wspaniałe stadko :D

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Śro lis 05, 2003 22:27

Dzięki!! Stadko śliczne,tylko zeby juz an siebie tak nie syczało.Akurat teraz spią :wink:
Obrazek

RyuChanek i Betix

Post » Czw lis 06, 2003 17:54

:dance: :dance2: Właśnie Saphira zrobiła pierwsza w naszym domku qoopkę, bardzo przykładową qoopkę i sama poszła do kuwety w łazience :dance:
:lol: :lol:
Obrazek

RyuChanek i Betix

Post » Czw lis 06, 2003 19:38

Głaski dla koteczki :)

Betix, wiesz jak to jest z tym szczęściem... Zawsze chciałoby się mieć go jeszcze więcej :wink: :lol: :lol:

Jesli Tz kiedys zgodzi sie na piątego kota, to będzie to futrzak od Rysi :twisted: :lol:

moni_citroni

Od: Czw sty 23, 2003 19:17

Post » Czw lis 06, 2003 22:21

moni_citroni pisze:Betix, wiesz jak to jest z tym szczęściem... Zawsze chciałoby się mieć go jeszcze więcej :wink: :lol: :lol::

O tak, sama sie boje,że nigdy nie przestanę... :lol: To juz nałóg chyba :wink:

moni_citroni pisze:Jesli Tz kiedys zgodzi sie na piątego kota, to będzie to futrzak od Rysi :twisted: :lol:
Wspaniały pomysł, życze żeby jak najszybciej doszedł do skutku!! :D
Obrazek

RyuChanek i Betix

[poprzednia][następna]