25 'PERSÓW, BARDZO WAŻNE - do DT i DS - str. 55.. zajrzyjcie

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw wrz 04, 2008 20:46 koty

dzisiaj to już mi za jedno - ... ale wczoraj to mnie to zabolało nieco, bo ja ani młodego, ani starego kota nie pragnę dodawać do mojego metrażu i zakocenia z zapsieniem (niektórzy byli i widzieli te "apartamenty"), a ciągle coś sobie znajdę, uprzejmie mi doniosą albo wypatrzę w kontekście "katastrofa z persiastymi" :?
Obrazek
Obrazek Obrazek

wydra

Od: Pt gru 22, 2006 18:20

Post » Czw wrz 04, 2008 20:50

W sobotę cały dzień jestem we Wrocławiu - jeśli jeszcze ktoś z Poznania albo okolicy będzie chętny, to proszę o sygnał nawet do 17.30 w sobotę, na pewno się każdy zmieści w samochodzie, kontenerek składany też zawsze wożę dodatkowo :wink:
Aamms ma do mnie telefon.
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw wrz 04, 2008 20:51 Re: koty

wydra pisze:dzisiaj to już mi za jedno - ... ale wczoraj to mnie to zabolało nieco, bo ja ani młodego, ani starego kota nie pragnę dodawać do mojego metrażu i zakocenia z zapsieniem (niektórzy byli i widzieli te "apartamenty"), a ciągle coś sobie znajdę, uprzejmie mi doniosą albo wypatrzę w kontekście "katastrofa z persiastymi" :?

Widziałam i potwierdzam - wydra naprawdę nie cierpi z powodu niedoboru footer.. :twisted:
Ale wszystkie piękne, zadbane i miziaste aż do przesady.. :1luvu:
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Czw wrz 04, 2008 20:59 persy

nasze 4 "dzieciaki "odsypiają podróż i męczarnie u weta oraz moje katusze na uszach i oczach - mają na dzisiaj dość...
najadły się wołowinki (najwięcej niebieski) - każdy znalazł sobie miejscówkę: Złotka w toalecie, Dycha w kontenerku pod wanną (blisko misek z jedzeniem), czarny chłopiec na ręczniku między toaletą ze Złotką a niebieskim, ulokowanym w norce kociej na bieliźniarce.
Kupki jak narazie dobre lub niezłe, tylko te zapaszki.... :?
Mam też fotki dziewczyn: maxiking, aamms i neigh - jeśli ktoś może umieścić na wątku naszych podopiecznych - mogę podesłać na maila.
Nie wiem, czy dziewczyny chcą się "ujawnić"?
Obrazek
Obrazek Obrazek

wydra

Od: Pt gru 22, 2006 18:20

Post » Czw wrz 04, 2008 21:01

W takim razie aamms jakby coś daj znać.
Widzę,że to chyba bardziej "działa" kiedy kot wybiera mnie a nie ja kota :wink:

truskawa144

Od: Czw mar 25, 2004 3:35

Post » Czw wrz 04, 2008 21:03

Hooops persiaści!

3mamy kciuki!
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Czw wrz 04, 2008 21:08

wydra, podeślij fotki, wrzucę na wątek..

aamms

Post » Czw wrz 04, 2008 21:26

Ponowię pytanie - czy "2" jest po sterylce?

Bo zabierane przeze mnie kociska spędzą noc razem w jednym pomieszczeniu ... żeby nie było niespodzianki :roll:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw wrz 04, 2008 21:34

niestety musze się wycofać z danej tu oferty :cry:

Przepraszam Aamms i resztę osób zaangażowanych w całą akcję...

naprawdę mi przykro :cry:
Podaruj trochę dobra zwierzakowi, a powróci ono do ciebie ze zdwojoną siłą

gonia_1986

Od: Śro cze 11, 2008 19:17

Post » Czw wrz 04, 2008 21:49

No więc ja najoględniej jak potrafię. Jeśli ktoś się napalił na persiastego, bo mu się wydaje, że to będzie super sprawa mieć takiego milusia ( choćby na tymczasie) to bardzo proszę żeby przeczytał poniższe. Byłam dziś u weta z dwoma zabranymi i tak:

- oba mają totalnego świerzba w uszach - min. 3 tygodnie oridermylu - który zniknął z rynku
- oba mają MASAKRĘ zamiast zębów. Tym samym zalecenie do badania krwi i jeśli tylko będzie można to KONIECZNY zabieg usuwania kaminia i hmm części zębów koszt ok. 180 zł

- Kotka ma dodatkowo zapalenie dolnej wargi - dostaje antybiotyk nazwy nie pamiętam

- Rudy oczy maskara - zakraplanie codziennie - wykaz kropli mam ( jak ) ktoś ciekawy

- do tego zapalenie gruczołu na ogoonie

No i clue programu kotka jest do reoperacji, bo ma przepuklinę po hmm noo kiepsko zrobionej sterylce.
O tym to będzie można pomyśleć za najwcześniej kilka miesięcy.
a. najpierw zęby
b. ile narkoz moze mieć kot w tym stanie???

Poza tym wychudzenie, kołtuny, robale itp

Pozytyw? Brak grzybicy:-)
Rudy wie co to kuweta, Kota jest bardzo przylepna i żarłoczna:-)
Odkarmiać jest co. Generalnie kupka nieszczęscia - moja wetka się za głowę złapała.
Ostatnio edytowano Czw wrz 04, 2008 21:53 przez Neigh, łącznie edytowano 1 raz
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Czw wrz 04, 2008 21:53

To ja to zaznaczę na czerwono.. :evil:

Neigh pisze:No więc ja najoględniej jak potrafię. Jeśli ktoś się napalił na persiastego, bo mu się wydaje, że to będzie super sprawa mieć takiego milusia ( choćby na tymczasie) to bardzo proszę żeby przeczytał poniższe.

Byłam dziś u weta z dwoma zabranymi i tak:

- oba mają totalnego świerzba w uszach - min. 3 tygodnie oridermylu - który zniknął z rynku
- oba mają MASAKRĘ zamiast zębów. Tym samym zalecenie do badania krwi i jeśli tylko będzie można to KONIECZNY zabieg usuwania kaminia i hmm części zębów koszt ok. 180 zł

- Kotka ma dodatkowo zapalenie dolnej wargi - dostaje antybiotyk nazwy nie pamiętam

- Rudy oczy maskara - zakraplanie codziennie - wykaz kropli mam ( jak ) ktoś ciekawy

- do tego zapalenie gruczołu na ogoonie

No i clue programu kotka jest do reoperacji, bo ma przepuklnę po hmm noo kiepsko zrobionej sterylce.
O tym to będzie można pomyśleć za najwcześniej kilka miesięcy.
a. najpierw zęby
b. ile narkoz moze mieć kot w tym stanie???

Poza tym wychudzenie, kołtuny, robale itp

Pozytyw? Brak grzybicy:-)
Ostatnio edytowano Czw wrz 04, 2008 21:58 przez aamms, łącznie edytowano 1 raz

aamms

Post » Czw wrz 04, 2008 21:56

Koteczka nr 11, X1 jest juz w drodze do domku, w Świdnicy.
AgaPap wraz z TŻetem i córka zabrali ja dzis po południu od Demi.

Bylismy wszyscy razem u weta.
Kotka została odpchlona, pobrano jej krew do badania, dostała kroplówke z witaminami, przeszła badanie USG.
Po krótvce jej stan przedstawia sie tak:
- bardzo chuda i słaba, ale potrafi pieknie mruczeć
- zęby w dobrym stanie :)
- nerki w obrazie USG ok :D
- piękny świerzb w uszach :evil:

Jutro będę miała jej wyniki morfologii i biochemii. W sobotę natomiast będą wyniki testów na białaczkę, koci aids i fip.

Reszte niech dopisze AgaPap - ja juz sie nie wcinam :wink:
Ostatnio edytowano Czw wrz 04, 2008 22:25 przez marcjannakape, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Czw wrz 04, 2008 22:01

aaaa zapomniałam dodać, ze kociniec Wydry widziałam.....psa (większego), to nawet planowałam po cichu podprowadzić:-) .

Co do kotów - absolutny debeściak jest taki jeden pręgus - wlazł mi na kolana, zmuszał do głaskania i warczał na każdego innego, co się na kolana pchał. Biało - rudy ( imienia nie pamiętam ) był przedsiębiorczy bo mi wlazł na głowę...........troszkę go było trudno głaskać:-).
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Czw wrz 04, 2008 22:01

aamms pisze:To ja to zaznaczę na czerwono.. :evil:

Neigh pisze:No więc ja najoględniej jak potrafię. Jeśli ktoś się napalił na persiastego, bo mu się wydaje, że to będzie super sprawa mieć takiego milusia ( choćby na tymczasie) to bardzo proszę żeby przeczytał poniższe.

No niestety to fakt :(
Dziś z AgąPap miałysmy okazje widzieć jak do Demi przyszła delegacja z sąsiedztwa pooglądać kota, bo by chcieli jednego. Miałysmy z Agą nieodparte wrażenie, że spodziewali sie cudów prosto z wystawy rasowców. Nieporadnie zaczęli sie wycofywać, bo cos tam... A przyszli z pojemnikiem na kota :evil:
Ale to lepiej. Dla kota :twisted:
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Czw wrz 04, 2008 22:03

Na tymczasie miałam już takie cuda,że pers nie jest jakąś wielką atrakcją. Nie wiem jak inni ale ja zaoferowałam pomoc dlatego,że prawie 30 kotów na raz to ciężki orzech do zgryzienia,choćby były perskie. Zęby i ciechanie mogę mojemu ew. tymczasowi załatwić od reki i to za darmo o czym już pisałam wcześniej świadomie informując,że mogę wziąć kota nie wyciachanego z problemami z uzębieniem. Ofertę swoją podtrzymuję bo nie mam w zwyczaju się wycofywać a koty ewidentnie potrzebują pomocy. Widzę,że opiekunki kotów nie są szczególnie zainteresowane,nie ma problemu - to Wy jesteście odpowiedzialne za koty i to Wy podejmujecie decyzje. Jeśli będę potrzebna - jestem.

truskawa144

Od: Czw mar 25, 2004 3:35

[poprzednia][następna]