Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
jarekm2 pisze:A co do kontrolowanego rozrodu jak piszesz, to nie wiem czy sam jestem wstanie te koty sam wyłapać, tam jest okolo 20 kotów a może i wiecej, potrzebne kontenerki do transportu, a i samochod większy bo do osobowego się tyle nie zmieści. No i co dalelej, czy jakis weterynarz by wykonał te zabiegi za darmo ?
Waldemar pisze:jarekm2 pisze:A co do kontrolowanego rozrodu jak piszesz, to nie wiem czy sam jestem wstanie te koty sam wyłapać, tam jest okolo 20 kotów a może i wiecej, potrzebne kontenerki do transportu, a i samochod większy bo do osobowego się tyle nie zmieści. No i co dalelej, czy jakis weterynarz by wykonał te zabiegi za darmo ?
Aktualnie w Gdańsku kilka lecznic wykonuje sterylizacje kotek na koszt miasta.
Dobrze, że jesteś na forum. Moja oferta wyjazdu do Kuźnicy i złapania rannej koteczki nadal aktualna. Gdy tylko znajdziemy dla niej dom tymczasowy.
Ewar. Strasznie Cię podziwiam za wakacyjną opiekę nad biedniakami w Kużnicy, za ten wątek i pamięć. Nadzieja umiera ostatnia. Może uratujemy tę ranną kotkę.
Dom tymczasowy w Gdańsku pilnie potrzebny dla kotki ze skierowaniem na operację łapki.
ewar pisze:Ten pomysł już był.Dzięki Sylwi,że zaglądasz.Są talony na darmowe sterylki.Myślę,że można byłoby wysterylizować ze dwie-trzy kotki i wypuścić na "stare śmieci".One są najbardziej zagrożone chorobami,rodzą też kocięta,które odchodzą za TM.
Użytkownicy przeglądający ten dział: DanielGek i 29 gości