Salunia,Kubuś i Blusia :-)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 30, 2008 21:48

Głaski dla koteczków! :D
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie sie 10, 2008 3:26

u nas nic nowego-tylko leki dla Blu na oczko się zmieniają :( . Poza tym Kubuś chodzi na smyczy jak piesek i wydaje się być bardzo zadowolony ze zwiedzania świata.

Herbi

Od: Nie mar 16, 2008 13:44

Post » Nie sie 10, 2008 11:11

Herbi jak to nic nowego? A stan cywilny zmieniłaś?? Pochwal się :D
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Nie sie 10, 2008 13:16

villemo5 pisze:Herbi jak to nic nowego? A stan cywilny zmieniłaś?? Pochwal się :D

8O 8O 8O
I się nic nie pochwalisz? :(
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Nie sie 10, 2008 21:27

no zmieniłam... po 31 latach :twisted: ciesze się, że ten dzień mam już za sobą :twisted:
ale u nas inne zmiany-kubulek niestety ale doczeka się jutro swego allegro. Blu jest tak zawalona z oczkiem, takie koszty się generują, że ledwo zipiemy. Do tego Salunia którą też trzeba ratować. Z jednej pensji po prostu nie dajemy rady. I krew mnie zalewa bo BYLI właściciele tak obiecywali że będą Kubusia odwiedzać i że będą mu nadal szukać domu a tymczasem dowiedziałam się, że do Anglii sobie pojechali i mają Kubusia głęboko gdzieś. Kot był dla nich po prostu przeszkodą na drodze do wyjazdu i żadnej alergii nie ma i nie było. Za kilka dni Kubulek jedzie do teściów "na kolonie" i może tam zostanie na zawsze ( modlę się o to). Teść nie widzi problemu ale teściowa...... Serce mi pęka i chcę Kubulka zatrzymać ale Dominik strasznie zmartwiony finansami i cała sytuacja bardzo nas przygnębia. Jestem okropnie zła bo baba się pozbyła kłopotu i tyle ją Kubuś widział :cry: :cry: :cry:

Herbi

Post » Nie sie 10, 2008 21:33

Ojej...
Biedny Kubuś.
Tak szkoda. Tak było kocio... Znalezienie domku dla niego może potrwać trochę.
Herbi a jakąś ślubną foteczkę byś może pokazała?
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pon sie 11, 2008 9:11

Herbi masz pw :?
Serniczek

Post » Pon sie 11, 2008 10:43

Bardzo żal Kubusia. :( i Blusi :(

Wszystkiego Najlepszego z okazji ślubu. :D
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon sie 11, 2008 22:19

Kasiu dziekuję za życzenia. Ogólnie to smutno- nie tak miał wyglądać los Kubusia.... u mnie zaczyna się już depresja. tak chciałam dobrze.....
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Herbi

Post » Pt sie 15, 2008 13:24

Och, Herbi, nie martw sie!
Głowa do góry! Jakoś to będzie!

Ja przy mojej ósemce, w tym dwie z niesprawnymi łapkami, daje radę, to Ty też sobie poradzisz. :D
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt sie 15, 2008 18:56

Obrazek

Herbi

Post » Pt sie 15, 2008 18:59

Foteczka! :D
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pt sie 15, 2008 19:21

Herbi pisze:Obrazek

Krzesełeczka troszkę zrobiły się maławe! :D

Moje kotki też lubią spać na krzesłach pod stołem, położyłam poduszki na krzesła, a jak ktoś przychodzi to poduszki zdejmuję, coby tyłków nie mieli w sierści. :lol:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt sie 22, 2008 7:00

co u Was?
Serniczek

Post » Nie sie 24, 2008 11:32

u nas wszystko dobrze :-) Blu ma ładne oczko tzn nadal zamglone ale nie ma ropy i nie jest czerwone. jesteśmy umówieni na wizytę do doktora na jutro. może Blu będzie miała małą operację usunięcia tej chorej błonki z oka bo samo będzię schodziło bardzo długo. operacja droga ale znalazł się sponsor leczenia tzn Mama :-) Kubulek zdrowy i kochany. nikt się na allegro nie odzywa poza jedną osobą ale mi nie odpowiadała więc Kubulek nadal u mnie w domku.pewnie już tak zostanie bo na pewno nie oddam go byle komu.Do byłych właścicieli nie można się dodzwonić bo po pierwsze wyjechali za granicę a po drugie zmienili nr telefonu- tak więc ogólnie to baaardzo przejęci losem Kubulka :evil: Salunia ma się dobrze- już bardzo mocno zaprzyjaźniła się z Kubusiem i z Blu też całkiem dobrze-tyle że jest o nią okropnie zazdrosna. Z fundacji Puchatek otrzymałam 100 zł. Zupełnie się tego nie spodziewałam-dziękuję Ci serniczku.....
Acha, no i Blu jest tak zarośnięta footrem że ledwo widać że to kotek a nie miś puchaty. Sama nie widziałam jej ponad tydzień i teraz ledwo poznaję. Jest prześliczna-jak tylko zrobię nowe foto na pewno pokażę. Zrobiła się z niej prawdziwa księżniczka. Jest bardzo grzeczna,przytulasta,taki mały kochany miś. Myślę, że pobyt u nas bardzo jej służy. Z siusianiem różnie. Raz kuwetka, raz obok , raz kuchnia, ale ogólnie jest lepiej. Oba kotki wyglądają obecnie jak piłeczki :oops: Wszyscy bardzo je rozpieszczamy a o poduszkach na krzesła muszę faktycznie pomysleć bo tam tylko samo footro kotów i nic więcej. Ogólnie to cały dom w kocim i psim fotrze ale cóż zrobić-takie uroki. Kotki dostały wczoraj nakręcaną myszkę do zabawy ale coś nie przypadła im do gustu. Za to Salunia aż skacze na te myszkę z radości no i dziś wyżarła jej uszy tak więc mysz inwalidka :twisted:

Herbi

[poprzednia][następna]