FRANUSIU! [*] [*][*] - Malutki posterunkowy. Pamietamy !

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro sie 06, 2008 11:31

U Franusia kalciwiroza też jest stwierdzona, on jest najsłabszy i ma najbardziej zaawansowaną chorobę. Jest leczony w tej samej lecznicy, wczoraj był u wetki zajmującej się Aspirantką i Inspektorką.

U Franka dodatkowo jest paskudna biegunka, ale megii mi powiedziała, ze jest poprawa dzisiaj :)

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Śro sie 06, 2008 12:00

Julka - nie jest to obrzydliwe, mnie i wielu znajomym jak bylysmy dziecmi mamy przecieraly naszymi siuśkami zaognione miejsca - do tej pory przy tradziku stosowana jest urynoterapia.

Ciesze sie ze franek lepiej. Ja z nim na kroplowce moge siedziec, tyle ze jestem niezmotoryzowana i przywiezienie go i odwiezienie zajmie wiecznosc
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Śro sie 06, 2008 12:06

ja niestety nie dam rady. ma swoja mala, ktora jeszcze panicznie mnie sie boi i musze ja socjalizowac, a jutro o 7 rano jade po dwie dziczki do Milanowka, przywoze je na Bielany i sterylka...nie dam juz rady :((

Julka_

Od: Pt maja 18, 2007 17:26

Post » Śro sie 06, 2008 12:10

Moi drodzy dziekuje bardzo , że zagłądacie do Frania i trzymacie kciuki za jego zdrowie. :lol:
Nie mialam siły wczoraj wejsc na forum, bo bylam w lecznicy od 18 do 22,10 myslalm ze padne.
MOje koty oczywsicie obrazone zaczely kupe i siku robic na balkonie, mało sie nimi opiekuje

Co do Franusia, dzisiaj nie pojechalam na rehabilitacje, bo szkoda mi Frania; o gdz. 9,00 temp 39,8 podalam mu kroploweczke , Tolfedyne i ciut no-spa w zastrzyku.
Wysmarowałąm pysio '' Protefixem dental'' i do pysia Ulgostran i za 40 minut wcisnełąm conva. Bitwa była nie samowita, podrapana jestem, ale njawzniejsze ze cos zjadł.
Od godz 9 rano nie było zadnej kupy, teraz spi na boczku w swojej wannie.

Wczoraj jeszcze dołaczono mu Metronidazol dożylnie i nospe.
Co do szpitalika, szkoda mi tam samego zostawic , boje sie zeby nie poddal sie biedak.
W domu co chwila go głaszcze biore na rece chodze z nim wygladał przez balkon. Lekarze w kilnice maja bardzo dobre serduszka , alec co z tego nie maja czasu na takie pieszcochy. Wczoraj w lecznicy to byla wieczorem masakra ludzi i ciezkie przypadki na kroplowkach.
Uwazam, ze jak codziennie pojade na kroplowe, tylko nagorsze te siedzenie dla mnie 3 godziny, dzisiaj chyba wezme krzeselko ze soba.
Franio podczas kroplowki strasznie mnie wczoraj dał od wiwatu leciało niego niesamowite ilosci kupki i galarety z jelit , wychodziło całymi garsciami, strasznie sie krecił rzucał , uciekal.
Serdeczne dziekuje za pomoc finansowa, wpłynelo na konto Franusia 470 zł, rozliczenie zrobie na 1 stronie.
Bardzo prosze o podanie ników osob wpacajacych bo bym chciala umiescic w wątku.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Śro sie 06, 2008 12:40

Kciuki za Franusia :ok:.

Meggi, jesteś bardzo, bardzo dzielna :king:
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Śro sie 06, 2008 12:54

Moze ktos kto blisko mieszka [podejdzie do lecznicy i chwile z nim posiedzi i go przytrzyma na kroplówce , zebym ja mogła sobie te stare kolana rozprostowac.
3 godziny to makabreska i te jego ucieknia i wyrywania. inne koty widziałam grzecznie lezały pod kroplówka.

Od rana nie było zadnej kupy :lol:
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Śro sie 06, 2008 13:22

Maggi Kocham Cię wiesz?
Mocne kciuki nadal za Franulka :D :ok: :ok: :ok:

Zapraszam na bazarek
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=79177

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Śro sie 06, 2008 14:15

Agalenora pisze:Przypomnę nieśmiało, że Franus ma dwie siostrzyczki, które są w szpitaliku :oops:

Gdyby ktoś zechciał pomóc w finansowaniu leczenia siostrzyczek Franusia, Aspirantki i Inspektorki, to zapraszam na bazarek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=79330
Jana pisze: Wystawiam kocie skarpetki, nowiutkie, bawełniane. W opcji KUP TERAZ, bo pieniądze potrzebne szybko. Cena za parę to 15,00 zł. (plus ewentualne koszty przesyłki, według cennika poczty).

Obrazek Obrazek Obrazek

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Śro sie 06, 2008 14:23

Jana, kurczę może i śliczne i słodkie, ale jakoś nie widzę się w takich skarpeteczkach :twisted:
To piszę pw do Agalenory.
Megi, a Ty się kochana zastanów, Franuś przez ten krótki czas nie byłby sam tylko z rodzeństwem, a Ty mogłabyś odpocząć

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Śro sie 06, 2008 14:29

Trzymam kciuki za Franusia i jego rodzenstwo :ok:

Meggi, pojechalabym Cie zastapic w kroplowce, ale nie moge, bo moge przywiezc jakas chorobe do domu, a to zabije Stawke :(

MartaWawa

Od: Wto kwi 03, 2007 12:45

Post » Śro sie 06, 2008 15:07

Rozmawiałam właśnie z meggi i umówiłam się z nią na pomaganie w lecznicy przy kroplówce.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Śro sie 06, 2008 15:08

bazarek na Franusia u Meggi

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=79337
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Śro sie 06, 2008 15:17

ja tez moge wpasc pomoc przy kroplowce (znowu bede wyla)
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Śro sie 06, 2008 15:30

xandra pisze:bazarek na Franusia u Meggi

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=79337

dziekuje za bazarek,

Zadnej kupki od rana nie było, teraz znowu wcisnełam troche strzykawka
conva.
Obrazony na mnie strasznie, jak wchodze do łazienki to sie obraco do tylu.
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Śro sie 06, 2008 15:43

Satoru pisze:ja tez moge wpasc pomoc przy kroplowce (znowu bede wyla)

Satoru , a moze jutro mi pomozesz. Przepraszam.
Dzisiaj pomaga mi mziel, a tam taka ciasnota.
(z I.Krasickiego)

meggi 2

[poprzednia][następna]