A może goracej herbaty, panie kocie?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 21, 2003 11:05

Moje koty wolą potrawy chłodne, no poza Esme, dla której nie ma żadnej różnicy, czy potrawa jest zimna czy ciepła - ostatnio wyżerała mi z talerza surówkę :? Mięsko dostają surowe, ale musi być koniecznie świeże, dzisiejsze (kupowane dzień wcześniej jest totalnie niezjadliwe). Za to rybka (koniecznie mintaj) musi być sparzona i wyfiletowana - wymóg Buca - kocura. On też uwielbia piwo - koniecznie zlizywane z szyjki butelki...
A teraz Buc sam robi za potrawę - suszę majeranek w kuchni na segmencie i mój jedyny/kochany/niepowtarzalny kocurek uwalił się w pudełku z suszem i nie da się wygonić :twisted: :evil: :twisted:

mONA

Od: Pon wrz 29, 2003 11:40

Post » Wto paź 21, 2003 11:11

A mój Zenek lubi ciepłą herbatkę z cytrynką. Bezczelnie wtyka pyszczek do kubka i pije. Sok z marchewki (nie ciepły) też lubi, a i wodę z nawozem do kwiatów i z mydlinami też spróbował..... nie krzywił się - wygląda, że mu smakowało :wink: Pola jest raczej kotem zimno-puszkowym, no i mięsko surowe i wędlinka.... to jest TO! A pies je wszystko i zawsze - ciepłe i zimne byle nadawało się do jedzenia :)

Jagna

Od: Pon kwi 28, 2003 11:04

Post » Wto paź 21, 2003 14:27

Właśnie się dowiedziałam, że kot mojej koleżanki zjadł swego czasu pół świeżo wyjętej z pieca drożdżówki (klasyczne ciasto drożdżowe) oczywiście to górne pół, z kruszonką... Poza tym regularnie doprasza się o pizzę, którą często robią w domu... 8O
Sasannka
galeria moich maluchów: http://sasannka.xpect.pl/e4u.php/ModPages/ShowPage/46
Grafit Obrazek Tango Obrazek

Sasannka

Od: Pt sie 29, 2003 16:05

Post » Wto paź 21, 2003 16:12

Szarka dzisiaj wyjadała nam z talerzy ryż (podlany sosikiem z duszonego indyka). I zjadała elegancko, ziarenko po ziarenku.
Deli

Deli

Od: Nie cze 29, 2003 11:14

Post » Wto paź 21, 2003 16:26

Klusia lubi ciasto drozdzowe a Major lubi wsadzac swoja mordke do wszystkiego do czego dotknely ludzkie usta
Pyza i tygrys nie szperaja po talerzach.

Iwona

Od: Wto lut 05, 2002 15:55

[poprzednia]