czy ja aby jestem normalny?!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 14, 2003 22:19 czy ja aby jestem normalny?!

Witajcie.
Od jakiegoś czasu jestem na forum - dotychczas głównie biernie. Jednak nie mogę się dłużej powstrzymać i powiem coś od siebie i o sobie.
Do ponad trzech lat mam w domu kotkę. Przez dwa lata królowała niepodzielnie w domu i okolicy. Nie powiem, ropieściłem ją jak można najbardziej, dziękiczemu spała wyłacznie ze mną - najlepiej na głowie albo na brzuchu.
Po tym czasie widocznie upadłem na głowę, co najwyraźniej przeoczyłem. Zaczęło się od tego, że moja Pani koniecznie chciała się rozmnożyć. Początkowo ignorowana doszła do stanu biegania po ścianach, że o innych takich tam nie wspomnę. No i owszem miała śliczne małe. Jednakże jakaś cholera wniosła mi coś do domu i z miotu uchowała się tylko jedna dziewczynka. Oczywiście że jej nikomu nie oddałem!
W międzyczasie zawitała do nas nowa panienka, radośnie przyjęta przez "Panią Domu" i razem wychowywały malutką.
Miesiąc temu dostałem na urodziny 4 miesięczną kotkę -"bo żal obcym dawać takie śliczności". Fak że ślicznotka sama sobie mnie wybrala nie ma znaczenia.
W niedzielę dziecko przywlokło do domu zapłakane szare kocię (na oko 3 miesiące) wydobyte ze studzienki.
Zapowiada się na to, że zostanę z pięcioma kotami - i to jest wersja optymistyczna bo moja kotka jest obecnie w ciąży i tylko czekac jak pojawią się maluchy.
Czy ja aby jestem normalny ????? :?:

timi

Od: Wto paź 07, 2003 19:54

Post » Wto paź 14, 2003 22:23

Jak najbardziej :lol: :twisted:
Poza tym tutaj nie ma nienormalnych :)

A tak w zwiazku z kotucha w ciazy, to takie planowane bylo czy wpadkowe... moze by czas zrobic cos zeby uniknac wpadek... :roll:
Ostatnio edytowano Wto paź 14, 2003 22:26 przez ktosia, łącznie edytowano 2 razy

ktosia

Od: Pon gru 02, 2002 18:29

Post » Wto paź 14, 2003 22:25

Witaj!
W tym gronie byłbyś w zasadzie jak najbardziej w normie, tylko...... czemu Twoja kotka znowu będzie miała małe :?: :?: :?:

ani

Od: Pon mar 10, 2003 23:31

Post » Wto paź 14, 2003 22:25

A nie przyjdzie Ci do głowy wysterylizowac kotke ? :evil: W normalnym świecie to praktyka obowiązująca.
Bo wkrótce zostaniesz z 20-ma kotami , o ile ktos znowu czegos do domu nie przywlecze i kocięta nie popadaja.
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Wto paź 14, 2003 22:28

Kicie mam w ciązy bo stado ludzi błaga mnie o małe kociaki. Pierwszy miot był prześliczny: czwrna, czarna z białym i coulorpoint.
O ile się nie rozmyślą to kociaki znajdą wspaniałe domy.
Pomijam przy tym fakt, że moja kotka źle zniosła śmierć maluchów i musi wychować jeden pełem miot (przynajmniej mój wet tak mówi)

timi

Od: Wto paź 07, 2003 19:54

Post » Wto paź 14, 2003 22:32

timi pisze:Pomijam przy tym fakt, że moja kotka źle zniosła śmierć maluchów i musi wychować jeden pełem miot (przynajmniej mój wet tak mówi)

Że co takiego :?: :?: :roll:
Słodkich kotków to ci tutaj dostatek :roll:

moni_citroni

Od: Czw sty 23, 2003 19:17

Post » Śro paź 15, 2003 6:30

timi pisze: musi wychować jeden pełem miot (przynajmniej mój wet tak mówi)

Sorki Timi, ale ten vet powinien wrócić do szkoły, i to może lepszej niż ta, która dała mu dyplom. Serio, stwierdzenie że kota (psica) musi mieć raz młode, to przesąd :?

Poza tym - pozdrawiam 8)

Estraven

Od: Pon lut 04, 2002 15:30

Post » Śro paź 15, 2003 6:34

Cała masa ślicznych kotków, potrzebujących domu jest tutaj

http://miau.pl/adopcje/internetowe.php
http://miau.pl/adopcje/azyl.php

Zachęcam do zapoznania się z informacjami o sterylizacji i wysterylizowania koci, dzięki temu mniej będzie kociąt, które pozostaną bezdomne, bo zabrakło dla nich domu. Sterylizacja to dobre rozwiązanie także dla Twojej kici - dzięki temu uniknie męczącej rui i ropomacicza. Info jest tutaj:

http://www.miau.pl/edu/ster.php

Falka

Od: Pon lut 04, 2002 17:01

Post » Śro paź 15, 2003 6:35

No właśnie - witaj :oops: :lol:

Powiedz cos jeszcze o swoich kotkach :)

moni_citroni

Od: Czw sty 23, 2003 19:17

Post » Śro paź 15, 2003 6:39

Normalny - raczej niekoniecznie :-) Tak jak wiekszosc z nas zreszta. I cale szczescie. Norma jest nudna, jest przecietna, a poniewaz koty przecietne nie sa, to i my :-)

Co do rozmnazania kotki to coz... moim zdaniem to nieodpowiedzialne biorac pod uwage jaka ilosc kociat i kotow czeka na domy...

Poniewaz jednak kota juz w ciazy, a chetni na koty sa, to przemysl powaznie sterylizacje wszystkich kotek w rodzinie, a nadmiarem chetnych podziel sie z forumowymi kotami szukajacymi domu?

Mam nadzieje, ze osoby czekajace sie nie wycofaja i rzeczywiscie nie bedziesz miec problemu.

A co do weta z jego pogladami... :evil:
To przez takich wlasnie jest zbyt duzo kociat miedzy innnymi.
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Śro paź 15, 2003 6:54

moni_citroni pisze:No właśnie - witaj :oops: :lol:

Powiedz cos jeszcze o swoich kotkach :)

hmm... nie pozostaje nic innego Timi jak przedstawic swoje piekne koty... :)

bea

Od: Nie maja 04, 2003 19:55

Post » Śro paź 15, 2003 6:54

witaj! mysle , ze jezeli kochasz te swoje stworki to chyba nie jestes nienormalny.
Kiedy bralam moja kotke ze schroniska to pani mi powiedziala ze powinnam pozwolic jej (mojej kotce) miec male przynajmniej jeden raz. Az mnie ztrzeslo, odpowiedzialam jej tak : nie po to zabieram stad jedna kotke, zeby pozniej przyniesc tutaj szesc innych. Niestety ona tak mowi kazdej osobie, ktora pojawi sie w schronisku.
Domyslam sie ze twoja kotka jest wychodzaca, wiec przemysl prosze, jej sterylizacje, bo niedlugo bedziesz mial malych kotkow chyba 20.
Lucyna i moje kotki
Obrazek

lulek

Od: Pt sie 30, 2002 10:07

Post » Śro paź 15, 2003 6:58

Timi :twisted:
Ostatnio edytowano Śro paź 15, 2003 7:17 przez Olivia, łącznie edytowano 1 raz

Olivia

Od: Czw mar 20, 2003 20:51

Post » Śro paź 15, 2003 7:14

Olivio, a co Ty wiesz, czego reszta nawet sie nie domyśla..? 8O

Bursztynek

Od: Wto lut 25, 2003 14:38

Post » Śro paź 15, 2003 7:18

Bursztynek pisze:Olivio, a co Ty wiesz, czego reszta nawet sie nie domyśla..? 8O

Bursztynku :D
czasem wiem :wink:

Olivia

Od: Czw mar 20, 2003 20:51

[następna]