SOS SOS SOS :((( / nowe wiesci i zdjecia str 19!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 06, 2008 18:32

Sytuacja jest wręcz straszna. Ale skoro są 3 kobity przeciwko Wam, to może po prostu powiedzieć, że jako fundacja będziecie zmuszone złożyć zawiadomienie na policji, jeśli nie pozwolą Wam wyłapać kotów najbardziej potrzebujących. Nie w kontekście straszenia, grożenia itp. tym paniom, ale jako argument podać dobro kotów. Teoretycznie jest łamana ustawa, koty nie mają jedzenia, picia, schronienia, są przerażająco chude.
Oczywiście wiem jak działa policja i pewnie w praktyce to zawiadomienie zignorują.

Tak tylko głośno myślę. Nie chce być tutaj jakoś skrytykowana, bo wiem, że dawać rady jest łatwo i mój pomysł może jest głupi.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Nie lip 06, 2008 18:45

Jesli sytuacja bedzie patowa, to moze Straz dla zwierzat pomoc? http://www.strazdlazwierzat.com.pl/
Wiem, ze jeden z inspektorow mieszka pod Pila, a to przeciez nie tak daleko od Torunia...

MartaWawa

Od: Wto kwi 03, 2007 12:45

Post » Nie lip 06, 2008 19:00

Marta Chrusciel pisze:Jesli sytuacja bedzie patowa, to moze Straz dla zwierzat pomoc? http://www.strazdlazwierzat.com.pl/
Wiem, ze jeden z inspektorow mieszka pod Pila, a to przeciez nie tak daleko od Torunia...

To chyba jedyny organ, który mógłby pomóc.
Jest u nas w Toruniu jedna pani inspektor OTOZ-u, z którą miałam do czynienia 2 lata temu. Prosiłam ją o pomoc w sprawie kotów "hotelowych" i pomogła tak, że pokłóciła się z właścicielką hotelu i przez chwilę miałam zamkniętą drogę do pomocy kotom.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Nie lip 06, 2008 19:13

jesli znikna ciezarne kotki to i tak te trzezwiej myslace kobiety beda wiedzialy, ze to nasza "sprawka". Staruszka nie wpadnie na pomysl aby potem obejrzec im np brzuch, natomiast tamte dwie panie na pewno to zrobia.
Ta kobieta, ktora bywa u strauszki 2 x w tygodniu z pomoca wspolpracuje tez w sprawach zwierzat z inna kobieta, ktora mialam okazje poznac :roll: To karmicielka kotow, ktora na 30 metrach stworzyla niegdys 40 kotom oboz koncentracyjny (oczywiscie tez w dobrych intencjach :? ) i wywozilismy kiedys ponad 10 sztuk do schroniska i do jopop. Dluuuuga historia! Zostalam wtedy oskarzona o kradziez kotow itp.
Normalnie robienie czegokolwiek w takiej asyscie przyprawia mnie o dreszcze....

Bede jeszcze probowala popracowac nad ta kobieta, ktora dala mi o wszsytkim znac i przywiozla maluchy do weta. Jutro bede do niej dzwonila.
No i tak czy siak pojade tam z karma zakupiona za wasze datki, wiec rozejrze sie jeszcze raz i porobie fotki.
Obrazek
Obrazek

lidiya

Od: Sob cze 08, 2002 0:05

Post » Nie lip 06, 2008 19:17

jej w takiej sytuacji to jedynie straz dla zwierzat.

MartaWawa

Od: Wto kwi 03, 2007 12:45

Post » Nie lip 06, 2008 21:19

lidiya, jestes w strasznej sytuacji....
te kobiety lamia prawo - nie wolno dreczyc zwierzat! - i postepuja zwyczajnie glupio i zle. nie neguje ze maja dobre checi.
To bedzie strasznie trudne ale trzeba jej koty odebrac i wysterylizowac. jezeli to konieczne moze porozmawiaj z lokalnym dzielnicowym? nie wiadomo jaki jest, moze sie okazac sensowny. niech tam z Toba pojdzie i grzecznie powie tej pani ze koty trzeba zabrac na leczenie a on gwarantuje ze do niej wroca prosto od weterynarza. Moze tez przygotuj jej oficjalne pismo ze koty bierzesz tylko do leczenia a potem do niej wroca? nie wiem, tak mi przyszlo do glowy ze umundurowany policjant i oficjalne pismo ja na tyle przestrasza ze koty odda. Czemu ludzie sa tacy trudni? gdzie rodzina tej kobiety? przeciez ona moze byc niebezpieczna dla siebie i innych, np odkreci gaz i zapomni... na pewno nie powinna mieszkac sama w takim stanie.
Obrazek Obrazek Obrazek

Verdana29

Od: Nie cze 08, 2008 23:04

Post » Nie lip 06, 2008 23:38

Niestety, ale ta staruszka nie zrozumie nic ani ode mnie ani od policjanta czy strazy dla zwierzat...

w tym tyg pojedziemy tam agn , wolontariuszka i ja. Moze obmyslimy jakis plan gdy jeszcze rozejrzymy sie po terenie, rozeznanmy sie czy koty da sie wziac na reke, czy reaguja na przysmaki itp. Bede tez dzwonic do tej kobiety z ktora mam jeszcze jakies nadzieje sie dogadac...

Martwie sie o te kociaki, ktore tam jeszcze zostaly :(
Obrazek
Obrazek

lidiya

Post » Nie lip 06, 2008 23:52

lidiya pisze:Niestety, ale ta staruszka nie zrozumie nic ani ode mnie ani od policjanta czy strazy dla zwierzat...

w tym tyg pojedziemy tam agn , wolontariuszka i ja. Moze obmyslimy jakis plan gdy jeszcze rozejrzymy sie po terenie, rozeznanmy sie czy koty da sie wziac na reke, czy reaguja na przysmaki itp. Bede tez dzwonic do tej kobiety z ktora mam jeszcze jakies nadzieje sie dogadac...

Martwie sie o te kociaki, ktore tam jeszcze zostaly :(

ja mam caly czas przed oczami te chudziutka koteczke w ciazy :(
co bedzie jak ona urodzi? :(
trzymajcie sie dziewczyny :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Verdana29

Od: Nie cze 08, 2008 23:04

Post » Pon lip 07, 2008 0:00

Banner dla tego wątku, bo chyba nie ma..:
Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[URL=http://tiny.pl/kz8w][IMG]http://images26.fotosik.pl/242/6afa8a56cae13eb5.jpg[/IMG][/URL]

:(
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pon lip 07, 2008 8:08

Kaprys2004 pisze:Odpowidając na apel o zachwyt nad Malutkami:
Maluchy są przecudne, ale ich urok zaćmił nam problem nierozwiązywalny jak się wydaje..
Cudności-Biedności..

Wiem, Kaprys... Tak se tylko westchnelam...

Kocieta tam nie moga wrocic, rowniez z tego wzgledu, ze sa za male i za slabe na sterylki - przypominam, ze sa to prawie wylacznie koteczki.

Pomysl Verdany z sensownym policjantem moglby zdac egzamin. Musimy to wszystko zebrac, przemyslec, przedyskutowac.

Ta Biala tez mi nie moze wyjsc z pamieci [nawet bardziej niz te kocieta...].

Ruru - dzieki za banerek.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Pon lip 07, 2008 9:34

Normalnie dramat :( Podrzucam!
Obrazek

ania toruń

Od: Wto cze 06, 2006 14:14

Post » Pon lip 07, 2008 11:21

Osobom , ktore w tytule przelewu podaly swoj nick wyslalam pw , ze przelewy dotarly! Jeszcze raz serdecznie dzeki!
Jesli ktos kto nie wpisal tez chcialby potwierdzenie- bardzo prosze napiszcie mi na pw swoje imiona i nazwiska to sprawdze.

Dziekuje!!!
Obrazek
Obrazek

lidiya

Post » Pon lip 07, 2008 12:48

i jeszcze banner z białą kotką:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[URL=http://tiny.pl/kz8w][IMG]http://images34.fotosik.pl/311/8730f3b934664f0a.jpg[/IMG][/URL]
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pon lip 07, 2008 14:11

Podnoszę, bo serce sie kroi. :cry:

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Pon lip 07, 2008 14:47

Verdana29 pisze:W tej sytaucji chyba trzeba jej te zwierzeta po prostu odebrac. Jej choroba i starosc nie usprawiedliwiaja przyzwolenia na potworne cierpienie kotow ktore tam sa. Leczenie kociat potrwa jeszcze pewnie kikla tygodni. Ile do tego czasu urodzi sie i umrze nowych? Ile doroslych kotow umrze z glodu i chorob?
Bardzo wspolczuje tej pani i bardzo wspolczuje dziewczynom ktore sa na miejscu i musza podejmowac decyzje - ale te koty moga liczyc tylko na Was! jezeli Wy ich nie zabierzecie stamtad one nie maja szans :(
kazdy dzien jest wazny, nie wolno tej sytuacji tak zostawic :(

podpisuje sie pod powyzszym rekami i nogami.
Obrazek

No heaven will not ever Heaven be; unless my cats are there to welcome me.
Scottish

cukrowa_panienka

Od: Wto kwi 15, 2008 11:35

[poprzednia][następna]