pare pytan

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 11, 2003 9:23 pare pytan

Witam wszystkich,jestem posiadaczka 5-miesiecznego persika i jestem calkowicie zielona na temat tej rasy.Zawsze mialam duzo kotow,ale nigdy persa.Pierwsza rzecz ktora mnie martwi,to jego zachowanie.Potrafi caly dzien spac i wstaje tylko na jedzonko.Niekiedy ma przyplyw glupola i lata po mieszkaniu,ale to sa wyjatki.Nastepna rzecz dotyczy jego humorkow.Przytula sie tylko w nocy na spiocha,w dzien ma gdzies nasze zaloty.No ,jeszcze jak jest glodny ,to ewentualnie mozna go poglaskac.Z jedzeniem tez sa cyrki.Je tylko wolowinke i suche.Jak mu odbije,to sie na zoltko skusi.Czy taki malo urozmaicony jadlospis mu nie zaszkodzi?Bardzo prosze mnie doinformowac,bo strasznie sie stresuje.

ASIA P

Od: Sob paź 04, 2003 9:34

Post » Sob paź 11, 2003 9:45

Witaj
Jak dobre suche to raczej nie :-) Moze on jest po prostu kotem leniwym? A bylas u lekarza? Osluchal go? Zrobil badania krwi? Ospalosc moze, ale nie musi byc, efektem jakiejs infekcji. Przydaloby sie go przebadac skoro wydaje sie, ze cos jest nie tak ;-) Zwlaszcza, ze to kociak jeszcze - powinien byc ruchliwy.
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Sob paź 11, 2003 10:17

Hej :D
perski nie naleza raczej do kotkow szybkobigajacych :wink:
to male leniuszki, ktore uwielbiaja spac i jesc :D

Dla wlasnego spokoju idz to weta i zapytaj czy z kituchem jest wszystko oki.

Izabela

Od: Nie cze 08, 2003 20:33

Post » Sob paź 11, 2003 14:31

Persy maja inna nature, weci i moi znajomi wlascicile persow okrelaja je jako koty autystyczne.po prostu maly kontakt - takie koty.
Ale zawsze warto kota poobsrewowac i watpliowsciami podzielic sie z wetem. Warto miec swojego weta, do ktorego mozna zwaracac sie z problemami pozornie malo znaczacymi, czyli nie tylko w przypadku groznej choroby.
Karolcia&Jowita&Jaga
Obrazek

kasia piet

Od: Sob cze 14, 2003 16:37

Post » Sob paź 11, 2003 15:42

kasia piet pisze:Persy maja inna nature, weci i moi znajomi wlascicile persow okrelaja je jako koty autystyczne.po prostu maly kontakt - takie koty.

Nie moge sie zgodzic :( Mlody persiak powinien byc takim samym lobuzem jak nierasowa bestyjka - tak bylo u mnie. Radzilabym skonsultowac z wetem...
Ewelina i...
Obrazek

Kiara

Od: Nie mar 02, 2003 13:18

Post » Sob paź 11, 2003 16:33

Dzieki za odpowiedzi,dopiero teraz jestem wystraszona.Poszlabym do weta,ale w moim miescie znalezc dobrego weta graniczy z cudem.Z psem to jeszcze,ale z kotem to ...szkoda gadac.Musze popytac,moze gdzies jakis jest,co troche o kotach wie.U nas nawet nie ma weta calodobowego :roll:

ASIA P

Od: Sob paź 04, 2003 9:34