kurcze dla czego ludzie nie mogą pomysleć o sterylizacji bezdomknych kotek z osiedla na któym mieszkają

A mozę można jeszcze wysterylizowac tą czarną kotke, zanim będą następne kociaki?
Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
mawin pisze:o matko, kolejne biedne kotki.
kurcze dla czego ludzie nie mogą pomysleć o sterylizacji bezdomknych kotek z osiedla na któym mieszkająile mniej byłoby kocich nieszczęść
A mozę można jeszcze wysterylizowac tą czarną kotke, zanim będą następne kociaki?
ierżmawin pisze:dziewczyny a może poprosić o pomoc Wrocławską Straż dla Zwierząt? Może oni mają jakieś pomieszczenie do przetrzymania kotek po sterylkach? Nie wiem jakie mają zaplecze, ale może warto spróbować?
marcjannakape pisze:W tym bloku jest jesdan Pani która mogłaby przetrzymać po sterylkach, ale ma swoje "fochy" i nic z tego nie będzie.
A wszedzie indziej pełno albo kwarantanna
mawin pisze:Znajome czy też nie ciachać trzeba...
mawin pisze:no jestem w szoku po tym co przecztałam......
to może nie sterylizujmy wogóle bezdomnych kotek i patrzmy jak zdychają koleje małe kociaki i jak stado głodnych kotów błąka sie w poszukiwaniu jedzenia, jak kotki zdychają po cieżkich porodach, no ale cóż pożyją tylko kilka lat....
mawin pisze:sterylizacja bezdomnych kotów jest koniecznością aby właśni kotki dłużej żyły, nie wyczerpywałe je ciągłe porody, aby mogły troszczyć sie tylko o jedzenei dla siebie , co zwiększa ich szanse; aby o pożywienie było łatwiej, bo im mniej kotów tym łatwiej tym które są znaleć pożywienie i aby ludzie "życzliwi" nie likwidowali kotów, bo 5 im nie przeszkadza, ale 20 to już za dużo i "trzeba z tym coś zrobić". z kotami żyję od zawsze, a już do nastolatek się niestety nie zaliczam,
mawin pisze:aby zmniejszyć bezdomność kotów trzeba uśiwdamiać właściieli i zmuszać ich do sterylizacji swoich kotów
mawin pisze:znajdowały domy
mawin pisze:tym co napisałaś obraziłaś wiele mądrych osób, które poświęcając swój czas, często też swoje pieniądze sterylizują bezdomen koty właśni po to , aby zmniejszyć ilość kotów ginących z głodu, chorób itp. i nie robią tego dla dobrego samopoczucia, tylko dla tego, że tak trzeba dla dobra kotów.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości