Wystawa 4-5.10.03 w Warszawie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 06, 2003 19:15

Mysza pisze:ja kocham abisyńczyki :!: :crying:
Chcę abisńczyka :crying: :!:
i nie będę wybrzydzać nad umaszczeniem.
Może mi ktoś na urodziny sprawi abisyńczyka? :wink:

A tak poza tym podobają mi się tonki i syberyjczyki.

to tak jak ja. Zakochałam się jak zobaczyłam :) Może się zrzucimy?? :wink: 8)
Dzika i Kefir
Obrazek

KasikP

Od: Nie mar 09, 2003 10:00

Post » Pon paź 06, 2003 19:20

Kasia D. pisze:Na fotce maine_coon5 figurują Nuno (rudo-biały,Best in Show w sobotę) i Rwena (biało-czarna). Oba norweskie leśne. Z Chełma.
Trzeba zrobić rewizje podpisów pod zdjęciami bo wielu hodowców dowiaduje sie, ze co innego hoduje niz przypuszczali... :roll:

Katalog nie klamie, nie ma w nim zadnego Nuno, jest NFO Sjena's Italo rudo-bialy - to ten? . Podobnie nie ma Rweny bialo-czarnej, jest Erwena niebieski-bialy. Oba od tej samej hodowczyni wiec podejrzewam ze to te. O rewizje prosilem juz w pierwszym poscie prawda? I juz byla, dzieki kinus poprawilem szkoty i brytyjczyki glownie. Po prostu moje notatki glosowe do zdjec byly niekompletne :? . Za duzo ladnych kotow i sie rozproszylem zapominajac "podpisywac" zdjecia :( (za co po raz co najmniej piaty przepraszam, ale chyba tych przeprosin nikt nie widzi :? ).
Zdjęcia kotów, z wystaw kotów i nie tylko... :arrow: http://vitez.pl

vitez

Od: Wto mar 04, 2003 10:44

Post » Pon paź 06, 2003 19:33

Widzimy, spoko :D
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Pon paź 06, 2003 19:39

Olivio, nic nie namieszalas,wszystko O.K. :lol: ciesze sie bardzo, ze ci sie moj slodki Pomponik podobal... :D twoja Oliwka tez slodka... :wink:
kinus, cena zaporowa jest po to, aby kota nikt nie kupil...poniewaz na wystawie jest taki wymog, ze miot musi sie skladac z min. 3 kotow, a ja mialam tylko 4, wiec na moja kocice ustanowilam taka cene...a i tak musialam walczyc jak lew, bo chcieli ja chociaz na raty...jakby ktos chcial taka sume zaplacic, dalej byly kolejne warunki :wink:
agi- przykro mi- kociczke platynowa pregowana sprzedalam godzine temu :cry: Offelio ten pan u ktorego siedzi Tina to ja :lol:
kotka abisynska sorrel, ktora tak bardzo was zachwycila, takze jest z mojej hodowli... :wink: orelka...sie nazywa...
pozdrawiam tonia

Tonka

Od: Pon wrz 08, 2003 21:14

Post » Pon paź 06, 2003 19:42

Kasia D. pisze:Na fotce maine_coon5 figurują Nuno (rudo-biały,Best in Show w sobotę) i Rwena (biało-czarna). Oba norweskie leśne.

To w takim razie wszystkie zdjecia opisane jako maine_coon1 do 6 to norweskie lesne ;) A czy w katalogu sa jeszcze jakies inne NFO oprocz tych dwoch ? Bo kicius ze zdjec podpisanych norweski_lesny_1 i 2 chyba nie jest NFO :? tak mi sie wydaje :oops:
Obrazek

M.

Od: Wto lut 05, 2002 11:17

Post » Pon paź 06, 2003 19:54

M. pisze:
Kasia D. pisze:Na fotce maine_coon5 figurują Nuno (rudo-biały,Best in Show w sobotę) i Rwena (biało-czarna). Oba norweskie leśne.

To w takim razie wszystkie zdjecia opisane jako maine_coon1 do 6 to norweskie lesne ;)

mco 1,2,3 to na pewno mco. Jak widac zdjecie robione w czasie oceny i spytalem sie jaka to rasa i zapisalem. Rowniez mco 6 i 7 to na pewno mco - wyjasnione na poprzendich stronach tego watku. Update wlasnie zrobilem (mc na norwegi i syberyjski na tonka) ale chwile potrwa zanim zdjecia wrzuce.
Zdjęcia kotów, z wystaw kotów i nie tylko... :arrow: http://vitez.pl

vitez

Od: Wto mar 04, 2003 10:44

Post » Pon paź 06, 2003 20:35

Vitez ty nie przepraszaj .
fotki są piękne, chyba nikt nie zrobił więcej, fajna dokumentacja.
a "jaka to rasa" to niezły quiz dla forumowiczów, zwłaszcza tych, którzy na wystawie byli :lol:

proszę się nie czepiać viteza i docenić jego pracę.
biegał po wystawie z wielkim zaangażowaniem, sama widziałam, a przy tylu pięknych futrzakach każdy może głowę stracić :wink:
Obrazek

Olivia

Od: Czw mar 20, 2003 20:51

Post » Pon paź 06, 2003 20:42

Przepraszam że pytam ,może przegapiłam gdzieś odpowiedz ale czy ten kot rosyjski niebieski z niebieskimi oczami to naprawdę "Rusek"? Czy macie jakieś namiary kto jest jego właścicielem? I czy takie koty są dopuszczane do hodowli?Czy wiecie coś na ten temat?Proszę jeżeli możecie to pomóżcie!!!!! :catmilk:

gwizdalka

Od: Sob maja 03, 2003 12:35

Post » Pon paź 06, 2003 20:47

vitez pisze: Za duzo ladnych kotow i sie rozproszylem zapominajac "podpisywac" zdjecia :( (za co po raz co najmniej piaty przepraszam, ale chyba tych przeprosin nikt nie widzi :? ).

Vitez... nie przejmuj się. Zrobiłeś świetną "robotę" i dzięki Tobie możemy oglądać takie pięknoty :D , a że podpisy się nie zgadzają... zawsze można poprawić :wink: przy okazji to fajna nauka dla nas wszystkich... wbrew pozorom nie tak łatwo ustalić rasę, zwłaszcza, gdy koty nieszczególnie trzymają standard... wcale bym się nie zdziwiła, gdyby mco 6,7 okazał się norweskim (chociaż oczy i nieznaczna /powinna być wyraźna/ kufa typowo maine coonowate, ale ten nos.....), a i wcale się nie dziwię, że M. ma wątpliwości co do NFO 1,2 (zbyt okrągła głowa, krótki szeroki pyszczek, małe uszy i ten nos też nie wydaje się prosty, chociaż to może tylko wrażenie na zdjęciu...) sprawdź w katalogu czy jest NFO o tym umaszczeniu...
Obrazek

Niki

Od: Czw sie 28, 2003 18:10

Post » Pon paź 06, 2003 20:50

gwizdalka pisze:Przepraszam że pytam ,może przegapiłam gdzieś odpowiedz ale czy ten kot rosyjski niebieski z niebieskimi oczami to naprawdę "Rusek"? Czy macie jakieś namiary kto jest jego właścicielem? I czy takie koty są dopuszczane do hodowli?Czy wiecie coś na ten temat?Proszę jeżeli możecie to pomóżcie!!!!! :catmilk:

poczytaj wątek. wszystko jest wyjaśnione
Obrazek

Olivia

Od: Czw mar 20, 2003 20:51

Post » Pon paź 06, 2003 20:51

Dziękuje Nikitko za odpowiedz .Już wiem co to za kotek.Piekny zresztą.

gwizdalka

Od: Sob maja 03, 2003 12:35

Post » Pon paź 06, 2003 21:23

gwizdalka pisze:Dziękuje Nikitko za odpowiedz .Już wiem co to za kotek.Piekny zresztą.

Nie ma sprawy :wink:
Obrazek

Niki

Post » Pon paź 06, 2003 21:43

Witam wszystkich!
Zalogowałam się na tym forum specjalnie ,żeby wyjaśnić parę rzeczy nad którymi toczy się tutaj debata. Ja brałam udział w tej wystawie. Moje koty to dwa norwegi widoczne na na zdjęciach 3,4,5 oraz kot dalej podpisany jako maine coon 1,2,3, rudy. To ja jestem na zdjęciu przy tej ocenie. Widocznie ktoś błędnie poinformował robiącego zdjęcia. Norweski leśny 1,2 to kot syberyjski.
Jestem początkującym Hodowcą. Kotkę kupiłam z Hodowli SHKRP. Hodowcaa ocenił ją jako hodowlaną. Po kocurka latałam do Niemiec i zapłaciłam za niego 700 euro plus 300 euro wydanych na bilet. Bardzo boli mnie osąd ,że Hodowcy PZF nie trzymają standardu i nie robią nic aby ten standard poprawić. ja uważam że nie poszłam na łatwiznę.Przecież nawet najbardziej doświadczony Hodowca może pomylić sie w ocenie klasy kociaka bo nigdy nie jesteśmy pewni co z niego wyrośnie w przyszłości. Kupując swoje koty starałam sie ufać ocenie Hodowcy a jak one sie bedą rozwijać nikt nie może być pewien. Więc przestańcie oplotkowywać koty na wystawie i ich typy bo poprostu nigdy nie pozwolę zrobić zdjęcia moim kotom w obawie,że następnym razem ktoś podpisze ,ze są to maine coony w złym typie czy koty syberyjskie.
Pozdrawiam.

Erwi

Od: Śro maja 21, 2003 11:51

Post » Pon paź 06, 2003 22:00

Erwi - mysle, ze przesadzasz.

Vitez zrobil mnostwo dobrej roboty a ocena kota - rasa itd jest ciezka, gdy nie masz katalogu, widzisz kota z kilku albo i tylko na jedym ujeciu. Ja sie ciesze, ze moge poogladac koty roznych ras. Cenie sobie prace viteza. On nie musi sie znac na rasach, wiec pytal. A kto wie, co to za rasa, to koruguje i tyle. Reszta wg mnie jest zbedna.
Toffie, Bajek, Bździągwa, Julian

kinus

Od: Pon mar 03, 2003 23:22

Post » Pon paź 06, 2003 22:07

Erwi.... przepraszam Cię bardzo... pisząc, że hodowcy z PZF ..... itd. myślałam, że są to maine coony (Vitez napisał, że to sprawdzone, bo pytał się hodowcy, może coś mu się pomyliło) i zbulwersowało mnie to, że są tak podobne do norweskich... miałam też wątpliwości, czy są norwegami, gdyż na zdjęciu wygląda, że nosy nie są proste (szczególnie miałam wątpliwości do koteczki)
... ale cieszę się, że jednak to są norwegi... i gratuluję świetnej brody u kocurka (norwegi mają z tym duży problem)
Obrazek

Niki

[poprzednia][następna]