Wystawa 4-5.10.03 w Warszawie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 04, 2003 22:08

Faktycznie-szylkretka wtulona w kremusa (?) :D
Oglądałam to we wszystkie strony i nie zauważyłam drugiego kota :(
Ale ze mnie gapa :D

Candy

Od: Wto lut 04, 2003 22:27

Post » Sob paź 04, 2003 22:52

vitez pisze:
Sigrid pisze:Mnie bardziej zadziwił "brytyjski3" . On naprawdę na brita ni cholery nie wyglada

Negocjowalem jego rase z asystentem... on sam twierdzil ze to predzej birma... ale w opisie i w ocenie sedziowskiej mial jak byk bri 8O (asystent trzy razy sprawdzal, zagladal przez ramie, czytal itp, bo sie mocno dziwilem ze to brytyjczyk)... moze jakas solidna pomylka :roll: .

Birma albo Neva masquerade.
Może się Nelly odezwie i powie, czy do Maurycego ten kotek był podobny.
Na BRI troszkę mi pyszczek nie pasuje. Nie jestem co prawda znawcą, ale brytyjczyki mi się zawsze takie bardziej "misiowate" wydawały. I colorpoint? Nie wiedziałam, że są też takie.
Mniejsza o to. Może ktoś bardziej w temaci BRI się wypowie.

Zdjęcia fajne, trochę jak dla mnie za mało norwegów :wink:

Ale hodowczyni-polka to, hm, całkiem, całkiem :D :wink:

I jeszcze do Olivii - ale fajna ta Twoja korniszka :!: :love:

Sigrid

Od: Śro lip 30, 2003 16:54

Post » Sob paź 04, 2003 23:01

Norwegow w PZF jest jak na lekarstwo - moze dlatego tak malo fotek.
BRI colourpoint jak najbardziej istnieja :)
Np taki kocur - CH. Kolja v. Alfersesch D:
Obrazek
Toffie, Bajek, Bździągwa, Julian

kinus

Od: Pon mar 03, 2003 23:22

Post » Sob paź 04, 2003 23:10

Niesamowite. Nie miałam wcześniej o tym pojęcia :)
Ale ten BRI właśnie jest taki miśkowaty - taki szeroki, dobroduszny pycholek ma.

Sigrid

Od: Śro lip 30, 2003 16:54

Post » Sob paź 04, 2003 23:13

Ten ruski gdyby nie uszy - powiedzialabym, ze BRI :oops: ale nie wiem. Ciezko powiedziec widzac pol kota. Moze ktos byl i go widzial na zywo. Moze fachowcy sie wypowiedza :)
Toffie, Bajek, Bździągwa, Julian

kinus

Od: Pon mar 03, 2003 23:22

Post » Sob paź 04, 2003 23:48

Ruski 1,2 to niepewny ruski... nie mialem do neigo notki glosowej :? (musze sie przyzwyczaic, pierwszy raz stosowalem ta funkcje w aparacie). Wiec moze byc i BRI, nie upieram sie :) ... tylko niech ktos mi powie na 100% jaka to rasa :) .

Egzotyk jak juz zauwazyliscie to dwa koty pyszczek + tylek mieszanka :) .

Brytyjski 3 po obejrzeniu zdjecia kinus stwierdzam ze mozliwe jednak by to byl brit (skoro tak mial w ocenie sedziowskiej wpisane 8O i zgloszeniu... ).

A Norwegi... dwa chyba byly? AZ :?

Za to mnostwo persow i syberyjskich...

A moj faworyt to byl syberyjski nevada :) (i nie tylko z powodu jego hodowczyni ;) ).
Zdjęcia kotów, z wystaw kotów i nie tylko... :arrow: http://vitez.pl

vitez

Od: Wto mar 04, 2003 10:44

Post » Nie paź 05, 2003 0:29

A co to za rasa brytyjski bobtail, bo nigdy o niej nie słyszałam. Czy to połączenie kota brytyjskiego z bobtailem :?:

Mali

Od: Czw lut 06, 2003 22:22

Post » Nie paź 05, 2003 0:38

Kiara pisze:Vitez, jestes pewien ze ten kot ze zdjecia "syberyjski14" to sib? Jakis taki klapouchy 8O uswiadomcie mnie czy takie sie trafiaja czy to blad natury technicznej 8) :oops:

Moim zdaniem jest to fold długowłosy, a raczej na pewno. Jezeli chodzi o zdjęcie brytyjski3, to podejrzewam że to jest bri długowłosy, a raczej półdługowłosy, ostatnio jak uznali te rase w WCF to troszkę sie tych kotów pokazało. Większość tych brytyjczyków ze zdjęc nie trzymaja standardu. Ja preferuje miśkowatą budowe i okrągłą główkę.

Mali

Post » Nie paź 05, 2003 1:12

Zdjęcia fajne, ale rzeczywiście większość kotów na nich nie trzyma standardu. O ile kot na zdjęciu brytyjski 3 przypomina mi tylko brytyjskiego, to już na przykład maine coony wprawiły mnie w zdziwienie... a maine coon 4 to już pobił rekord :roll: dla mnie to jest norweski w złym typie. Na zdjęciach syberyjski 3, 4, 5 dałabym se głowę uciąć, że jest kot norweski leśny, do syberyjskiego on mi nijak nie podobny (chociaż rzeczywiście leżał w budce razem z kotem syberyjskim newą). Na zdjęciu niewiem1 jest kot norwesko - maine coonowaty, ale na niewiem 2 już bardziej widać, że z norwegiem ma mało wspólnego, więc dla mnie na 100% jest to maine coon. (Sigrid... teraz już chyba rozumiesz o czym mówiłam w pewnym wątku? :wink: )
Natomiast zdjęcie niewiem3 podpisałabym " cudowne cudności" :lol: albo "cudaczek - dziwaczek" :wink: , a poważnie to dla mnie jest to pers baaaaardzo starego typu... jeszcze tego najpiękniejszego... no zakochałam się :D
... a rosyjski niebieski 1, 2 to na 100% nie jest rosyjski ... ja bym podpisała brytyjski, chociaż dziwne ma te uszy...
No ale wszystkie koty pobiła na głowę polka hodowczyni! :wink:
Obrazek

Niki

Od: Czw sie 28, 2003 18:10

Post » Nie paź 05, 2003 2:05

Niki pisze:to już na przykład maine coony wprawiły mnie w zdziwienie... a maine coon 4 to już pobił rekord :roll: dla mnie to jest norweski w złym typie.

Jesli jestes na 100% pewna to potwierdz na PM ktore podpisy maine_coon mam zmienic i na co :) .
Aha, maine coony 4-6 to na pewno maine_coony (wg ntoatek czyli wg slow hodowcow), w tym ten rudy wlasnie ze zdjec mc 1-3. Niepewny jestem tylko maine_coonow 7 i 8 - brak notatek do nich.

Na zdjęciach syberyjski 3, 4, 5 dałabym se głowę uciąć, że jest kot norweski leśny, do syberyjskiego on mi nijak nie podobny (chociaż rzeczywiście leżał w budce razem z kotem syberyjskim newą).

Pytalem hodowczyni (ta ze zdjecia polka_hodowczyni :) ) , rowniez wlascicielki syberyjskiej nevy , dwa razy - twierdzila ze to syberyjski.
Zreszta same syberyjskie miala (oprocz tego i nevy jeszcze dwa w klatce).

Na zdjęciu niewiem1 jest kot norwesko - maine coonowaty, ale na niewiem 2 już bardziej widać, że z norwegiem ma mało wspólnego, więc dla mnie na 100% jest to maine coon. (Sigrid... teraz już chyba rozumiesz o czym mówiłam w pewnym wątku? :wink: )
Natomiast zdjęcie niewiem3 podpisałabym " cudowne cudności" :lol: albo "cudaczek - dziwaczek" :wink: , a poważnie to dla mnie jest to pers baaaaardzo starego typu... jeszcze tego najpiękniejszego... no zakochałam się :D

To jak te niewiem podpisac? A niewiem3 - kupiony byl juz i pani ze slicznoszkiem na rekach dobierala mu wlasnie akcesoria :) . Pozazdroscic.

... a rosyjski niebieski 1, 2 to na 100% nie jest rosyjski ... ja bym podpisała brytyjski, chociaż dziwne ma te uszy...

Zmienie podpis w domu, teraz z pracy nie mam dostepu.

No ale wszystkie koty pobiła na głowę polka hodowczyni! :wink:

Mrrrurrr :) wg mnie tez choc ciut nieostra wyszla :? ...
a hodowczyni+neva to juz w ogole the best :D

vitez

Post » Nie paź 05, 2003 10:23

My też byliśmy na wystawie i zakochałam się w abisyńczyku (pierwsze zdjęcia u viteza). Zachorowałam na niego, jest po prostu cuuuuudny!!!! :D :1luvu:

Wystawa była fajna, chociaż się trochę rozczarowaliśmy, że trzeba zapłacić 8 zeta, a tak mało kotów...no ale nie mozna mieć wszystkiego. Rosyjskie niebieskie były piękne, jak i cornish rex'y itd. Wszystkie koty były piękne :lol: (ale abisyńczyki najładniejsze ;)
Dzika i Kefir
Obrazek

KasikP

Od: Nie mar 09, 2003 10:00

Post » Nie paź 05, 2003 17:53

vitez pisze:

Zmienie podpis w domu, teraz z pracy nie mam dostepu.

Podpisu pod rosyjski 1, 2 nie ma co zmieniać na brytyjski bo na pewno nie jest to kot brytyjski, głowę ma rosyjskiego tylko oczy nie te. Może lepiej napisać rasa nieznana :)

Mali

Post » Nie paź 05, 2003 18:12

Stanelo na tym ze tylko niewiem1 i niewiem2 zostaje mianowany maine coonem :)

vitez

Post » Nie paź 05, 2003 18:14

vitez pisze:Pochwalie sie zdjeciami:

http://vitez.ceron.pl/galerie/wystawa-pzf-1

Nie otwiera mi sie :?

Agi

Od: Pt maja 17, 2002 19:19

Post » Nie paź 05, 2003 18:26

Otworzylam :D
Liliowy syjamek to wlasnie moj Ferdus 8)

Agi

Od: Pt maja 17, 2002 19:19

[poprzednia][następna]