Zwierzęca mieszana drużyna mazurska, Klemens za TM

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 14, 2008 21:10

Magija pisze:A ja przepraszam, oczywiście CoolCaty serce ma jak dzwon, ale przez te serce ma pod opieką naście kotów. I moim zdaniem nie jest rozwiązaniem zamknięcie sprawy, bo Anka napisała, że go weźmie.
On potrzebuje domu.

Dziewczyny - CoolCaty nie ma miejsca, jak sama pisała ma pod opieką naście kociąt i ich matki. Oczywiście, może wziąć Klemensa, ja tez mogę - teoretycznie. Tylko zdajmy sobie sprawę, że to nie jest super adopcyjny kot, że może z nim być jak z Misią a w lecznicy siedzieć miesiącami nie może...

Podpisuję się pod tym obiema rękami i żałuję, że nie napisałam tego sama od razu :oops:
Nie dokładajmy Ani ponad jej siły i możliwości. To co ma na głowie to już dawno jest ponad jej możliwości. I wstyd mi, że nie mogę pomóc :oops:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Sob cze 14, 2008 21:15

Gabija pisze:Dostaje karmę dla kotów z syndromem urologicznym?

Gabija, Klemens mieszka w schronisku. Nie ma możliwości indywidualnego karmienia kota w skupisku blisko 100 kotów, już nie mówiąc o tym, że schronu nie stać na kupowanie specjalistycznej karmy. Chyba, że jest w szpitaliku... Może to jest jest jakaś myśl ? Zapakować go do szpitalika... Tylko nie mamy na ten moment takiej karmy w schronisku.
Obrazek

pisiokot

Post » Sob cze 14, 2008 21:25

Aniu, szpital jest pełen po brzegi. Juz dzis zwinęłam jedna klatke z kociarni i przetargałam do szpitala, bo dwa maluchy siedziały w klatce iniekcyjnej.
Zobaczymy jak Klemens będzie sie jutro czuł. Mam już dla niego convenię - czeka w lodówce. Myślę, ze warto ją powtórzyc rózwnież KillBilowi i Kindze, ale to sprawa na inny watek.
Jutro zrobie przeszpiegi po schronie, moze znajde gdzies jakąs wolną klatkę. Czasem stoją na zewnątrz koło psów - najwyżej spróbujemy ją podprowadzić. Narazie spokojnie - jutro pomyślimy.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Sob cze 14, 2008 21:26

pisiokot pisze:

Gabija, Klemens mieszka w schronisku. Nie ma możliwości indywidualnego karmienia kota w skupisku blisko 100 kotów, już nie mówiąc o tym, że schronu nie stać na kupowanie specjalistycznej karmy. Chyba, że jest w szpitaliku... Może to jest jest jakaś myśl ? Zapakować go do szpitalika... Tylko nie mamy na ten moment takiej karmy w schronisku.

to jest awykonalne
bo zawsze ktoś się zapomni - nie mamy obstawionego schronu codziennie
nikt nie zagwarantuje, ze kot będzie jadł tylko karmę leczniczą
on potrzebuje domu - który doprowadzi go do zdrowia, smutna prawda ale w schronie po prostu się zmarnuje, bo może nikt nie zauważy, ze czuje się gorzej
na prawie 800 zwierzaków tam pracuje za mało osób żeby wszystko ogarnąć
część z tych wymienionych na stronie schronu to pracownicy biurowi, przecież nie łażą po boksach
najchętniej zabrałabym go od razu bo po Miśce wiem, że leczenie wymaga systematyczności i obserwowania kota
tylko, że do licha oprócz emocji i impulsu muszę jeszcze myśleć
nie jestem herosem niestety i już teraz nie daję rady
myślę, ze CC tez nie jest herosem
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Sob cze 14, 2008 21:33

CoolCaty pisze:Aniu, szpital jest pełen po brzegi. Juz dzis zwinęłam jedna klatke z kociarni i przetargałam do szpitala, bo dwa maluchy siedziały w klatce iniekcyjnej.

no tak, faktycznie :oops:

pocieszam się, że może to, co dzisiaj Ania podała pomoże. Zapalenie pęcherza (że porównam do ludzkich doświadczeń) jest paskudne póki nieleczone. Po podaniu leku dolegliwości ustępują dość szybko.
Tylko, że u Klemensa te problemy ciągną się już dość długo, choć dotychczas nie występowały w takim ostrym przebiegu... :(
Obrazek

pisiokot

Post » Sob cze 14, 2008 21:34

pisiokot pisze:

Rozumiem. :(
Przykro mi, że nie mogę pomóc - kiedyś miałam kotkę na tymczasie, teraz mam kocura i kastrata w jednym pokoju. I dziecko. Przykro mi. :( Gdyby choć mógł trafić do szpitalika...

Tak myślę: czy on był porządnie zbadany? Nie zatyka się - ale czy ma kryształki albo kamienie w pęcherzu? Gdyby trafił do szpitalika/do DT to z pomocą innych osób mogłabym współfinansować RC Urinary dla niego (sama na pewno finansowo nie wydolę).
:: drx 2 - Bury & Rudy i psiak Kaj ::

Gabija

Od: Sob cze 14, 2008 16:23

Post » Sob cze 14, 2008 21:36

Mi też się wydaje, że obciążenie Ani nie jest rozwiązaniem. Klemens potrzebuje domu prawdziwego i wyrozumiałego. Na forum pewnie go nie znajdzie.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Sob cze 14, 2008 21:38

Piękny kot!!! cudowny!! zdrowiej, kiciuńku.. A bannerek jakiś?
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Sob cze 14, 2008 21:39

Gabija pisze:Rozumiem. :(
Przykro mi, że nie mogę pomóc - kiedyś miałam kotkę na tymczasie, teraz mam kocura i kastrata w jednym pokoju. I dziecko. Przykro mi. :( Gdyby choć mógł trafić do szpitalika...

Tak myślę: czy on był porządnie zbadany? Nie zatyka się - ale czy ma kryształki albo kamienie w pęcherzu? Gdyby trafił do szpitalika/do DT to z pomocą innych osób mogłabym współfinansować RC Urinary dla niego
(sama na pewno finansowo nie wydolę).

Gabija, dziękujemy za zainteresowanie i chęć pomocy. Jutro CoolCaty spróbuje pobrać mu mocz do badania, dostanie długodziałający antybiotyk. Jak się uda zbadać mocz będzie łatwiej powiedzieć co mu jest i jak można mu pomóc. Lekami i specjalistyczną karmą.
Obrazek

pisiokot

Post » Sob cze 14, 2008 21:41

Bannerek dla Klemensa:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[URL=http://tiny.pl/kd4z][IMG]http://images28.fotosik.pl/230/d1e4d451d4c8d217.jpg[/IMG][/URL]
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Sob cze 14, 2008 21:43

podpinam
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Miał robione USG pęcherza?
Pewnie o tym dobrze wiecie, ale na wszelki wypadek: jest nowa karma RC - Urinary High Dilution - mojego kastrata wyprowadziła (tak sadzę) na prostą; miał problemy takie same jak Klemens. Można by mu wprowadzić High Dilution na pierwszy miesiąc-dwa, a potem może zmienić na "zwykłą" Urinary? Cena jest porównywalna.

Ten kot faktycznie potrzebuje domu. :(
:: drx 2 - Bury & Rudy i psiak Kaj ::

Gabija

Od: Sob cze 14, 2008 16:23

Gabija pisze:Tak myślę: czy on był porządnie zbadany? Nie zatyka się - ale czy ma kryształki albo kamienie w pęcherzu? Gdyby trafił do szpitalika/do DT to z pomocą innych osób mogłabym współfinansować RC Urinary dla niego (sama na pewno finansowo nie wydolę).

nie był - tak twierdzili Ci co go oddali
wyników badań nie przywieźli więc nic nie wiemy
Obrazek

Magija

Post » Sob cze 14, 2008 23:32

Magda dziękujemy za wątek, Ruru za banerek, to zawsze zwiększa szanse, DT pilnie potrzebny!!!

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Nie cze 15, 2008 7:57

gosiaa pisze:Magda dziękujemy za wątek, Ruru za banerek, to zawsze zwiększa szanse, DT pilnie potrzebny!!!

hop
Obrazek

Magija

[poprzednia][następna]