Urwis,Kacper,Benio + Songo;)poznajemy koty z psem!foty!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw cze 12, 2008 7:16

Szkoda, że urlop poświęcisz na przeprowadzkę. Powinnaś gdzieś wyjechać, żeby się zregenerować. :)
No, ale nowe mieszkanko też ważne. :D
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

Post » Czw cze 12, 2008 7:24

Każdy czas spędzony poza pracą będzie ulgą :D

spróbuję wyciągnąć tża w jakiś weekend nad morze, a jak nie da rady tam, to może choć wskoczę na działkę do rodziców.. z kotami tradycyjnie :D

we wrześniu mam nieco dłuższy urlop niż teraz, więc spróbuję coś ciekawszego wtedy zaplanować :)
Obrazek

Aktualnie - Kacper, Benuś, Songo, Myszka i pies Antonio!

catawba

Od: Czw kwi 26, 2007 9:28

Post » Czw cze 12, 2008 12:18

dzień dobry

a ja miałam w przyszły poniedziałek (w niedzielę ostatni egzamin) wyjechać do mojego kuzyna do Francji a tu przepadnie muszę Tyśkę leczyć, jest przecież ważniejsza

sweet-a

Od: Pon lip 02, 2007 12:42

Post » Czw cze 12, 2008 17:22

Witam,
Haniu, a gdzie teraz będziecie mieszkać , też w Kicinie.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Pt cze 13, 2008 8:17

Doberek w ostatni dzień pracy :D

już czekam na weekend z utęsknieniem, aż będę mogła się w końcu wyspać :)

Aniu to oczywisty wybór.. a nie możesz przełożyć wizyty we Francji na późniejszy termin?

Haniu tak, to też będzie Kicin. Widzimy przez pole budującą się stajnię :)

Niestety nie będzie tak fajnie jak jeszcze wczoraj myślałam.
Prace się przedłużają i jednak zamieszkamy tam nie wcześniej niż w sierpniu :(
co oznacza, że mój lipcowy urlop - krótki - specjalnie przeznaczony na poznawanie z nowym miejscem - będzie bezużyteczny.. :(
tak myślę co ja mogę zrobić ze sobą od wtorku do niedzieli... :roll:

do tego, pod znakiem zapytania stoi urlop wrześniowy :roll: tzn. ja go będę miała, tyle, że coraz mniejsze szanse na wyjazd ma TŻ, skoro rozpocznie pracę w sierpniu...
a planowałam wyjazd do Szwecji, nad morze albo do niego w góry, z wizytą na Słowacji lub Ukrainie...
sama tego nie zrealizuję :(
no i tak teraz myślę, co tu zrobić.. może namówię kogoś na wspólny wyjazd gdzieś ... albo odwiedzę kogoś zagranicą.. tylko musiałabym wiedzieć, że na pewno tż tego urlopu nie dostanie.. :roll:

ehh.. i weź tu planuj w kwietniu termin na wspólny urlop letni :roll:

Kacper dziś dostał jakiegoś mega zapotrzebowania na przytulanie :wink: odwiedził mnie w łóżku w nocy, rano i jeszcze teraz się klei :D
Obrazek

catawba

Post » Pt cze 13, 2008 9:01

Dzień dobry :D

Jakoś się wszystko poukłada :ok:

Jestem ciekawa reakcji po kocio-psim spotkaniu, widzieli się już ?
Wczoraj mój działkowy Czorcik miał pierwsze bliskie spotkanie z jakimś psem myśliwskim (szkolonym). Pan zasnął, a piesek poszedł zwiedzać działki - przyszedł do nas, włożył nos przez szczebelki w płocie, a Czorcik nastroszony pędem do niego 8O Nie wiem, co zamierzał, ale komicznie wyglądała szarża małego nastroszonego kotka na wielkiego psa :D
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pt cze 13, 2008 9:04

Dobry! :D
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

Post » Pt cze 13, 2008 9:54

Avian pisze:Dzień dobry :D

Jakoś się wszystko poukłada :ok:

Jestem ciekawa reakcji po kocio-psim spotkaniu, widzieli się już ?
Wczoraj mój działkowy Czorcik miał pierwsze bliskie spotkanie z jakimś psem myśliwskim (szkolonym). Pan zasnął, a piesek poszedł zwiedzać działki - przyszedł do nas, włożył nos przez szczebelki w płocie, a Czorcik nastroszony pędem do niego 8O Nie wiem, co zamierzał, ale komicznie wyglądała szarża małego nastroszonego kotka na wielkiego psa :D

Dzień dobry :)

Kacper z Pokerem się poznawali przez okno, jak jeszcze Poker przychodził do nas pod okienko. Odkąd ucieka, nie puszczamy go samopas i nie przychodzi :(
na początku Kacper bał się samego widoku Pokera za oknem, potem sobie siedzieli po dwóch stronach szyby i się obserwowali :D
teraz pewnie się nie bardzo pamiętają :roll:

dwa razy poszłam z kotami pod kojec Pokera. Raz pies był bardzo stęskniony, co wyrażał skakaniem na drzwi kojca i piszczeniem do nas, co bardzo stresowało koty. nic dziwnego zresztą. Benek mocno się zjeżył, Kacper jakoś spokojniej to przeszedł - tylko obserwował z tendencją do wycofania :)
za drugim razem Poker był spokojny, więc obserwował sobie kotki przez kratkę kojca, w odległości jakoś 1,5-2 metry. Koty też spokojniej, trochę popatrzyły... ale że byłam sama, a Benek ogólnie na dworze jest panikarz i się wszelkich odgłosów boi, to trudno mi było je oba trzymać... i spotkanie szybko się zakończyło :roll:

Poker wychował się z kotami i odkąd tu mieszka, zaczęły się pojawiać koty na terenie (Benek jest owocem ich bytności :wink: ). Wcześniej były tu takie wredne suki bernardyna, które bawiły się kotami i to baaardzo drastycznie. Także koty chyba wyczuły, że w końcu dobry pies się pojawił na terenie :D Liczę, że co do naszych kotów, Poker też się okaże wyrozumiały .. :wink:

A co do Czorcika, to też widziałam kiedyś jak przypadkiem na naszą działkę wszedł baaardzo groźny pies, a "nasza" działkowa kotka tak go pogoniła dookoła domku, że uciekał przerażony :lol: właściciel nie mógł w to uwierzyć :) ale to było... 20 lat temu.. :roll:
Obrazek

catawba

Post » Pt cze 13, 2008 9:55

maggia pisze:Dobry! :D

Dobry Madziu :D
Obrazek

catawba

Post » Pt cze 13, 2008 16:00

catawba pisze: :)

Aniu to oczywisty wybór.. a nie możesz przełożyć wizyty we Francji na późniejszy termin?

Dobry
no niestety nie - ponieważ kuzyn( jest w legii cudzoziemskiej) właśnie teraz będzie miał urlop :roll: ale to nic może kiedy indziej za rok...

sweet-a

Od: Pon lip 02, 2007 12:42

Post » Pt cze 13, 2008 16:15

Z okazji Dnia Czarnego Kota pozdrowienia od czarnych i nie-czarnych kotów
Obrazek
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pt cze 13, 2008 19:51

Witam wieczornie.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Pt cze 13, 2008 21:28

CoToMa pisze:Z okazji Dnia Czarnego Kota pozdrowienia od czarnych i nie-czarnych kotów
Obrazek

CoToMa a to dziś dzień Czarnego Kota????? i ja o tym nie wiem??? 8O
to ja muszę do Urwisa zadzwonić!!! :D
Obrazek

catawba

Post » Pt cze 13, 2008 21:28

bry... doczytałam 8)
Obrazek
Obrazek

cassidy

Od: Śro paź 25, 2006 13:14

Post » Pt cze 13, 2008 21:29

Hannah12 pisze:Witam wieczornie.

Witaj Haniu! :D
Obrazek

catawba

[poprzednia][następna]