Jestem Zorek...Pulpecik już pół roku z nami ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro maja 14, 2008 11:08

annette88 pisze:Buon Giorno :)

Obrazek

Nasza służba zdrowia jest faktycznie rewelacyjna.. Widzę to np. po czasie i sposobie dostania się do okulistki :roll: także musiałam teraz na badanie iść prywatnie ( a w piątek po soczewki :D ) .. Na układ moczowy mogę polecić furagine, ale jest na receptę.. Trzeba by zajrzeć chociaż do lekarza rodzinnego.

Z furaginą trzeba uważać, nie każdy ją dobrze toleruje... ja np nie mogę jej brać :oops:

kothka

Od: Wto lis 09, 2004 12:50

Post » Śro maja 14, 2008 11:18

Dobra uwaga ;) pewnie dlatego jest na receptę ;) ja polecam, bo mnie pomaga, natomiast myślę, że lekarz wszystko by wyjaśnił.. No chyba, że źle myślę, bo lekarze są różni :P

annette88

Od: Nie lis 25, 2007 20:52

Post » Śro maja 14, 2008 11:26

Pozdrowionka dla naszej zaprzyjaźnionej i równie uroczej Krówkolandii!

ps: piszę PW
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Śro maja 14, 2008 11:32

Co do Furaginu, to o ile wiem to najczęściej lekarze przepisują na nerki, swego czasu też dostałam właśnie gdy poszłam do lekarza, wyniki były dobre, więc jako, że trzeba było coś przepisać, to i Furagin. Brałam przez kilka dni, choć jak sobie przypomnę ile tam przeciwskazań na ulotce jest, to chyba drugi raz nie dam się "skusić" na te tabletki. Jakoś nie mam do nich przekonania.

joshua_ada pisze:Pozdrowionka dla naszej zaprzyjaźnionej i równie uroczej Krówkolandii!

Krówkolandia z Pyrlandii przesyła pozdrowienia dla Krówkolandii z Waw-y.
W sumie Pulpi też z Wawy do nas przyjechał przecież :lol: :wink:

joshua_ada dziękuję za PW :D
Ostatnio edytowano Śro maja 14, 2008 17:47 przez Mereth, łącznie edytowano 1 raz

Mereth

Od: Pon paź 01, 2007 10:43

Post » Śro maja 14, 2008 17:16

Jak wracałam do domu, zajrzałam do pobliskiego warzywniaka no i oprócz ziemniaków znalazłam tam kotki. Pani w kartonie trzyma kotkę z małymi, okociła się, ojciec kotów biega po osiedlu. To kotki osiedlowe. Kurcze, teraz do mnie doszło, ze nie mam pojęcia gdzie te koty są gdy kobieta zamyka skle :roll: Jedno maleństwo z tego co się dowiedziałam, będzie miało domek, ale Pani szuka domku dla maleńkiego krówka, skarbek ma 6 tygodni, korzysta z kuwety. Na razie jest przy mamie, ale potem nie wiadomo co się z nim stanie, pewnie będzie biegał po ulicach :(

Wzięłabym to maleństwo bez gadania, ale Tomek oponuje :roll: Twierdzi, że na tą chwilę 2 koty to max no i mam prośbę szczególnie do osób z Poznania może znacie kogoś kto wziąłby maleńtasa?
Nie miałam przy sobie aparatu, ale jutro wezmę i może uda mi się porobić zdjęcia. Pani szuka domku dla niego, ale nie wiadomo czy znajdzie, sama też ma 3 koty.

Może ktoś chciałby kotka? :roll:

Mereth

Post » Śro maja 14, 2008 20:46

Witam wieczorowa porą.
Mereth zrób przynajmniej badanie kompleksowe moczu, posiew itp. może to coś podpowie lekarzowi rodzinnemu, aje zeli jest aż tak mało kompetentny to go zmień.
Sezon na kociaki w pełni. Może maleństwo głosić w necie.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Śro maja 14, 2008 22:18

kciuki za zdrówko, chłopaki wygrzejcie Dużą :wink:
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Czw maja 15, 2008 6:38

cześć chłopaki :)
Jak się czuje Duża dzisiaj?
U nas na podwórku też jedna krówka się pojawiła :(

Z badań polecam: mocz z osadem (osad jest konieczny, chociaż rodzinni lubią oszczędzać i dają tylko na ogólne) i badanie krwi z profilem nerkowym. Najlepiej w momencie kiedy boli. Chociaz u mnie z krwi nigdy nic nie wyszło, z moczu - słownie 2 razy w życiu. Nawet jak teraz zrobisz badania, to one będą ważne do czasu wizyty u nefrologa.

kothka

Od: Wto lis 09, 2004 12:50

Post » Czw maja 15, 2008 6:55

brybry :D

Jak zdrówko :?:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Czw maja 15, 2008 6:55

Obrazek
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw maja 15, 2008 7:32

bry bry Mereth i chlopaki

jak tam nocka?

bo nam Duza pozwoliła spać z nimi w sypialni! nie zamknęła sypialni ufając ze Kornik nie jest juz zasikańcem, i chyba nim nie jest! bo nic nie zasiurał 8O
Z&K

talaaa

Od: Pon mar 05, 2007 13:38

Post » Czw maja 15, 2008 8:43

Hannah12 pisze:Witam wieczorowa porą.
Mereth zrób przynajmniej badanie kompleksowe moczu, posiew itp. może to coś podpowie lekarzowi rodzinnemu, aje zeli jest aż tak mało kompetentny to go zmień.
Sezon na kociaki w pełni. Może maleństwo głosić w necie.

Dzięki za podpowiedzi :D A sezon niestety w pełni, wiem o tym :roll: Zresztą kobieta może znajdzie dom sama, rozpytuje się właśnie wśród klientów sklepu.

tosiula pisze:kciuki za zdrówko, chłopaki wygrzejcie Dużą :wink:

No ale jak mamy ją wygrzać skoro jej w domku teraz nie ma, tylko poszła do tej głupiej pracy :roll: A jak wróci to z kolei nam się nie będzie chciało :roll: :twisted:

Z & P

kothka pisze:cześć chłopaki :)
Jak się czuje Duża dzisiaj?
U nas na podwórku też jedna krówka się pojawiła :(

Duża chyba dziś lepiej :wink: Wczoraj przyszła do domku, to też mówiła o jakimś mały krówku, podobno malutki bardzo :roll:
Z & P

kothka pisze:Z badań polecam: mocz z osadem (osad jest konieczny, chociaż rodzinni lubią oszczędzać i dają tylko na ogólne) i badanie krwi z profilem nerkowym. Najlepiej w momencie kiedy boli. Chociaz u mnie z krwi nigdy nic nie wyszło, z moczu - słownie 2 razy w życiu. Nawet jak teraz zrobisz badania, to one będą ważne do czasu wizyty u nefrologa.

Dzięki serdeczne :D Przynajmniej pójdę z konkretami :D

MarciaMuuu pisze:brybry :D

Jak zdrówko :?:

Bry, bry. Dziękuję, dziś lepiej, chyba ziołowe paskudstwa pomogły, jeszcze wczoraj wypiłam sobie herbatkę z żurawiną, bo znalazłam taką w domku, a żurawinę poleciła mi joshua_ada :D

kalair, piękny tygrysek :D

talaaa pisze:bry bry Mereth i chlopaki

jak tam nocka?

bo nam Duza pozwoliła spać z nimi w sypialni! nie zamknęła sypialni ufając ze Kornik nie jest juz zasikańcem, i chyba nim nie jest! bo nic nie zasiurał 8O
Z&K

Super, oby tak dalej :ok: Korniszonku, siusia się tylko do kuwety :wink:
Z & P

ps: ale forum fatalnie mi w pracy chodzi :roll:

Mereth

Post » Czw maja 15, 2008 8:49

Ceść, Zolusiu i Pulpetku :) Moja Duza mówi, ze jej lano w placy folum chodzi byle jak, a po 12 to jus siem go fcale włoncyć nie da :(
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw maja 15, 2008 9:23

U naszej Dużej tak samo :roll:

Nudzi nam się. Pobiegamy za puchatymi myszkami ? :D

Z & P

A ja rano biegałem sobie za taką puchatą piłeczką i gdzieś ją zgubiłem i dalej nie wiem gdzie ona jest :roll: Duża przed wyjściem też ze mną szukała, ale ja już nie pamiętam gdzie ją zostawiłem :oops:

Pulpecik

Mereth

Post » Czw maja 15, 2008 13:34

Cesc, mi tez sie nudzi :oops:
to moze razem pobiegamy .cio?

Paulaaa

Od: Wto lis 06, 2007 21:48

[poprzednia][następna]