Moderator: Estraven
(żywa i grzejąca oczywiście)
- to mnie rozbiło kothka pisze:Dzień dobry
Jak zdrówko dzisiaj?
Avian pisze:Dzień dobry
Jak nereczki?
Kocia skórka jest najlepsza na takie przypadłości (żywa i grzejąca oczywiście)
Miłego dnia!
talaaa pisze:bry bry kochani wyścigowcy![]()
daliście Duzej pospać? nereczki dalej bolą?
Mereth pisze:Dzień doberek Wszystkim
kothka pisze:Dzień dobry
Jak zdrówko dzisiaj?
Chyba bez zmian, najmniej przyjemnie jest rano, potem w ciągu dnia jakby to się rozchodziło po tzw kościach.
Nie umówiłam się do lekarza, zrobię to po wypłacie dopiero, teraz nie chcę nadwyrężać budżetu, który i tak nie zawrotny.
Chyba, ze uda mi się umówić na razie do zwykłego lekarza, ale wiedząc co kilka razy już słyszałam na temat bólu nerek u mnie, to naprawdę się odechciewa takich konsultacji, chyba wolę poczekać i umówić się do nefrologa.
kothka pisze:Mereth pisze:Dzień doberek Wszystkim
Jak zdrówko dzisiaj?
Chyba bez zmian, najmniej przyjemnie jest rano, potem w ciągu dnia jakby to się rozchodziło po tzw kościach.
Nie umówiłam się do lekarza, zrobię to po wypłacie dopiero, teraz nie chcę nadwyrężać budżetu, który i tak nie zawrotny.
Chyba, ze uda mi się umówić na razie do zwykłego lekarza, ale wiedząc co kilka razy już słyszałam na temat bólu nerek u mnie, to naprawdę się odechciewa takich konsultacji, chyba wolę poczekać i umówić się do nefrologa.
Ech polska służba zdrowia, nie dość, że co miesiąc ciężkie pieniądze płaci się składki zdrowotnej, to jak naprawde potrzebujesz lekarza to musisz zapłacić osobno... A specjaliści się cenią![]()
Póki co bierz sobie Urosept np, może Ci przejdzie, bo do wypłaty się zamęczysz...
Mereth pisze:kothka pisze:Mereth pisze:Dzień doberek Wszystkim
Jak zdrówko dzisiaj?
Ech polska służba zdrowia, nie dość, że co miesiąc ciężkie pieniądze płaci się składki zdrowotnej, to jak naprawde potrzebujesz lekarza to musisz zapłacić osobno... A specjaliści się cenią![]()
Póki co bierz sobie Urosept np, może Ci przejdzie, bo do wypłaty się zamęczysz...
Właśnie wczoraj w drodze z pracy rozmawiałyśmy z koleżanką o tym ile kasy miesięcznie idzie na zus itp, a tak naprawdę i tak nic z tego nie mamy, bo do lekarza nie dość, że czasami ciężko się dostać, to albo niekompetentny albo na odczepnego często coś robi ( oczywiście nie wszyscy, ale ostatnio tylko takich spotykałam).
Biorę Urosept właśnie, wczoraj kupiłam Fitolizynę ( wolę póki co, ziołowe ) choć i tak przeciwbólowe też jakieś biorę.
I chyba po prostu poczekam i potem się umówię prywatnie do nefrologa.
kothka pisze:Fitolizyny nie jestem w stanie przełknąć![]()
![]()
Masz rację, lepiej przeczekać i iść raz do jakiegoś kompetentnego lekarza (ale wczesniej musisz badanie moczu zrobić i do niego iść z tym wynikiem, bo inaczej na pierwszej wizycie da Ci skierowanie na badanie moczu tylko, a zaplacisz jak za normalną wizytę), i tak pewnie jeszcze da ci skierowanie na badanie krwi (standardowo mocznik, kreatynina, potas, magnez - możesz przez wizytą u nefrologa iść do swojego lekarza normalnego, żeby ci dał skierowanie na badanie krwi - profil nerkowy i badanie moczu - łaski nie robi, chociaż czasem treba się z nimi mocno pokłócić - bo jak dostaniesz od prywatnego skierowanie to jeszcze będziesz musiała za badania zapłacić). Niestety u specjalisty na jednej wizycie się nie kończy, bo on zazwyczaj jeszcze musi USG zrobić (u mnie okazało się, że USG robione kilka razy przez kogoś innego były wykonywane zupełnie niekompetentnie - ten sam sprzęt, ten sam organizm - a dwóch lekarzy widzi coś zupelnie innego
Avian pisze:Ja też teraz biegam po lekarzach - został mi tylko Certus za kasę, bo za darmo są takie terminy, ze chyba liczą na to, ze większość oczekujących sie przekręci![]()
Avian pisze:
Mereth, ten weekend w środę po 12 obowiązuje wszystkich ... powiedz sobie dzisiaj w południe, że zaczyna sie weekend, a od razu poczujesz sie lepiej![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016, ewar, katkop, Silverblue i 13 gości