Jestem Zorek...Pulpecik już pół roku z nami ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro maja 14, 2008 5:33

witamy się i duzo zdrowka życzymy :wink:

Paulaaa

Od: Wto lis 06, 2007 21:48

Post » Śro maja 14, 2008 6:40

Dzień dobry :)
Jak zdrówko dzisiaj?

kothka

Od: Wto lis 09, 2004 12:50

Post » Śro maja 14, 2008 6:45

Dzień dobry :D

Jak nereczki?
Kocia skórka jest najlepsza na takie przypadłości (żywa i grzejąca oczywiście)

Miłego dnia!
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Śro maja 14, 2008 6:51

(żywa i grzejąca oczywiście)

:ryk: - to mnie rozbiło :lol:

brybry :D

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Śro maja 14, 2008 7:00

bry bry kochani wyścigowcy :D

daliście Duzej pospać? nereczki dalej bolą?

talaaa

Od: Pon mar 05, 2007 13:38

Post » Śro maja 14, 2008 7:16

Dzień doberek Wszystkim :D

kothka pisze:Dzień dobry :)
Jak zdrówko dzisiaj?

Chyba bez zmian, najmniej przyjemnie jest rano, potem w ciągu dnia jakby to się rozchodziło po tzw kościach.
Nie umówiłam się do lekarza, zrobię to po wypłacie dopiero, teraz nie chcę nadwyrężać budżetu, który i tak nie zawrotny.
Chyba, ze uda mi się umówić na razie do zwykłego lekarza, ale wiedząc co kilka razy już słyszałam na temat bólu nerek u mnie, to naprawdę się odechciewa takich konsultacji, chyba wolę poczekać i umówić się do nefrologa.

Avian pisze:Dzień dobry :D

Jak nereczki?
Kocia skórka jest najlepsza na takie przypadłości (żywa i grzejąca oczywiście)

Miłego dnia!

Żeby jeszcze któreś kocie chciało przyjść i pogrzać trochę Dużą w nereczki :twisted: To nie, wolą się poganiać albo wyleżeć się w swoich ulubionych miejscach :lol:

Wzajemnie miłego dzionka, zazdraszczam tego weekendu od 12-tej. :oops:

talaaa pisze:bry bry kochani wyścigowcy :D

daliście Duzej pospać? nereczki dalej bolą?

Wyścigowaliśmy się rano i przed tym jak Duzi poszli kimać. Trochę mocniej pogryzłem Pulpiego, to mnie pogonił Duży, że nie mam tak robić :roll: Nie zna się na dobrej zabawie :twisted:
Zorek

Kupiliśmy w piątek regał, prawie dwumetrowy, stoi sobie w drugim pokoju przy oknie. Wydawało mi się, że jest tak postawiony, że żadne kocie tam nie wskoczy. Wiem, głupia naiwna kobieta :oops: :lol: :lol:
Oglądam wczoraj telewizję i coś tam słyszę, lecę sprawdzić co to, a tam Zorek na szczycie sobie spaceruje. Wskoczył oczywiście z parapetu, ale zejść już było ciężej, tylko miau miau, pomóż Duża bo wysoko :lol:

Mereth

Od: Pon paź 01, 2007 10:43

Post » Śro maja 14, 2008 7:21

Jak mogłaś zwątpić Mereth w kocią zwinność i przebiegłość! No prawie.. :twisted: :lol:
Za zdrówko! :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro maja 14, 2008 7:28

Mereth pisze:Dzień doberek Wszystkim :D

Jak zdrówko dzisiaj?

Chyba bez zmian, najmniej przyjemnie jest rano, potem w ciągu dnia jakby to się rozchodziło po tzw kościach.
Nie umówiłam się do lekarza, zrobię to po wypłacie dopiero, teraz nie chcę nadwyrężać budżetu, który i tak nie zawrotny.
Chyba, ze uda mi się umówić na razie do zwykłego lekarza, ale wiedząc co kilka razy już słyszałam na temat bólu nerek u mnie, to naprawdę się odechciewa takich konsultacji, chyba wolę poczekać i umówić się do nefrologa.

Ech polska służba zdrowia, nie dość, że co miesiąc ciężkie pieniądze płaci się składki zdrowotnej, to jak naprawde potrzebujesz lekarza to musisz zapłacić osobno... A specjaliści się cenią :?
Póki co bierz sobie Urosept np, może Ci przejdzie, bo do wypłaty się zamęczysz...

kothka

Post » Śro maja 14, 2008 7:37

kothka pisze:

Jak zdrówko dzisiaj?

Ech polska służba zdrowia, nie dość, że co miesiąc ciężkie pieniądze płaci się składki zdrowotnej, to jak naprawde potrzebujesz lekarza to musisz zapłacić osobno... A specjaliści się cenią :?
Póki co bierz sobie Urosept np, może Ci przejdzie, bo do wypłaty się zamęczysz...

Właśnie wczoraj w drodze z pracy rozmawiałyśmy z koleżanką o tym ile kasy miesięcznie idzie na zus itp, a tak naprawdę i tak nic z tego nie mamy, bo do lekarza nie dość, że czasami ciężko się dostać, to albo niekompetentny albo na odczepnego często coś robi ( oczywiście nie wszyscy, ale ostatnio tylko takich spotykałam :roll: ).
Biorę Urosept właśnie, wczoraj kupiłam Fitolizynę ( wolę póki co, ziołowe ) choć i tak przeciwbólowe też jakieś biorę.
I chyba po prostu poczekam i potem się umówię prywatnie do nefrologa.

Mereth

Post » Śro maja 14, 2008 7:54

Mereth pisze:
kothka pisze:

Jak zdrówko dzisiaj?

Właśnie wczoraj w drodze z pracy rozmawiałyśmy z koleżanką o tym ile kasy miesięcznie idzie na zus itp, a tak naprawdę i tak nic z tego nie mamy, bo do lekarza nie dość, że czasami ciężko się dostać, to albo niekompetentny albo na odczepnego często coś robi ( oczywiście nie wszyscy, ale ostatnio tylko takich spotykałam :roll: ).
Biorę Urosept właśnie, wczoraj kupiłam Fitolizynę ( wolę póki co, ziołowe ) choć i tak przeciwbólowe też jakieś biorę.
I chyba po prostu poczekam i potem się umówię prywatnie do nefrologa.

Fitolizyny nie jestem w stanie przełknąć :lol: :lol:
Masz rację, lepiej przeczekać i iść raz do jakiegoś kompetentnego lekarza (ale wczesniej musisz badanie moczu zrobić i do niego iść z tym wynikiem, bo inaczej na pierwszej wizycie da Ci skierowanie na badanie moczu tylko, a zaplacisz jak za normalną wizytę), i tak pewnie jeszcze da ci skierowanie na badanie krwi (standardowo mocznik, kreatynina, potas, magnez - możesz przez wizytą u nefrologa iść do swojego lekarza normalnego, żeby ci dał skierowanie na badanie krwi - profil nerkowy i badanie moczu - łaski nie robi, chociaż czasem treba się z nimi mocno pokłócić - bo jak dostaniesz od prywatnego skierowanie to jeszcze będziesz musiała za badania zapłacić). Niestety u specjalisty na jednej wizycie się nie kończy, bo on zazwyczaj jeszcze musi USG zrobić (u mnie okazało się, że USG robione kilka razy przez kogoś innego były wykonywane zupełnie niekompetentnie - ten sam sprzęt, ten sam organizm - a dwóch lekarzy widzi coś zupelnie innego ;)

kothka

Post » Śro maja 14, 2008 7:57

Ja też teraz biegam po lekarzach - został mi tylko Certus za kasę, bo za darmo są takie terminy, ze chyba liczą na to, ze większość oczekujących sie przekręci :evil:

Mereth, ten weekend w środę po 12 obowiązuje wszystkich ... powiedz sobie dzisiaj w południe, że zaczyna sie weekend, a od razu poczujesz sie lepiej :twisted:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Śro maja 14, 2008 8:09

kothka pisze:Fitolizyny nie jestem w stanie przełknąć :lol: :lol:
Masz rację, lepiej przeczekać i iść raz do jakiegoś kompetentnego lekarza (ale wczesniej musisz badanie moczu zrobić i do niego iść z tym wynikiem, bo inaczej na pierwszej wizycie da Ci skierowanie na badanie moczu tylko, a zaplacisz jak za normalną wizytę), i tak pewnie jeszcze da ci skierowanie na badanie krwi (standardowo mocznik, kreatynina, potas, magnez - możesz przez wizytą u nefrologa iść do swojego lekarza normalnego, żeby ci dał skierowanie na badanie krwi - profil nerkowy i badanie moczu - łaski nie robi, chociaż czasem treba się z nimi mocno pokłócić - bo jak dostaniesz od prywatnego skierowanie to jeszcze będziesz musiała za badania zapłacić). Niestety u specjalisty na jednej wizycie się nie kończy, bo on zazwyczaj jeszcze musi USG zrobić (u mnie okazało się, że USG robione kilka razy przez kogoś innego były wykonywane zupełnie niekompetentnie - ten sam sprzęt, ten sam organizm - a dwóch lekarzy widzi coś zupelnie innego ;)

Fitolizyny też nie znoszę, kiedyś była wersja do cukrzenia, teraz widzę, że nie ( no chyba, że dostałam taką ), sam zapach mnie odrzuca, ale nic, wczoraj się zawzięłam i wypiłam dwa razy 8O
A badania sobie faktycznie zrobię, żeby mieć już podkładkę z wynikami :wink:

Avian pisze:Ja też teraz biegam po lekarzach - został mi tylko Certus za kasę, bo za darmo są takie terminy, ze chyba liczą na to, ze większość oczekujących sie przekręci :evil:

Chciałoby się rzec, polska rzeczywistość :roll:

Avian pisze:
Mereth, ten weekend w środę po 12 obowiązuje wszystkich ... powiedz sobie dzisiaj w południe, że zaczyna sie weekend, a od razu poczujesz sie lepiej :twisted:

Spróbuję, choć czy to coś da :roll: :lol:

Gagatku, zapomniałam Ci podziękować za troskę, chrupeczek Rychowi nie podbieraj dla mnie, żeby na Ciebie nie nasyczał albo pogonił :roll:

Głaski :wink:

Mereth

Post » Śro maja 14, 2008 8:13

2m regał to pestka dla mojego Simbusia 8)
Kciuki za zdrówko trzymam
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Śro maja 14, 2008 9:59

Buon Giorno :)

Obrazek

Nasza służba zdrowia jest faktycznie rewelacyjna.. Widzę to np. po czasie i sposobie dostania się do okulistki :roll: także musiałam teraz na badanie iść prywatnie ( a w piątek po soczewki :D ) .. Na układ moczowy mogę polecić furagine, ale jest na receptę.. Trzeba by zajrzeć chociaż do lekarza rodzinnego.

annette88

Od: Nie lis 25, 2007 20:52

Post » Śro maja 14, 2008 10:18

Ceść, Zolusiu i Pulpi :) Jak się cuje Wasa Duza? Wiecie, mam pomyśłek: poploście Wasego Doctorra, zeby dał Duzej leceptem na lekalstwa dla Wasej Duzej :) Nas tak casem lobi :)
Inka

Ja czasami rzeczywiście dostaję od naszego weta recepty na moje lekarstwa :)
Duża

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

[poprzednia][następna]