Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
kinus pisze: Do tego masz PZF - licencji nie trzeba. Tak wiec hodujesz, nie zywisz tak, jak powinny byc, podkladasz pod mioty. Przeciez sama odbieralam Pinky z hodowli, gdzie panie kupily sobie dom .... jednak ja tak nie chceTo tak jak zarabianie na czlonku rodziny - "dam Ci gorzej jesc, szczepienie tylko jedno, w zamian za to Ty przyniesiesz mi kase dwa razy w roku."
Olivia pisze:Kinus, jak to uroczo, że mi podsunęłaś receptę!
Mam nadzieję, że jak się dobrze rozwineę w tym moim PZF-ie, to w przyszłym roku przeniosę się na salony.
a kociska do piwnicy, w klatki, a co!
Olivia pisze:Kinus, jak to uroczo, że mi podsunęłaś receptę!
Mam nadzieję, że jak się dobrze rozwineę w tym moim PZF-ie, to w przyszłym roku przeniosę się na salony.
kinus pisze:(...) dla mnie krycie rodowodowym kocurem kotki bez rodowodu, bez skierowania itd jest pseudohodowla. Ktos sie tym kiedys zajmowal juz i wiadomo, ze skoro takie pseudohodowle istnieja, to na pewno musi byc z tego zysk. Jednak hodowla bym tego nie nazwala.
kinus pisze:Uczciwemu hodowcy nie wolno nie patrzec na rodowod. To raz.
kinus pisze:Dwa - a co z testami kotek ?
kinus pisze:Moja bedzie miala komplet testow przed kryciem, ale sama gdybym miala kocura, nie zgodzilabym sie na krycie kotki bez testow (pomijajaco rodowod, ktory jest wymogiem i licencje kotki).
kinus pisze:Lakshmi - o pseudohodowlach juz byla mowadla mnie krycie rodowodowym kocurem kotki bez rodowodu, bez skierowania itd jest pseudohodowla. Ktos sie tym kiedys zajmowal juz i wiadomo, ze skoro takie pseudohodowle istnieja, to na pewno musi byc z tego zysk. Jednak hodowla bym tego nie nazwala.
kinus pisze:Olivia pisze:Kinus, jak to uroczo, że mi podsunęłaś receptę!
Hm Olivia - czyzby Candy nie zdolala Cie namowic na SHKRP ?ze mna sie to jej udalo
Wojtek pisze:Wytłumaczcie laikowi - niehodowcy, o jakich testach mówicie?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot], Wojtek i 52 gości