brat i siostra - moga być z nich małe kociaki. Hormony? s2.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 20, 2003 15:15

Filemon swój pierwszy miot machnął jak miał 6 m-cy i była jazda...
Kiedyś widziałem kotkę miniaturkę w ciąży. Była mniejsza niż Nevada w wieku trzech m-cy. Nie wiem w jakim mogła być wieku. Chyba faktycznie od św. Mikołaja powinny dostać wizytę u weta (albo chociaż chłopczyk).
Vivaldi

vivaldi

Od: Czw cze 06, 2002 17:50

Post » Sob wrz 20, 2003 17:00

vivaldi pisze:Chyba faktycznie od św. Mikołaja powinny dostać wizytę u weta (albo chociaż chłopczyk).
Vivaldi

dostaną, oj dostaną. Mam tylko nadzieję, że drapak też dostaną ;)
Sasannka
galeria moich maluchów: http://sasannka.xpect.pl/e4u.php/ModPages/ShowPage/46
Grafit Obrazek Tango Obrazek

Sasannka

Od: Pt sie 29, 2003 16:05

Post » Sob wrz 20, 2003 21:32

Ewik pisze: Miał przy tym minę pt. "zaraz, zaraz, jak to było?" :))) To tak abstrahując trochę- akurat mi się przypomniało :)

:smiech3:

Skoro maja trzy miesiące, to na szczęście jeszcze zdążysz zrobić co trzeba :D , zanim dojdzie naprawdę do smutnej sytuacji.
Powodzenia w podejmowaniu trafnych decyzji.

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Sob wrz 20, 2003 23:56

Nie chcę wprowadzac zamieszania, bo najlepiej na pewno poradzi wet, ale... Znający się na rzeczy weci odradzają sterylizacje kocura przed 8-9 miesiącem zycia. W tym wieku wykształca się jama napletkowa i wcześniejsza kastracja moze spowodowac późniejsze problemy :(
Koteczke mozna (ponoc) sterylizowac wcześniej- tyle, ze wet musi byc wprawny, bo u takiego malenstwa narządy sa na tyle małe, ze nie kazdy wet sie tego podejmie... :roll:
I- niezaleznie od tego, czy kociaki sa rodzeństwem- znane sa przypadki zaciążenia koteczki juz w wieku 6 miesięcy... mimo, ze widocznych objawów rujki wczesniej nie było...

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Nie wrz 21, 2003 6:15

Słyszałam coś o hormonach, które zapobiegają ciąży. Można je podać tak małemu kotkowi? One zapobiegają zajściu w ciążę czy też hamują ... no chodzi mi o to, że utrudniają rozwój płciowy małego kota?
Sasannka

Sasannka

Post » Nie wrz 21, 2003 9:27

Ja bym hormonow nie podawala, niech kocia rozwija sie sama z siebie.
Mam podobny problem - 2 panienki i 2 kawalerow.
Najpierw wykastrujemy dziewczyny (myslalam ze uda sie z Pupsi w tym miesiacu ale niestety nie). :roll:
Chlopcy straca pomponiki gdy dorosna.

moni_citroni

Od: Czw sty 23, 2003 19:17

Post » Pon wrz 29, 2003 1:16

Trochę jestem spóźniona, ale dorzucę jeszcze swoje trzy grosze :) : u mnie była taka sama sytuacja, w wieku pięciu miesięcy Szelma miała pierwszą rujkę, a Pacanek był bardzo zainteresowany jej stanem. Zaczęłam sie poważnie obawiać, że niedługo będę mieć kociaki. Myślałam o tym dużo i w końcu podjęłam decyzję, że Szelma, pomimo tak młodego wieku musi zostać wysterylizowana. Bałam sie czekać dłużej. Wszystko na szczęście poszło dobrze. Pacusia wykastrowałam natomiast, kiedy skończył osiem miesięcy.
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Pon wrz 29, 2003 8:13

No na szczęście ja jednak nie mam problemu :) Kocury okazały się być naprawdę kocurami. A jak się dorobię kiedyś kotki, to kocury już dawno będą bez pomponów :)
Sasannka

Sasannka

Post » Pon wrz 29, 2003 16:03

:ok: :lol:
Ewelina i...
Obrazek

Kiara

Od: Nie mar 02, 2003 13:18

[poprzednia]