K-ów,kolejne chore maluszki wzięte ze schronu,umierają nam:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 26, 2008 9:52

ta mała jest taka słodka
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Sob kwi 26, 2008 23:41

byliśmy dzisiaj u okulisty, na razie wiele się nie wypowiedział ze względu na duży stan zapalny, mało widać co się w tym oczku dzieje

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Nie kwi 27, 2008 11:38

no szkoda, że nic nie mógł powiedzieć, ja nie mam doświadczenia z chorymi oczkami, więc też nic nie potrafię podpowiedzieć, wymyślić... :? ale mam nadzieję, że coś w końcu małej pomoże :wink: a można zapytać o jakąś foteczkę misia pluszowego...? :oops:
Asminka, Perełka[*], Nuna[*], Zula[*], Lila
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

moniex

Od: Pt cze 15, 2007 19:52

Post » Nie kwi 27, 2008 19:22

urosłam a oczka mam takie biedne choć ciuteńkę lepsze
Obrazek

kiepsko to widać ale lewe jest całkiem zapuchnięte i przykryte trzecią powieką. Dzisiaj już troszkę oczka spod niej wyjrzało

Tweety

Post » Nie kwi 27, 2008 20:50

no widać widać, że to lewe oczątko takie prawie niewidoczne :( a jak mała ogólnie? biega i bawi się z resztą rodzeństwa? czy tamtym też coś dolega czy są już zdrowe? ile one dokładnie mają tygodni? trzymam kciuki za piękne oczka :ok: :ok: :ok: Tolka jest śliczniuchna :1luvu:

moniex

Post » Nie kwi 27, 2008 22:38

ogólnie to rozrabia na całego, próbowałam zrobić zdjęcia w locie ale są za szybkie dla mojego aparatu :wink:
A to te krople, ktore sa do nabycia w Niemczech: OFTAN IDU 0,1 %

ProducentLeiras Oy, Finlandia.

Forma leku:krople do oczu 0,1%.

Zawartość substancja czynna - idoxuridine.

Tweety

Post » Pon kwi 28, 2008 12:49

no to super, że przynajmniej dobrze się czuje :) a co do tych kropli.. polecił je weterynarz? w polsce są one niedostępne. szukałam w niemieckich aptekach internetowych, ale nigdzie ich nie ma 8O znalazłam w jednym miejscu, ale... z tego co się zorientowałam to apteka z gibraltaru :roll: kosztują tam 12$ zamiennie występuje DENDRID (ta sama substancja czynna, ta sama dawka i ten sam problem z dostępnością...) czy masz możliwość sprowadzić te krople? i ile to by kosztowało? no i czy by pomogły Tolce... wyczytałam, żeby nie stosować u dzieci, ciekawe jak z kotami.. i że najlepsze efekty daje w początkowej fazie choroby, a mała chyba już jakiś czas ma brzydkie oczka? :roll: a kiedy będzie coś więcej wiadomo? czy będzie ją oglądał jeszcze jakiś okulista? i czy się cokolwiek się poprawia? przepraszam za masę pytań, ale jakoś mi na sercu leży ta malutka... :oops:
Ostatnio edytowano Pon kwi 28, 2008 12:57 przez moniex, łącznie edytowano 1 raz

moniex

Post » Pon kwi 28, 2008 12:50

aha, no i nie powinno się tego stosować razem z innymi lekami...

moniex

Post » Wto kwi 29, 2008 13:28

co słychać u maleństwa? :roll: no i u reszty oczywiście też ;) jak się mają? 8)

moniex

Post » Wto kwi 29, 2008 23:37

dubel...
Ostatnio edytowano Wto kwi 29, 2008 23:38 przez moniex, łącznie edytowano 1 raz

moniex

Post » Wto kwi 29, 2008 23:38

:?: :roll:

moniex

Post » Czw maja 01, 2008 19:12

tak dla przypomnienia
Toluś
Obrazek

maleńka Lalunia
Obrazek

i Tola
Obrazek

z dobrych wieści: z okiem Toli jakby lepiej. Za sugestią, którejs pani doktor przestałam przemywać oczy świetlikiem, zaczęłam przegotowana wodą. Może to przypadek, może pomógł oxycort a może wszystko razem ale oczko Toli wygląda znacznie lepiej. Juz nie jest tak opuchnięte i pojawiła sie tęczówka

ze złych wieści: odebrałam rachunek ze szpitaliku za ostatnie dwa tygodnie leczenia i pobytu na 759 zł,
Maluchy mają robale, obrzydliwe, bo tasiemce mam nadzieje, że nie mamy ich wszyscy. Odrobaczane były dwa tygodnie temu, teraz czekałam, bo przecież chore i aby im nie dołożyć dodatkowo lekami to miały odpoczynek od odrobaczania. No to jest jak jest, wszystkie kociuchy dostały dzisiaj stosowne lekarstwa, oczywiście moje popadły w skrajną histerię

Tweety

Post » Czw maja 01, 2008 19:15

Tolka pięknie zdrowieje, płucka bez szmerów, oczko ładnieje. Dostalam 7 zastrzyków na drogę czyli na długi weekend i potem znowu do kontroli. Kupiłam glizdom klatkę dla gryzoni (nie wiele minęli sie z prawdą) i skaczą sobie po półeczkach jak małpy. Ciocia ma ich dość, umówiłam ją na sterylkę na piątek. Lusi jest źle w domu, 5 lat mieszkała w piwnicy i widząc jak się męczy podjęłam decyzję, że tam wróci i będzie po kociemu szczęśliwa. Juz sprawdziłam, że okolica stosunkowo bezpieczna, koty zadbane, mają karmicieli, domki w piwnicy, wszystkie już wysterylizowane, bo panie tam dbają o to. Jeżeli uważacie, że to złe wyjście to zawsze możemy podyskutować, jestem na to otwarta
Ona bardzo lubi jak się skrobie ja po bródce i ją nadstawia ale zawsze siedzi w kąciku, nie wyjdzie z niego sama, jak się wchodzi do łazienki a ona akurat jest na jej środku to zaraz się chowa. Załatwia się do kuwetki ale lubi sobie posyczeć jak jej coś nie odpowiada z tym, że nie atakuje, nie drapnęła ani nie ugryzła mnie ani razu. jednak widać po niej, że sie męczy, nie chce siedzieć w klatce z maluchami a ja jej nie chcę na siłę tam wkładać. Zagoi się brzuś to wróci do siebie

Tweety

Post » Czw maja 01, 2008 19:16

łomatko, ależ demolka odchodzi w łazience strach tam wejść, bo od razu trzy potwory wskakują na nogi i wspinają sie w górę więc najbezpieczniej wchodzić w dżinsach. A jak już padają na dzioby to idą do klatki i śpią we trójkę na jednej półeczce, oczywiście tej najwyższej

Tweety

Post » Pt maja 02, 2008 22:16

ratunku i na pomoc!!!. Skąd koty wiedzą, że jest długi weekend???
Lusia, mamka moich maluchów miała jechac dzisiaj na sterylkę. Nie podobało mi sie jak oddycha więc do ciachania wzięłam tylko jednego kota z tego nowego gniazdka czyli od p. Kazi. Przywożąc go po południu z powrotem wzięłam od niej maluszki na przegląd i Lusię i pojechałam znowu do lecznicy, no bo cóz można robić w wolne dni. I dobrze zrobiłam, bo Lusia ma zapalenie płuc wszystkie maluchy potwornie zarobaczone, maja chore gardełka, początki kociego kataru a najmniejsza "krówka" początki zapalenia płuc jako, że p. Kazia raczej wielu rzeczy im nie poda, to muszę jutro jechać do niej jeszcze raz podać pastę na odrobaczenie, w niedzielę jechać zrobić najmniejszemu zastrzyk a w poniedziałek zgarnąć stadko do kontroli i Lusię również. To się nie dzieje naprawdę :cry:
Jeszcze jest 10 kotów u p. Kazi do ciachnięcia i może poproszę tutaj aby Kinya pomogła. Bo "ubrałabym" mojego TŻ w wożenie rano kotów do lecznicy a Kinya może odebrała by je popołudniami i odwoziła do p. Kazi? to jest roboty na 4 dni, bo po trzy koty na raz. Chyba, że jest jeszcze ktoś kto nam pomoże? Byłoby szybciej i pewniej, że zdążymy z darmowymi sterylkami, bo to są resztki Kolejne dwa "gniazdka" mam niedaleko mojego domu, o miejscu skąd Niusia pochodzi nie wspominając

Tweety

[poprzednia][następna]