Sylko pisze:A co może oznaczać gdy kot ma dreszcze mimo tego że nie jest zestresowany ani nie jest mu zimno? Uszka są ciepłe. Diego bardzo często ma dreszcze zwłaszcza jak sobie leży i jeszcze nie zasypia. Jak już głęboko zaśnie to się nie trzęsie. A jak go przykryję to zaraz się rozkopuje.
Wet kiedyś powiedział że koty regulują sobie tak temperaturę gdy jest im zimno lub wilgotno, ale Didi trzęsie się nawet gdy jest cieplutko.![]()
Czy te dreszcze mogą oznaczać że coś go boli?
Dobrze ze o tym napisałaś.... my z wetem od dłuższego czasu zachodzimy w głowę co to może być.. temperatura idealna... w zachowaniu nic się nie zmieniło itp. .... przy ogólnym badaniu wszystko w porządku... już nawet zaplanowane badania, tylko za bardzo nie wiadomo czego się czepić, jak ostatnio uświadomił mnie wet, tyle różnych badań można zrobic, a nie ma gwarancji, że na pewno badania wykażą jaki jest problem... może ktoś wie coś o takich objawach? mi również wyglądało to na jakieś bóle, bo oprócz trzęsawek takie jakby delikatne mało zauważalne skurcze... ale nie wygląda na to żeby coś ją balało.... no i słaby apetyt... mimo wszystko wątrobę chcę zbadać... ale co jeszcze można zrobić?!