Helcia i Grudzia - Grudzia po operacji

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 12, 2008 19:22

Widzisz! Teraz to ja już wszystko wiem! Może choróbsko otępia mi umysł, niemniej jednak jestem w pełni usatysfakcjonowana. :D :D Co do pozostałych imionek - żaden obciach, naprawdę. U mnie Czesio jest: Czeniuśkiem, Pyzulkiem, Pyzusiem, Ptysiem, ptylkiem-motylkiem (od ptysia), kotem-psotem-kłopotem i... - nie no, masz rację - jednak obciach... :oops: :wink: Jożik jest Szczotusiem, Pchełką, Łobuzkiem, Przytulaskiem, a najczęściej GUZICZKIEM lub Pstryczkiem (i nie pytaj dlaczego, bo nie wiem :oops: :oops: )...
Aniada

Post » Sob kwi 12, 2008 23:51

No,proooszę,to jednak nie jestem taka całkiem nienormalna :lol:

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Nie kwi 13, 2008 9:15

haniaszaraf pisze:No,proooszę,to jednak nie jestem taka całkiem nienormalna :lol:

całkiem normalni jesteśmy... ci którzy tego nie rozumieją normalni inaczej... :twisted:
ja tam do swoich footer różnie mówie... najbardziej bawią mnie miny ludzi w tramwaju czy w autobusie, jak do kota miaugolącego z transporterka grucham - cichutko kochanie/słoneczko, nie bój się...

Matahari

Od: Pon cze 18, 2007 7:18

Post » Nie kwi 13, 2008 22:55

jak tam postępy w socjalizacji???
co nowego u Was???

Matahari

Post » Nie kwi 13, 2008 23:55

Wróciłam do domu,jak wszyscy już spali,więc nie wiem,co się działo.Suma zwierzaków się zgadza,nasikane nigdzie nie jest,pawika nie widzę,towarzystwo chrapie (tym razem nie razem-każde na innym spanku,pies szczęśliwy,bo odzyskał własne)-to chyba znaczy,że wszystko w porządku?Wczoraj Grudzia zaszczyciła mnie spaniem w moim łóżku,co prawda tylko w nogach,ale początek został uczyniony.
Panny miewają jakieś swoje spory i sprawy,bywa,że słyszę powarkiwanie,prychanie czy syczenia,ale zanim dotrę do źródła zamieszania...ciiisza i spokój,wręcz zdziwienie w oczach "po co przyszłaś?".No to niech się same dogadują,co mi tam :twisted:

Hańka

Post » Pon kwi 14, 2008 0:31

Matahari na swoim wątku tzn na wątku swoich kotów napisała:"a Tekla to paskud i rozrabiacz... ale głaskana mruczy chwilami nieśmiało jakby zdziwiona, że to taka przyjemność i że duży nie robi nic złego..."
Obserwując Grudzię i Helcię człek "widzi" jakże różną przeszłość tych kotów.Helcia niczego się nie boi,jest ciekawska,człowiek i pies jej się wyłącznie dobrze kojarzą (no chyba,że człowiek chce podstępnie wyczesać portki),niespodziewany hałas nie robi na niej wrażenia, pogłaskana w czasie snu wywala brzucho i dalej śpi itp,itd.Rozpieszczona od urodzenia.
Grudzia po podwórkowych przejściach jest stale czujna,ostrożna,jeśli ktoś jej wejdzie w drogę-zawraca (ma nas za czarne koty,czy co?),lęka się gwałtownych ruchów i nagłego hałasu,niespodziewanie pogłaskana-wzdryga się,gdy śpi a ja po cichutku do niej zagadam lub pogłaszczę-natychmiast się budzi...sprawia wrażenie(dokładnie tak,jak napisała matahari)zdziwionej,że nie dzieje się jej krzywda.Nie ukrywam,że chwyta mnie to za serce i szepczę,że teraz już nikt nigdy jej nie skrzywdzi...Po czym podnoszę się na pół sekundy z fotela sięgając po gazetę,opadam z powrotem i z tyłu dochodzi mnie zduszony koci wrzask...I jak kocisko ma uwierzyć ludziom? :twisted: Swoją drogą jakim cudem ten pulpet potrafi się tak szybko poruszać???

Hańka

Post » Pon kwi 14, 2008 9:53

Ałaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Moja przepona!! :lol:

No i jak kocisko ma ufać ludziom? 8)
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pon kwi 14, 2008 12:07

No comments!No,chyba,że "!#%$^&*!!!
ObrazekObrazek

Hańka

Post » Pon kwi 14, 2008 12:21

Ooooooooo!
Storczyki!!
Proszę o obszerną instrukcję obsługi na pw...
Mam dwa, ale jakieś takie... Niejakie. Help.
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pon kwi 14, 2008 12:51

Rozumiem,że instrukcja ma dotyczyć nauki latania storczyków.Ale to do Helci raczej...

Hańka

Post » Pon kwi 14, 2008 14:00

a Grudzia grzeczna... :D

a propos... kogo nazywasz pulpetem???

Matahari

Post » Pon kwi 14, 2008 14:05

Pulpetem,pączusiem,pyzuchą...hm,pomyślmy,do kogo bardziej te słówka pasują?Do Helci czy Grudzi?Może forumowicze zgadną,ja się boję gróźb kociej mafii...
Co do grzeczności...mam zasikany dywanik łazienkowy,mówi Ci to coś :evil: ?Druga zagadka dla miłych czytelniczek-kto leje???

Hańka

Post » Pon kwi 14, 2008 14:07

haniaszaraf pisze:Pulpetem,pączusiem,pyzuchą...hm,pomyślmy,do kogo bardziej te słówka pasują?Do Helci czy Grudzi?Może forumowicze zgadną,ja się boję gróźb kociej mafii...
Co do grzeczności...mam zasikany dywanik łazienkowy,mówi Ci to coś :evil: ?Druga zagadka dla miłych czytelniczek-kto leje???

to pewnie wszystko Helcia... bo przecież Grudzia to uosobienie niewinności... czy te oczy mogą kłamać??? i ten niewinny, słodki pyszczek...

Matahari

Post » Pon kwi 14, 2008 14:17

Oj,tak,tak,dałam się na tę wcielona niewinność nabrać...A Helcia,łoś jeden,nawet jak nabroi (vide fotki) to nie ucieka!

Hańka

Post » Pon kwi 14, 2008 14:51

Tak jak mój Jożik! Cokolwiek by nie zmalował skacze wokół tego jak wesz na postronku. Niczego się skórkowaniec nie boi.
Ja odgadnę zagadkę - leje Helcia. Pulpet lać nie może, bo istotki o tak amorkowatej, tłuściutko-niewinnej aparycji po prostu na dywanik nie leją. Nie i basta.
Ostatnio edytowano Pon kwi 14, 2008 19:44 przez Aniada, łącznie edytowano 1 raz
Aniada

[poprzednia][następna]