Bombilla ma DOM!!! :D :D :D gratulujemy dokocenia, mb!!! :))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 20, 2008 18:39

kasia86 pisze:Ślicznie śpi maleństwo, takie niewiniątko :D
Niczym mały bebiś, już bym kochała :wink:

Kasia i Mieciu pokazują się dziewczynkom :)

Bisia tak niewinnie wygląda :wink: , a rano obsyczała i Mruśkę i Kropcię :lol: A zimno jest okropnie. U nas teraz wszystko jest przyprószone śniegiem i jest 1 stopień mrozu :strach:

Kasia i Mieciu są PRZECUDNI :D
Buzieńki mają takie słodkie, że aż mnie wzruszenie ogarnęło na ich widok :love: :love: :love: - dwa kocie cukiereczki :wink:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Czw mar 20, 2008 19:36

Dlatego napisałam niewiniątko, bo one wszystkie są grzeczne jak śpią :wink:
Moje też syczą na siebie, szczególnie jak któremuś coś nie pasuje, to leci z pazurkami do drugiego. Tak robi Bunia jak któryś kot za bardzo ''męczy'' Kaśkę, bo to jest jej córeczka :smiech3:
http://img204.imageshack.us/img204/4053/abcd0001cz2.jpg
Bunia to taka zastępcza mamka, jak by miała swoje dzieci to byłaby idealną matką.
Dobra już kończę, reszta na zaś :wink:

Mizianki dla dziewczynek przesyłam :)
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw mar 20, 2008 19:52

kasia86 pisze:Moje też syczą na siebie, szczególnie jak któremuś coś nie pasuje, to leci z pazurkami do drugiego. Tak robi Bunia jak któryś kot za bardzo ''męczy'' Kaśkę, bo to jest jej córeczka :smiech3:
http://img204.imageshack.us/img204/4053/abcd0001cz2.jpg
Bunia to taka zastępcza mamka, jak by miała swoje dzieci to byłaby idealną matką.

Mizianki dla dziewczynek przesyłam :)

Miecio też syczy? Bo wygląda jak aniołek :lol:
A Bunia jest pełna poświęcenia, bo ta "córeczka" jest dość duża :lol:

A ja przesyłam mizianki dla dziewczynek (ze szczególnym uwzględnieniem czułej Buni) i chłopaków :D

mb

Post » Czw mar 20, 2008 21:25

Mieciu nie syczy bo on drugi synuś :smiech3: Buni, też na cyca chodzi, ale teraz rzadziej bo Kaśka sie pcha do Buni, a synuś trochę dużawy jest, bo waży prawie 7 kilo. Kubisia i Lusia syczą na chłopaków.
Ale jak on sie na początku delikatnie bawił jak Kasieńka była malutka, jak delikatnie nogi stawiał, ale z niego to malutki bebiś jest, bo tylko by się pieścić chcial 8O ja nie mam siły go podnieść.
http://img260.imageshack.us/img260/2668 ... 018zr7.jpg
No ładnie, przecież to Bisi wątek a nie Moich kotków :oops:
Już sie zreflektowałam :wink:

Dobrej i spokojnej nocki życzę :)
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pt mar 21, 2008 16:44

kasia86 pisze:No ładnie, przecież to Bisi wątek a nie Moich kotków :oops:
Już sie zreflektowałam :wink:

Wszystkie koty są nasze - jak mówi znane powiedzenie :wink: :lol:

A Mieciu to mój idol :D 7 kilo kota w jednym kawałku :!: - zazdroszczę Ci posiadania go, ale nie zadroszczę podnoszenia :lol: Mnie łupie w krzyżu, gdy podnoszę Kasię, a ona to nawet całych pięciu nie waży. Bisia jest najlżejsza, jakkolwiek w tej chwili waży chyba o połowę więcej niż na początku. W kwietniu mamy jechać do weta, to wtedy dowiemy się całej prawdy o Bisi :wink:
Pogoda u nas nadal niesympatyczna, w związku z czym nic się nie dzieje, poza jedzeniem i spaniem :lol:

Proszę o wymizianie całej szóstki :D

mb

Post » Pt mar 21, 2008 17:17

U nas z pogodą podobnie. Nic sie nie chce.
A z Bisią to idziesz na kontrole oczek?
Ależ ona musiała być chudziutka, zanim trafiła do ciebie :(
U mnie 4 kilo to norma na kota, ale ważą tak koło 5 kilo, zależy jak który.
A Mieciu to zawsze głodny, moje też by zjadł najchętniej, a ja mogę trupem paść z głodu :smiech3:
Mnie też kręgosłup boli, dobrze, że Mieci nie lubi brania na ręce, on musi czuć grunt pod nogami :smiech3:

Mizianki zaraz zrobię, dziękuję w imieniu koteczków :D
Ty też wymiziaj swoje skarby :D
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt mar 21, 2008 17:34

kasia86 pisze:A z Bisią to idziesz na kontrole oczek?

A Mieciu to zawsze głodny, moje też by zjadł najchętniej, a ja mogę trupem paść z głodu :smiech3:

Ty też wymiziaj swoje skarby :D

Tak, wet chce zobaczyć, jak się te oczka ostatecznie wygoiły.
Ze mną to tylko Kaśka lubi czasem coś zjeść, ale to musi być coś wyjątkowego dla kota, np. kruche ciasteczka lub wafelki z masą śmietankową :lol: Poza tym moje dziewczyny nie są łakomczuchami - dbają jednak o to, aby nie stracić swoich pięknych, obłych kształtów :lol:
Zaraz wymiziam swoje śpiące królewny :wink:

mb

Post » Pt mar 21, 2008 19:04

Pojutrze Wielkanoc, więc:

Obrazek

mb

Post » Nie mar 23, 2008 9:47

Wesolych Swiat Wielkanocnych,
smacznego jajka oraz mokrego Dyngusa!!

Zyczenia przesylam z mokrych i zimnych Niemiec .
Tradycyjnie duzo mizianek dla twoich czterech dziewczynek .
Ja niestety nie moge swoich teraz wymiziac bo zostaly w domu z TZ.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie mar 23, 2008 20:12

kasia86 pisze:Wesolych Swiat Wielkanocnych,
smacznego jajka oraz mokrego Dyngusa!!

Zyczenia przesylam z mokrych i zimnych Niemiec .
Tradycyjnie duzo mizianek dla twoich czterech dziewczynek .
Ja niestety nie moge swoich teraz wymiziac bo zostaly w domu z TZ.

Dziękujemy za życzenia :D
Mizianki przekazałam :D

Wygląda na to, że Twój TŻ ma milsze Święta niż Ty :lol:

mb

Post » Pon mar 24, 2008 23:46

mb pisze:Wygląda na to, że Twój TŻ ma milsze Święta niż Ty :lol:

Tesknie "jak borsuk w norze"
Jest to dla mnie tragedia,mimo. iz moja corka ma kota, ale ja poprostu nie moge nawet myslec o moich skarbach, bo mi sie chce wyc :cry: z tesknoty.
Wiem, jestem glupia, ale tak jest zawsze, kiedy, wyjezdzam z domu, a czasami niestety musze, :( Pocieszajace jest to, ze wracam we czwartek :D
Mizianek i calusow nie bedzie konca :D
Ja jestem domatorka, i lubie byc w domu z moimi pieknosciami.
Ale jest i dobra strona wyjazdu, tu jest duzo taniej niz w Polsce, oczywiscie mowa o kotkach :) i duzo sklepow dla kotkow.
Nie moge pojac,dlaczego w Polsce jest wszystko takie drogie, czy nasze kotki maja inne podniebienie :?:

Wszystko dobrze u Twoich skarbow?
Pozdrawiam Cie serdeczniei i wykochaj dziewczynki od cioteczki :)

Przepraszam za pisownie, ale tu nie ma polskich liter :oops:
A tu zdjecie kotka mojej corki z moka Kasienka :)
http://img264.imageshack.us/img264/2351/bild019sl1.jpg
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto mar 25, 2008 11:57

Zdjęcie cudne po prostu :love:
Obydwa kotki przepiękne, a Kasieńka jest urocza :love:

Rozumiem Twój ból :wink: - ja wyjeżdżam rzadko i na krótko, ale i tak gdziebym nie była, to cały czas myślę o swoich kotkach i z nerwów nie śpię w nocy. A uspokajam się dopiero wtedy, gdy znajduję się już w drodze powrotnej :lol:
Rzeczywiście, u nas wszystkie produkty dla kotów są bardzo drogie. Po części dlatego, że nasze "dobre" państwo okłada je VAT-em. Szczególnie dotyczy to tych lepszych saszetek - nawet podawanie jednej dziennie, jako "deseru" lub "przystawki" :wink: , daje w sumie spory wydatek w skali miesiąca, tym większy, że korzyść z tego żadna, poza przyjemnością dla tych kotków, które je lubią.
U nas wszystko w porządku, tylko czasem pojawiają się jakieś małe zatargi, chyba z powodu tej przykrej pogody, która wyraźnie źle oddziaływuje na koty. Dodatkowo, widok trawy przyprószonej śniegiem, powoduje wzrost apetytów, że nie powiem "żarłoczności" :wink: , dzięki czemu moim głównym zajęciem w ostatnich dniach było sprzątanie kuwet :lol:

Dziewczyny już wykochałam w Twoim imieniu, dziękuję za pozdrowienia i życzę Ci , aby czas do czwartku minął jak najszybciej :D

mb

Post » Wto mar 25, 2008 19:52

Witam serdecznie :)
Tutaj tez jest bardzo zimno, pada snieg i snieg z deszczem,a ja cieniutki plaszczyk wzielam, bo zawsze tu bylo cieplej :(
Juz tylko jeden dzien, i do domku :D

My kociary, wiemy co znaczy tesknota za kotami :( Nawet jak bylam w szpitalu to musieli mi kota przywozic :)

Teraz to Twoje kotki w domku siedza, bo na dworzu zimno, zreszta to i nam sie nie chce wychodzic, ale zakupy trza zrobic :)
Mimo wszystko pozdrawiam cieplutko :catmilk:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto mar 25, 2008 20:06

kasia86 pisze:My kociary, wiemy co znaczy tesknota za kotami :( Nawet jak bylam w szpitalu to musieli mi kota przywozic :)

To kapitalne :ryk:
A u nas dzisiaj Kropcia szalała całe przedpołudnie, jakby jej lat ubyło :wink:, ale reszta dziewczynek nadal głównie spała i jadła. Szczególnie Bisia ma imponujący apetyt i ładnie nabiera ciałka :lol:

Dzięki za pozdrowienia :D
I nie przezięb się do czwartku w tym cienkim ubranku :D

mb

Post » Wto mar 25, 2008 21:11

Ale sie beda moje kotki cieszyc :D
Wszystkie 6 sztuk z ogonkami do gory przyleca do mnie, a ja kazdego musze poglaskac , nastepnie oblegaja torby z zakupami :smiech3: I chyba domyslasz sie co dalej :)

Napewno u Ciebie jest to samo :smiech3: Jak dzieci :love:
U mnie tez czasami Lusi odbija, ona ma 9 lat, i ja wzelam z zakladu pracy, opiekowalam sie nia od pierwszego dnia urodzenia, obchodzimy wspolnie urodziny w lipcu jednego dnia :D
Juz uciekam.
Dobrej nocki zycze dziewczynkom. :)
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]