odrobaczanie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 26, 2003 0:17 odrobaczanie

Czy kotek do odrobaczania powinien byc na czczo, gdzies tak wyczytałam a wet nic mi takiego nie mówił kocurek dostał Pratel , 7-tygodni ma dostał 1/2 tabletki bo wet powiedział,że i tak część zawsze wypluje.Mój kocurek przed podaniem tabletki jadł na jakieś 3 godz. wcześniej-czy to źle?
Po 15 minutach już zrobił qoopkę, trochę rzadką, czy nie za wcześnie? Robali tam nie było widać, czy dlatego ,że ich nie było, czy dlatego że za wcześnie jeszcze( czy on aby nie wyqoopciał tej tabletki?), czy może Pratel je niszczy i ich nie widać. Proszę pomóżcie rozwiać wątpliwości. Czy jeśli odrobaczanie było źle przeprowadzone to trzeba od razu powtórzyć czy znów odczekać 2 tyg.-to było drugie odrobaczanie wcześniejsze było dwa tyg. temu.

betix

Od: Pon sie 11, 2003 22:37

Post » Wto sie 26, 2003 6:29

Nie pamiętam co dostał Cosmak jak był mały, ale podejrzewam, że to samo. Efekt był taki, że też się szybciutko skupczył w stanie rzadkim tak to działa dość brutalnie. Im kociak starszy tym mniej efektowny wynik :wink: Nigdy nie słyszałam o tym, żeby trzeba było odrobaczać na czczo :? ale ekspertem nie jestem :wink: . To, że robali nie widać oznacza, że nie ma dorosłych robali, ale mogą być jajeczka robali bądź inne niewidoczne paskudztwa. To, że się skupczył oznacza, że pasta zadziałała :D

msc

Od: Nie mar 09, 2003 12:46

Post » Wto sie 26, 2003 6:45

:lol: Dzieki

betix

Post » Wto sie 26, 2003 9:14

Pratel jest 1 tabletka na 10 kg masy ciala....
7-tygodniowy kociak waży poniżej 1 kg...

We wskazaniach chyba nic nie ma temat jedzenia...nie mam ulotki pod ręką. Zdaje sie że czas jedzenia przy Pratelu jest obojętny.

Przy takiej dawce kociak z pewnością jest juz odrobaczony aż za dobrze...obserwuj go, czy nie będzie mial biegunki, wymiotow, brak apetytu...w razie czego zwróć sie do weta i powiedz koniecznie co dostal i ile.

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46

Post » Wto sie 26, 2003 10:09

Pratel tosuje się dla psów 1 tab. na 10 kg. Ale młodym kociakom zaleca się 1/4 tabletki (pisze na opakowaniu), a dorosłym pół.
Tak czy siak pół to na pewno za dużo dla Simona.

Betix:
Smon urodził się najprawdopodobniej 28.06. - ma już skończone 8 tygodni :)

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Wto sie 26, 2003 10:53

Ryśka pisze:
Betix:
Smon urodził się najprawdopodobniej 28.06. - ma już skończone 8 tygodni :smiech3:
odpowiedź dla Rysi:Dzieki za sprostowanie wieku, zapomniałam tej daty :oops: już sobie zapisuję. Co do dawki to tak polecił wet., ja tabletkę dostałam bez opakowania tylko w tym sreberku a tam nic nie pisze, zresztą myslałam że wet wie najlepiej :lol: na szczęście Simon czuje się wspaniale .apetyt dobry, właśnie skończył się bawić z Sonią :smiech3: Kupki wzorcowe, brzuszek miekki, mnóstwo energii i humoru. Teraz zmęczony śpi i 'terkocze"
Dzięki za troskę jak coś będzie nie tak oczywiście szybko do weta tylko teraz ten w Radzionkowie PRO ANIMALS chyba, jakos tamci weci wydają mi sie bardziej zaangażowani. Tam na Spokojnej mają te dobre pokarmy. :)
Ostatnio edytowano Wto sie 26, 2003 12:59 przez betix, łącznie edytowano 1 raz

betix

Post » Wto sie 26, 2003 12:42

Ramzes w wieku 8 tygodni był odrobaczany pierwszy raz i dostał 1/4 tabletki Partelu, potem powtórzyliśmy odrobaczanie za 2 tygodnie też 1/4 tabletki. Nie było żadnych komplikacji w postaci rzadkiej kupki, ani też nie słyszałam o potrzebie bycia kota na czczo. Teraz do pół roku odrobaczany jest co miesiąc połówką tabletki, ale w dwóch dawka po 1/4 rano i wieczorem.
ObrazekObrazekObrazek

Agness

Od: Czw lip 17, 2003 13:55