nowe mieszkanie i drugi kot

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 24, 2003 13:52 nowe mieszkanie i drugi kot

Witam.
Wkrótce wprowadzamy się do nowego mieszkania i z okazji poprawienia sobie warunków bytowych postanowiliśmy przygarnąć drugiego kota (konkretnie małą kotkę, bo mamy dwuletniego kocurka).
Dużo czytałem na temat wprowadzania drugiego kota (także na tym forum) i ogólnie wiem jak do tego podejść. Ale w moim przypadku dochodzi jeszcze komplikacja związana z nowym domem dla kota rezydenta.

Czy lepiej w takim razie wprowadzić się do nowego mieszkania i dać rezydentowi czas na zadomowienie się [objęcie we władanie] (na przykład miesiąc), a dopiero wtedy sprowadzić nowego futrzaka? Czy może od razu pierwszego dnia w nowym miejscu sprowadzić oba zwierzaki?

Problem może jest sztuczny, ale chętnie bym poczytał co myślicie na temat.

Serdecznie,
Marek

Marecki

Od: Nie sie 24, 2003 13:42

Post » Nie sie 24, 2003 13:58

mysle, ze lepiej aby kociaki zamieszkaly w nowym domu razem Zniknie problem z obrona terytorium

Gratuluje decyzji :D
8 kocich ogonów i spółka (z.b.o.o.)

eve69

Od: Pt sie 23, 2002 15:09

Post » Nie sie 24, 2003 14:01

Witaj :D Wydaje mi sie, ze lepiej obydwa wprowadzac jednoczesnie na nowe mieszkanie - rezydent bedzie moze bardziej zaaferowany nowymi warunkami no i obydwa od poczatku beda mialy takie same mozliwosci znalezienia "swojego" miejsca. Chyba dla rezydenta tak lepiej tez - tylko raz bedzie mial stres, zamiast dwa razy. Jak juz sie zdecydujesz, to dawaj nam znac :) jak idzie...

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Nie sie 24, 2003 14:02

Witaj :D
Ja tez chyba wprowadzilabym oba koty jednoczesnie.
Dla rezydenta bedzie to rowniez oznaczac jednorazowy stress, zamiast w 2 rundach.
A koteczke juz macie jaka upatrzona?
Moze zajrzysz na adopcyjna stronke Dagi?
Tyle tam pieknosci, ktore czekaja na kochajacy dom...

Inka

Od: Pon lut 10, 2003 2:29

Post » Nie sie 24, 2003 14:05

Witaj :D
Podpisuję sie pod przedpiścami, chociaż doświadczeń żadnych w tym temacie nie posiadam.

ani

Od: Pon mar 10, 2003 23:31

Post » Nie sie 24, 2003 16:12

Witam serdecznie! :piwa:
Ja tez wprowadzałabym obydwa koty na raz!
Jak by co- moja Pchełka jest do adopcji. A to odważna i energiczna kotka. Na pewno nie bedzie sie stresowac zmiana miejsca i kotem rezydentem 8)
Ma 3 miesiace. I jest śliczna (fotki na adopcyjnej-nr156). :)
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40