Tymek-już dobrze! już w domku idealnym:):)f 1,7,22,24,26,29

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie sty 27, 2008 16:30

Anna Rylska pisze:
meggi 2 pisze:Ania smarujesz jego linomagiem jak dobrze pamietam, ale to jest linomag -krem ?czy moze kupic tłusciejszy linomag-masc, takie sa moje sugestie.

nie, smaruje sudocremem, chyba jest zbyt suchy, nie wiem :?

Aniu, zmień na linomag, koniecznie...od razu zobaczysz różnicę:)
Obrazek

Ewik

Od: Pt lip 25, 2003 22:55

Post » Nie sty 27, 2008 16:50

ok, dziekuje

ide zaraz na żebry po pozyczke do sąsiadki i potem do apteki po leki

kupie linomag i espumisan dla dzieci w butelce
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Nie sty 27, 2008 17:47

powiedz jak bylo u weta

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Nie sty 27, 2008 18:19

dzis byl ostatni dzień kropówek :) temperatura jak mierzyl wet.39 stopni :( dostal zastrzyki - przeciwgoraczkowy, antybiotyk i na biegunke jak zwykle i nospe rozkurczowo :( to bolesne jest bardzo - maluch plakal przy tym zastrzyku, ale ja w domu daje mu nos-pe tabletke - to strasznie się pieni i jakos nie daje mu rady wlożyc jej glęboko do pusia, mordka tak malutka jest u niego :?
jelita nadal zgazowane;brzuchol nabrzmialy :(
gorączka może byc tez od tych okropnych robali :(
w domu bierzemy nadal enterogast, entoferment, espumisan, lakcid

starsznie się boje, że zanim rozpoczniemy to drugie, silniejsze odrobaczanie, to te robale go zjedzą, albo co gorsze zatrują go strasznie toksynami :( :(

maluszek, oczywiście pozy leżące :?

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Anna Rylska

Post » Nie sty 27, 2008 18:43

Przepraszam Aniu ale ten wet mi sie jakos nie podoba . Dlaczego on wylacznie skupia sie na leczeniu objawow? Robale leca z malego na potęgę a on oslabia kota antybiotykiem dodatkowo? Nie jestem weterynarzem ale na moj rozum powinien wzmocnic organizm kota :scanomune,mineraly,witaminy
i przede wszystkim zwalczyc robale ! Wlasciwie co on mowi na temat malego? Ze co mu jest? Skad to zagazowanie jego zdaniem?A biegunka?
Nie lubie tego weterynarza :twisted:
Ps.Aniu ja nadal czekam na twoj adres.Jak mam wyslac przesylke skoro nie mam adresu?:)

kya

Post » Nie sty 27, 2008 18:45

Np-spa w tabletkach jest strasznie gorzka, takie piguły ja zawsze lukruję najpierw (cukier-puder z odrobiną wody, obtaczam już przygotowany kawałek, zostawiam na chwilę do zaschnięcia). Polukrowany proszek dużo łatwiej małemu wejdzie, nie będzie się ślinił.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Nie sty 27, 2008 18:46

Kurde strasznie biedny ten mały. Tyle wysiłku, a efektów jakoś nie ma. Trochę to sytuacja bez wyjścia, bo odrobaczanie niebezpieczne, a bez tego nic do przodu :( Trzymaj się malutki!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Nie sty 27, 2008 19:11

kya pisze:Przepraszam Aniu ale ten wet mi sie jakos nie podoba . Dlaczego on wylacznie skupia sie na leczeniu objawow? Robale leca z malego na potęgę a on oslabia kota antybiotykiem dodatkowo? Nie jestem weterynarzem ale na moj rozum powinien wzmocnic organizm kota :scanomune,mineraly,witaminy
i przede wszystkim zwalczyc robale ! Wlasciwie co on mowi na temat malego? Ze co mu jest? Skad to zagazowanie jego zdaniem?A biegunka?
Nie lubie tego weterynarza :twisted:
Ps.Aniu ja nadal czekam na twoj adres.Jak mam wyslac przesylke skoro nie mam adresu?:)

Do konca to nie jest tak, malucha nie mozna juz teraz znowu odrobaczywiac, to niebezpieczne, musimy poczekac jeszcze kilka dni, nie mozna od razu tak go odrobaczywic ostro :( antybiotyki dostaje, ma biegunke, dostaje biotyl, na goraczke leki sa konieczne
a w domu to ja go wzmacniam :wink: ma jeszcze troche calo pet i pakuje to w niego i oczywiscie super jedzonko :wink:
gazy, to moga byc robale, jedzenie jakie dostawal wczesniej
mial straszna niestrawnosc, robil na zielono, teraz juz kolor jest calkiem inny,
biegunka, po prostu zle jedzenie i robale, ja walczylam 3 miesiace z biegunka u kota, wcale nie jest to to takie proste :(
mocne odrobaczenie przy silnym zarobaczeniu, rozkladajace sie robaki wydziela tyle toksyn, ze maluch moze nawet zejsc :(
ja tez juz bym chciala porzadnie go odrobaczywic i nie myslec o tym, ale to troche taka sytuacja bez wyjscia :(

efekty juz sa, choc wolalabym by byly wieksze, z maluch juz sie nie leje, robi 3 4 razy dziennieł brzuch jest mniejszy, choc nadal wielki
idzie to powoli, musze uzbroic sie w cierpliwosc :?

i nie moge pisac normalnie bo klawiatuta sie psuje :?

Anna Rylska

Post » Nie sty 27, 2008 19:14

kya wiesz, ja tez nie lubie tego weterznarza :evil: ,
ale nie dlatego...., on jest naprawde dobry i zna sie na rzeczył
kilka malych mi umieralo, doslownie i je uratowal, wie co robi,zebz tylko jeszcze byl bardziej wrazliwy.....

Anna Rylska

Post » Pon sty 28, 2008 7:23

dzien dobry
:)
Tymuek juz najedzony, dostal espumisan, lakcid i zaraz reszta
Pierwszy raz sam przyszedl do kuchni :D , wiedzial gdzie jest jadlodajnia;
brzuszek tez już wymasowany, jeszcze w nim jeździ :?
qpka juz mniej dzis byla smierdząca ale jeszcze nie wzorowa

Anna Rylska

Post » Pon sty 28, 2008 7:30

chrzanić tam wrażliwość weta ,ważne żeby małego uratował :lol:
Ten u ktorego ja bylam z Edkiem postawil chyba trafna diagnoze - charczy mu w nosie przez robale,ale nie potrafi go odrobaczyc niestety .Minal miesiac ,prawdopodobnie wykluly sie nowe robale i Edek znowu charczy . To samo jest z twoja 2 kicia ,gdzie dzialanie robali przypomina ataki astmy . Znalazlam u siebie weta homeopate,jeszcze musze znalzc kogos kto by mnie tam zawiozl z kotem bo to 2 koniec miasta i paskudny dojazd:-/

kya

Post » Pon sty 28, 2008 8:26

Dobrze że jest choć troszkę lepiej z Tymciem - słodki z niego kociak i dzięki Tobie Aniu wyrośnie na super kocurka :-)

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Pon sty 28, 2008 9:16

Kciuki za Tymka.

Jej, ależ on biedniutki ... :(
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Pon sty 28, 2008 9:32

naprawde wet jest dobry; drogi - i nawet jesli wie, że to bezdomne jest kocie i tak tak samo zawsze liczy :?

nie powiem, bo malutkączarnulke, córke szylkretki mi wyprowadzil - miala az drgawki, rzucało nia :( - bo toksyny weszly w krew, za szybko i za mocno była odrobaczona
i jszcze jednamała koteczke tez wyleczył- tez strasny stan

on, jezeli czegos nie jest pewien, to dzwoni, pyta, kosultuje,zawsze :)

maluszek pierwszy raz spacerowal po mieszkaniu - to juz duzo, wcześniej tylko leżał :(

dziś będziemy zaczynać wzmacniamie tego kruchego ciałka - wet. mówił, że pn, sr,pt - lidium i catosol - albo jakos tak, chyba że pokręciłam :oops:

Anna Rylska

Post » Pon sty 28, 2008 10:24

dziewczyny co robicie w takich sytuacjach torche bez wyjscia? - kiedy sa robale a jeszcze trzeba poczekac z odrobaczaniem :? ; cos specjalnego, orócz witamin, karmy, nie wiem - martwie się, zeby go nie zjadly, albo nie zatruły co gorsze :(

Anna Rylska

[poprzednia][następna]