Kocie rodzenstwa

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 21, 2003 14:51 Kocie rodzenstwa

Zastanawiam sie ostatnio, czy kocie blizniaki wykazuja jakiekolwiek podobienstwa zachowan i charakterow jak to sie dzieje w przypadku ludzkich blizniakow?
Wlasciwie powinnam napisac "kocieta z jednego miotu" bo patrzac chocby na moje Piranie nie sposob nawac ich bliznietami :wink:

Wlasnie na podstawie obserwacji tej kociej dwojki doszlam do wniosku, ze kompletnie nie sa do siebie podobne i nie ma miedzy nimi zadnej szczegolnej wiezi.
Owszem swietnie sie sie ze soba bawia, czasem spia, nigdy natomiast nie myja wzajemnie. Poza tym charakterologicznie sa skrajnie rozne.
Wiem, ze prawdopodobnie kazda z nich ma innego ojca, ale ciekawa jestem jak to jest u innych kocich "blizniakow".

Daga

Od: Pon lut 04, 2002 15:46

Post » Czw sie 21, 2003 15:07

Ja dopiero dzisiaj jade po siostrzyczke Zephyra :lol: -nie widzieli sie dwa tygodnie. Jak bede cos juz wiedziala na temat zachowan blizniakow to dam ci znac. :oops: Ale chetnie poczytam czego sie mozna spodziewac po blizniakach z jednego miotu :?

ara

Od: Czw sie 14, 2003 14:58

Post » Czw sie 21, 2003 15:23

Ja miałam bliżniaki :D
Charakterologicznie były zupełnie do siebie niepodobne. Ale były tak żżyte ze sobą, że musiałabym dłuuugo pisać o wszystkim.
Mycie się wzajemne, spanie razem, tulenie się do siebie to było bardzo mało nawet w stosunku do całości. One się o siebie troszczyły i martwiły wzajemnie. Nie można też było ich w domu rozdzielać. Gdzie jeden tam od razu szedł drugi. A właściwie szła, bo to był chłopiec i dziewczynka.
Pocieszały się wzajemnie, liżąc po uszach. On był bardziej przebojowy a ona go naśladowała we wszystkim, uczyła sie od niego i brała za wzór. Boki ze śmiechu mozna było nieraz zrywać. No w ogóle, w ogóle :D
Wydane też były z tego powodu w sumie, razem, do jednego domku.

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Czw sie 21, 2003 15:32

A nadal beda mnie kochac jak beda razem :? :oops: :cry:

ara

Post » Czw sie 21, 2003 15:37

Ara dwa razy bardziej :D Moje są o sibie zazdrosne i jeszcze bardziej zabiegają o nasze względy i każde o innej porze :D

msc

Od: Nie mar 09, 2003 12:46

Post » Czw sie 21, 2003 15:39

Ha! aro, mam nadzieję, że będą. Co do moich, to przyznam z bólem, że one u siebie szukały pocieszenia, i wolały zasadniczo bawić się ze sobą bardziej niż z nami. Nieraz byłam smutna :( (zazdrosna o uczucia :) ale ich miłość była taka piękna, że wybaczaliśmy to jedno niedociągnięcie z ich strony. Spać też wolały wtulone w siebie a nie z nami. Nie wchodziły do łóżka zasadniczo.

Nelly

Post » Czw sie 21, 2003 15:41

Nelly pisze:Ha! aro, mam nadzieję, że będą. Co do moich, to przyznam z bólem, że one u siebie szukały pocieszenia, i wolały zasadniczo bawić się ze sobą bardziej niż z nami. Nieraz byłam smutna :( (zazdrosna o uczucia :) ale ich miłość była taka piękna, że wybaczaliśmy to jedno niedociągnięcie z ich strony. Spać też wolały wtulone w siebie a nie z nami. Nie wchodziły do łóżka zasadniczo.

Ja tak nie chce. :cry: Ja chce zeby na mnie wlazily i wszystko :cry: :cry: :cry: Moze beda? :?

ara

Post » Czw sie 21, 2003 15:52

Musisz mieć nadzieję :D
Ale pociesz się, że tak zżytych jak były moje, to chyba tak często się nie spotyka (chyba, że się mylę , zobaczymy co inni napiszą).
Na pewno będą Cię kochały mocno, nie martw się :D i będą na tobie spały, i takie różne inne rzeczy ... :D

Nelly

Post » Czw sie 21, 2003 16:01

Nelly pisze:Musisz mieć nadzieję :D
Ale pociesz się, że tak zżytych jak były moje, to chyba tak często się nie spotyka (chyba, że się mylę , zobaczymy co inni napiszą).
Na pewno będą Cię kochały mocno, nie martw się :D i będą na tobie spały, i takie różne inne rzeczy ... :D

Dziekuje za pocieszenie. :cry: Chociaz dalej chce mi sie plakac jak sobie pomysle ze moga mnie "olewac". Mam nadzieje ze nie beda ze soba tak zzyte jak twoje, a jesli juz to tylko jak beda same :?

ara

Post » Czw sie 21, 2003 16:08

ara pisze:[
Dziekuje za pocieszenie. :cry: Chociaz dalej chce mi sie plakac jak sobie pomysle ze moga mnie "olewac". Mam nadzieje ze nie beda ze soba tak zzyte jak twoje, a jesli juz to tylko jak beda same :?

Ja też miałam taką nadzieję :roll:
Ale aro, one nas nie olewały, przychodziły na kolana (ale zawsze razem :ryk: ) Jak on wskoczył to ona za nim. Zrobiłam aż zdjęcie TZ -towi jak siedzi przy komputerze, nogi ma wyprostowane i oparte o pufę (bo dwa się nie mieściły już na kolanach) i siedzą sobie w identycznej pozycji :D i w ogóle, kochane były bardzo. No ale, co do tego co pisałam, to niestety, tak było.

Nelly

Post » Czw sie 21, 2003 16:13

ara pisze:A nadal beda mnie kochac jak beda razem :? :oops: :cry:

nie martw sie. na pewno beda.
u mnie jest tak: bimisia kocha bimisia, bimis kocha mnie 8) , tezet kocha bimisie :roll: , a ja tezeta...
i tym sposobem wszyscy wszystkich kochaja :lol:
Obrazek Obrazek

migaja

Od: Pon maja 06, 2002 15:54

Post » Czw sie 21, 2003 16:15

migaja pisze:

u mnie jest tak: bimisia kocha bimisia, bimis kocha mnie 8) , tezet kocha bimisie :roll: , a ja tezeta...

Super opis! :ryk:
Ale ara martwi się, czy będą po niej chodziły :D i z nią spały?
Bimisie śpią?

Nelly

Post » Czw sie 21, 2003 16:22

[quote="Ale ara martwi się, czy będą po niej chodziły :D i z nią spały?
Bimisie śpią?[/quote]

No wlasnie, spia? :?

ara

Post » Czw sie 21, 2003 16:22

Nelly pisze:
migaja pisze:

Super opis! :ryk:
Ale ara martwi się, czy będą po niej chodziły :D i z nią spały?
Bimisie śpią?

spimy wszyscy poprzytulani :D . bimisia spi na tezecie, bimis u mnie pod koldra, a ja miedzy bimisiem i tezetem.
Obrazek Obrazek

migaja

Od: Pon maja 06, 2002 15:54

Post » Czw sie 21, 2003 16:23

Dago :D
Drakula i Dragon są identyczni, jeśli chodzi o wygląd, futro.
Dragon :arrow: duży, spokojny, żarłoczny
Drakula :arrow: nieduży, z temperamentem, niejadek.

Ale mi się napisało, samo D z góry do dołu :lol:
Obrazek

Ella

Od: Czw mar 07, 2002 13:22

[następna]