Koty z ZOO z o.o.! Teri nie żyje [']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 29, 2007 15:55

genowefa pisze:Jeżeli Wasza choinka czuje się niedoceniona, to mogę na jakieś dwa-trzy dni pożyczyć wam kociaki trzymiesięczne :lol:

O już widzę je na czubki drzewka.
U nas w tym roku też choinka czuje się niedoceniona, Tylko jakość ozdób została zbadana.
A rok temu, jak Haker miał 3 miesiące to się działo :roll:

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Sob gru 29, 2007 19:33

Ada, Stasia jest narowista jak młoda kobyłka, boć to dzieciak, a Starsze Krówki to już jednak stateczne istoty :). Myślę, że muszą się nauczyć, co to znaczy wpuścić młodzież do swojego domu... Zapewniam Cię, że na pewno Stasia nie przebija w brykaniu Władysława :twisted: . A jeśli Ci nudno z całą choinką, to w konkurencji do Gen mogę Ci pożyczyć Władka właśnie - w zasadzie 1/3 zabawk się ostała i tylko jeden sznur lampek świeci :evil: ...

Głaski dla futerek i dużo cierpliwości dla wszystkich, żeby się relacje jak najlepiej układały :)

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Pon gru 31, 2007 20:46

A ja mam najnowsze wieści, że Stasinek stał się już Duuużą Dziewczynką, jeżeli wiecie co chcę powiedzieć :twisted:
ale o reszcie może napiszą Duzi 8)
Obrazek
Nie ma Sopelka :(

tanita

Od: Śro lip 27, 2005 22:17

Post » Wto sty 01, 2008 19:11

Stasinka dojrzała :wink:
Trzem krówkom i ich Dużym w Nowym Roku wszystkiego co NAJ.

Hannah12

Post » Czw sty 03, 2008 11:45

DZIEKUJEMY ZA ŻYCZENIA!

Coś nas mało na forum ostatnio - ale po świętach i chorowaniu nie możemy się poskładać do kupy - głowa jakoś osobno od wszystkiego , nogom się nie chce, brzuch na poświątecznej rehabilitacji itp.

Z Krówkowych newsów:
Stasinek nie tylko dojrzała, ale i urosła. Wczoraj stwierdziliśmy, że jeśli chodzi o wzrost to jest już tak duża jak Starszaki. Jeszcze trochę szczuplejsza dupka, ale to nastolatka w końcu, więc dba o linię. :wink:

Radzi sobie coraz lepiej. Wczoraj znalazła się na komodzie, na którą wcześniej nie dawała rady (za wysoko na wdrapanie, zbyt nieznajomo na wskoczenie). Ponieważ mnie przy tym nie było, więc podejrzewam, że potajemnie użyła teleportacji :lol:

O rewelacjach rujkowych już zapomniała, i my też, więc cała rodzinka śpi razem 2+3. 2 duże, 3 futra. Choć dzisiaj w nocy wszelkie kaloryferki cieszyły się większą popularnością niż pulsujące ciepełko dużych i kołdra. :wink:

A teraz od rana z Stasia z Kocim uprawiają cat-boxing i tak słodko się na to patrzy... aż żal, że właśnie muszę wychodzić :(

---
Link do imienniczki - CZTERY PSIE ŁAPKI W POTRZEBIE:
http://vegie.pl/topics157/1169.htm

ObrazekObrazek

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Czw sty 03, 2008 13:37

ooo Stasia od razu wyczuła wydłużający się dzień :ryk:

Kimiok mam wrażenie, że też coś czuje przez skórę :roll:
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pt sty 04, 2008 14:56

Dziś okropny dzień w Krówkolandii.
Krówki trzymają się dobrze, ale od wczoraj wieczorem do dziś rana mieliśmy takiego ślicznego gościa:
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Wczoraj wieczorem błąkał się po torach WKD i w okolicach jezdni. Tatut spędził z nim prawie 3 godziny na dworzu, dzwoniliśmy na Paluch - "po 18.00 nie przyjmujemy, proszę dzwonić po straż miejską", dzwoniliśmy do straży miejskiej "Tak. Przyślemy patrol, jak tylko się zwolni z poprzedniej interwencji". Nie przysłali.

Więc gość trafił z nami do weterynarza (zdrowy, zadbany) a potem do nas, choć wiedzieliśmy, że nie na długo ze względu na Krówki itp. Najpierw był w łazience, potem aklimatyzował się w dużym pokoju.
Krówki zaciekawione (najbardziej odważna Stasia, oczywiście!), gość też w miarę ciekawy, ale nie ryzykowaliśmy bliskich spotkań.
Dzwoniliśmy po kilku znajomych, żeby go wzięli na tymczas chociaż. Nie dało rady.
Dziś rano zawieźliśmy kundelkową ślicznotę na Paluch.

:placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz:

Dlatego taki okropny dzień...
Dajemy właścicielowi szansę, Tatut rozkleił ogłoszenia tam, gdzie cztery łapy szukały swej zguby na przeraźliwym mrozie. Przeszukaliśmy bazy danych zaginionych psiaków na www, będziemy je jeszcze przeszukiwać, bo to świeże zagubienie i ktoś mógł nie zdążyć jeszcze wpisać zguby. Dodaliśmy ogłoszenia na www Palucha i Milanówka, rejestruję się właśnie na psich forach - dodam wątek. Może go ktoś szuka?... :roll:

Mamy jego schroniskowy numer ewidencyjny - jeśli nie zgłosi się właściciel, wszelkimi skutecznymi sposobami będziemy szukać kogoś, kto go zaadoptuje i pokocha.
Wierzę w to, że się uda, bo to sama radość chodząca na czterech łapach, (merdająca kiedy tylko może i szukająca czułości!).

Dziś jestem obrażona na tak skonstruowany świat!!!!!!!!!!! :evil:
Po dodaniu ogłoszeń gdzie się da, idę pod koc, by zasnąć!
Jutro znów stanę do walki!

joshua_ada

Post » Pt sty 04, 2008 16:40

Załóżcie mu wątek na dogo: http://www.dogomania.pl/portal/

Może ktoś go chociaż na tymczas weźmie :cry:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Pt sty 04, 2008 17:45

Trzymajcie kciuki. Przed chwilą był telefon od Pani, której jest to piesek prawdopodobnie.
Ja trzymam kciuki mocno! - jak 'Pudzian' prawie :wink:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

---
Link do imienniczki - CZTERY PSIE ŁAPKI W POTRZEBIE:
http://vegie.pl/topics157/1169.htm

ObrazekObrazek

joshua_ada

Post » Pt sty 04, 2008 18:05

ps: w wielu podobnych sytuacjach sprawę załatwiłaby obroża z wygrawerowanym numerem telefonu...
Obroża - ok.20 zł
Grawerowany numerek - ok.10 zł
Znalezienie zguby - BEZCENNE.

joshua_ada

Post » Pt sty 04, 2008 19:29

Trzymam :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Pt sty 04, 2008 19:49

To mocno trzymam, żeby to był jego domek.
Córka mi mówiła 9gdzies to wyczytała), że w Opolu podobno zafundowano czipy dla psów, a straż miejska wyposażona jest w czytnik i w takich sytuacjach odwożą psa do właściciela.

Hannah12

Post » Pt sty 04, 2008 20:19

W Warszawie w grudniu czipowano psy za darmo a straż miejska wyposażono w czytniki
Ludzie się dzielą na tych którzy kochają koty i na tych pokrzywdzonych przez los

Obrazek
WĄTEK MOICH DZIEWCZYNEK

gingerka

Od: Śro sty 10, 2007 9:22

Post » Sob sty 05, 2008 12:28

:dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2:

JUHUUU!
Zadzwoniłam do tej pani.
TO JEDNAK BYŁ JEJ PIESEK! WCZORAJ GO ODEBRALI ZE SCHRONISKA!
JUHUUU!

:dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2:

ps: dziś może WRESZCIE usiądę nad relacją fotograficzną - okołoświateczną.

joshua_ada

Post » Sob sty 05, 2008 14:26

Bosz, jak fajnie!
Miala psina szczescie, ze na Was trafiła...

Usciski dla Krowek.
Prawdziwi mężczyźni nie jedzą miodu, oni żują pszczoły.

sibia

Od: Śro gru 07, 2005 17:15

[poprzednia][następna]