CIUPULKA I POLA czyli duecik black&white:) cz.3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 27, 2007 22:35

A do jakiego weta chodzisz z Polą, Madziu ? :roll:
Obrazek
Obrazek

cassidy

Od: Śro paź 25, 2006 13:14

Post » Czw gru 27, 2007 23:02

maggia pisze:Witam Kasię, Hanię, Hanię i Anię !!! :D

Tak na szybko napiszę, że Ciupulkę wzięłam dziś na osłuchanie do tego weta co chodzi Pola. Chciałam skonsultować. Wszystko powiedziałam co się działo, że antybiotyki nie działają.itd.
Dostała Eres w zastrzyku to jest chyba na rozrzedzenie wydzieliny czy coś już nie pamiętam. :? Pani wetka dała mi też te zastrzyki do domu, będę czarnej kuła doopkę. :twisted: :wink:
A do tego kazała kupić Biostyminę 10 ampułek codziennie do pyszczka wlewać. Ciekawe jak? :roll: Potwór mnie zje. :wink:

No i zobaczymy co będzie dalej. Ciupulka niestety nadal świszcze a do tego w wigilie znowu miała atak duszenia, tak jak by kaszlała. Może to mieć też podłoże astmatyczne.
Tak się jeszcze zastanawiam czy czasem alergia nie wróciła tylko w innej postaci?

A teraz chyba już pójdę spać Obrazek

Bidne futra.. :(
Dziewczynki nie chorujcie juz :ok:

Kasia_1991

Uwaga

Od: Nie mar 18, 2007 12:58

Post » Pt gru 28, 2007 6:42

Madziu, Azik dostał Biostyminę do iniekcji, wetka twierdzi że wlewana do pysia jest nieskuteczna :roll: .... fakt, faktem że wcale nie mógł jej brać :(, po pierwszej dawce miał silne pogorszenie i reakcję uczuleniową. Ampułki powędrowały do schroniska :) .
A na rozrzedzenie wydzieliny Azik bierze acetylocysteinę 8) , bardzo mu pomaga :)
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Pt gru 28, 2007 7:56

moś pisze:Mam nadzieje ze nowe leki pomoga, astma mówisz, miała z tym problem u Dorci tez? hm...biedulka, trzymam kciuki bo sie wymadrzac nie bede, nie znam sie.Dobranoc Madziu Obrazek

Oj Mosiu, Ty ale koty mylisz. :roll:
To nie Pola tylko Ciupulka. :D
Pola ma z dziąsłami problemy a Ciupulka z drogami oddechowymi już od 2 miesięcy.
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

Post » Pt gru 28, 2007 7:58

cassidy pisze:A do jakiego weta chodzisz z Polą, Madziu ? :roll:

No do Twojej Chosi. :D
Pojechałam tam z Polą kiedyś w niedzielę i stwierdziłam, że lepiej jak jeden wet leczy a nie kilku i już zostałam.
A wczoraj wzięłam Ciupulkę do niej na konsultacje, bo 4 antybiotyki nie pomogły.
Obrazek

maggia

Post » Pt gru 28, 2007 8:03

gattara pisze:Madziu, Azik dostał Biostyminę do iniekcji, wetka twierdzi że wlewana do pysia jest nieskuteczna :roll: .... fakt, faktem że wcale nie mógł jej brać :(, po pierwszej dawce miał silne pogorszenie i reakcję uczuleniową. Ampułki powędrowały do schroniska :) .
A na rozrzedzenie wydzieliny Azik bierze acetylocysteinę 8) , bardzo mu pomaga :)

Wetka mówiła, że jak nie dam rady dawać do pyszczka to może dać zastrzyki. Tylko ja nie chciałam jej tyle kłuć. Zobaczymy dziś pierwszy raz jej podam. A jak ta reakcja uczuleniowa u Azika się objawiała?
Obrazek

maggia

Post » Pt gru 28, 2007 8:05

Kasia_1991 pisze:Bidne futra.. :(
Dziewczynki nie chorujcie juz :ok:

Dzięki Kasiu! :D

Na szczęście to nie jest nowa choroba (tfu! Tfu!) tylko strasznie długo się ciągnie aż od początk listopada. :?
Obrazek

maggia

Post » Pt gru 28, 2007 8:29

A w ogóle to zmieniłam tytuł. Żadnego chorujemy Obrazek

Wcale nie chorujemy!!!
Przecież moje koty nie wyglądają na chore. Temperatury żadna nie ma. Broją jak nie wiem co, ganiają się jak stado koni. Bombki zrzucają z choinki...itd. :D :D :D

Poli dziąsła wyglądają co raz lepiej :D Jeszcze 6 dni tabletki i kontrola w połowie stycznia.
Obrazek

maggia

Post » Pt gru 28, 2007 8:32

maggia pisze:A jak ta reakcja uczuleniowa u Azika się objawiała?

Jeszcze silniejszymi dusznościami niż zwykle :( , to już wymagało podawania leków odczulających.... przestraszył mnie wtedy :roll: .
Wygląda na to że Azik jest silnie uczulony na aloes, a to główny składnik Biostyminy. Po prostu obserwuj małą i może na początek podaj jej ciut mniej niż mówiła wetka, tak delikatnie zacznij :) - lepiej na zimne dmuchać ;).
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Pt gru 28, 2007 8:39

gattara pisze:
maggia pisze:A jak ta reakcja uczuleniowa u Azika się objawiała?

Jeszcze silniejszymi dusznościami niż zwykle :( , to już wymagało podawania leków odczulających.... przestraszył mnie wtedy :roll: .
Wygląda na to że Azik jest silnie uczulony na aloes, a to główny składnik Biostyminy. Po prostu obserwuj małą i może na początek podaj jej ciut mniej niż mówiła wetka, tak delikatnie zacznij :) - lepiej na zimne dmuchać ;).

Ok. Ja i tak dziś boje, nie dość, że w doopkę kłuć będę to jeszcze do paszczy lać tyż. Niedobra Duża jestem. :twisted: :wink:
Obrazek

maggia

Post » Pt gru 28, 2007 9:23

Trzymamy kciuki za zdrówko dziewczynek! :D :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt gru 28, 2007 9:31

łomatko biedna dupka :cry: ....wiesz jak eres w dupke boli :twisted: ja zeby podać eMilce musiałam ja trzymac za skóre na szyji i skóre na dupci..rozciągnąc jak strune i wisiała w powietrzu żeby nie miała mozliwosci odbicia i tak mnie pogryzła :evil: ....
ale może twoja slicznota nie bedzie taka wredna... :wink:

ale sie ucieszyłam jak zobaczyłam zmiane tytułu..nareszcie...ZADNE CHORUJEMY :!: zdrowe panienki i już..koniec i kropka :evil: :wink:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pt gru 28, 2007 10:02

kalair pisze:Trzymamy kciuki za zdrówko dziewczynek! :D :D

Dziękuje kalair! Miło, że nas odwiedzasz. :D :D :D
Obrazek

maggia

Post » Pt gru 28, 2007 10:07

dorcia44 pisze:łomatko biedna dupka :cry: ....wiesz jak eres w dupke boli :twisted: ja zeby podać eMilce musiałam ja trzymac za skóre na szyji i skóre na dupci..rozciągnąc jak strune i wisiała w powietrzu żeby nie miała mozliwosci odbicia i tak mnie pogryzła :evil: ....
ale może twoja slicznota nie bedzie taka wredna... :wink:

ale sie ucieszyłam jak zobaczyłam zmiane tytułu..nareszcie...ZADNE CHORUJEMY :!: zdrowe panienki i już..koniec i kropka :evil: :wink:

Ło matko! 8O Dorciu, ale mnie przestraszyłaś :strach: :strach: :strach:
Faktycznie wczoraj jak wetka dawała jej zastrzyk to Ciupulka piskła i sykła. Pani wetka dała w kark a ja wolę w doopkę a teraz już nie wiem w co dać. :?

A jeśli chodzi o Polę to faktycznie dziąsła są w dużo lepszym stanie. :D
Obrazek

maggia

Post » Pt gru 28, 2007 10:15

Bryyy!!! :D

Ja teraz nie wiem co z moją Cziką ponieważ odkąd ją mam (miała około 7 tygodni) ona kaszle raz na jakiś dłuższy czas, ale kaszle ja zawsze myślałam że to "kłaki" jej gdzieś stanęły, ale teraz nie wiem :roll: :?:
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

Besia77

Od: Śro lis 21, 2007 20:47

[poprzednia][następna]