Niestety jeszcze nie jest gotowy, bo fachowcy parę rzeczy sknocili i muszą poprawić. Myślę,że szpital będzie gotowy w pierwszych dniach stycznia.
Wszelkiego rodzaju ręczniki i stara pościel są mile widziane, natomiast poduszki i kołdry przydadzą się do kociarni, która akurat jest całkiem niezła, a kocie "łóżka piętrowe" są właśnie wyścielone czymś takim.
Jeśli chodzi o poduszki jako legowiska, to musiałabym najpierw zobaczyć, jak będą wyglądały "na żywo" klatki i przymierzyć do nich kuwety - wtedy będę widzieć, ile miejsca zostanie. Ew. zamiast poduszek jakieś polarowe kocyki, które można pociąć na mniejsze legowiska.
MarciaMuuu pisze:Czy szpitalik już gotowy jest i potrzeba wszystkiego na od zaraz, czy mamy jeszcze chwilkę? Bo przed świetami trochę mało czasu jest - rozpuściłam wwici po znajomych co by stare rzeczy, ręczniki itp. zbierali.
Teściowie obiecali mi (ale niestety dopiero za 2-3msc) starą pościel, kołdrę, poduszki i nawet zużyte materace łóżkowe, jeżeli sie przydadzą (materac np. na kociarni, jeżli takowa jest, bo nie wiem).
Na razie mam na szybo jedną kuwetę i jesli trzeba to mogę podjechać kupić jakies miseczki, trochę żwirku. Myślałam o zakupie takich jaśków (40x40) w Auchan w roli kocich legowisk (przynajmniej kiedyś tam były) - są niedrogie, miękkie - moim kotom sie podobają.