Wiosna u Koźlaków :-))))))))))) pilnie konieczne zabiegi

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon gru 03, 2007 19:33

Bardzo proszę mi tu mojej Makusi nie ogłaszać :twisted: Nasza księżniczka ma domek :P

Uschi, Matołek i Kornelka wpadły z kilkutygodniową wizytą do siostrzyczki :)
Obrazek

Margo05

Od: Nie wrz 16, 2007 21:37

Post » Czw gru 06, 2007 17:56

Margo - zabralabym Ci dzisiaj Matolka wieczorem :oops: ... co Ty na to? Nie wiem, czy dam rade go odwiezc juz jutro, ale moze w sobote :wink:

Mam za soba tydzien remontu, i juz ledwo na nogach sie trzymam. Jak to dobrze, ze kociaki pod dobra opieka, bo by chyba pod moimi skrzydlami teraz zdziczaly i pomarly z glodu :oops: Zakladam, ze jeszcze tydzien, a potem juz przeprowadzka i chate bede miala dla siebie - i jesli w kazdym pokoju beda jakies kocie biedactwa, to juz mi nikt zlego slowa powiedziec nie bedzie mogl.
[*]BlankaObrazek, [*]Znajdek/Merlin,
[*]OsiołekObrazek, [*]StasiuObrazek, [*]CocoObrazek

Gocha17_

Od: Czw sie 09, 2007 14:53

Post » Czw gru 06, 2007 19:04

Gosieńko, jeśli chcesz przyjechać to zapraszamy. Ale w sobotę będzie kłopot z odebraniem Matołka, bo Gusia ma urodzinki, a my się ze zwierzami eksmitujemy na kilka godzin :P
Obrazek

Margo05

Post » Pt gru 07, 2007 10:37

Matolek spedzil noc "na starych smieciach". Majster, ktory tam teraz nocuje w czasie remontu, nie mial nic przeciwko Matolkowi latajacego sobie luzem :lol: no i chlopczyk nawet nie narozrabial! Podobno nawet spal, na koldrze przy nogach majstra :wink: rano, poniewaz prace ruszyly, a kocio byl zbyt ciekawski i w kazda remontowana szpare wlazil, niestety musial trafic do transporterka.
Tak wogole to pierwszy raz slyszalam Matolka placzacego, a nie miauczacego :( az sie serce krajalo ... :cry: Chlopak najwyrazniej nie lubi siedziec za kratkami :oops:
Ok. 14 zabieram go z tamtad i jedziemy do lecznicy.

Gocha17_

Post » Pt gru 07, 2007 11:02

A u nas bez Matołka cicho... i smutno...
Dziewczyny trochę poganiały i też jakieś osowiałe siedzą. Makusia około północy szukała Matołka. Gruchała do niego, zagladała w każdy kąt, w którym wcześniej go znajdywała. Smutna była bardzo. Kornelcia również smutna jest...
Proszę nam oddać Matołka, bo mi się dziewczyny zamartwią :!: i my też...
Obrazek

Margo05

Post » Pt gru 07, 2007 13:10

Tak to jest, ze najbardziej sie teskni za tymi wariatami, na ktorych najwiecej sie narzeka :wink:
Bedzie dzisiaj z powrotem - a wtedy dopiero bedzie radosc i szalenstwo (kwiatki i porcelana - strzezcie sie!!!)

Gocha17_

Post » Pt gru 07, 2007 13:16

Spoko, spoko :P Dzięki Matołkowi zmobiulizowałam Kamila do powynoszenia z domku różnych pierdół :) I wcale nie jest spokojniej :) Może troszkę ciszej, bo dziewczyny tak nie tupią i nie gruchają tak głośno, ale reszta bez zmian :P Ja już na straty nie zważam. Co ważniejsze jest pochowane, a reszta... niech się dzieje wola nieba :)
Oby tylko Matołek dobrze się czuł :?
Właśnie panienki coś zwaliły w pokoju Małej i przybiegły do mnie :P Cwaniarki, jakby co, to nie one :twisted:
Obrazek

Margo05

Post » Pt gru 07, 2007 15:16

Margo05 pisze:Właśnie panienki coś zwaliły w pokoju Małej i przybiegły do mnie :P Cwaniarki, jakby co, to nie one :twisted:

I pewnie jeszcze cwaniakuja, ze jak nawet winna bedzie bura-pregowana, to nie bedziesz wiedziala ktora-jest-ktora :twisted:

Matolek w taxi troche do mnie gadal, ale w lecznicy juz cicho w transporterku siedzial i sie przygladal. A bylo czemu, bo pol forum.miau sie tam krecilo :wink: wreszcie pare osob moze z twarzy bede kojarzyc hehe

Gocha17_

Post » Pt gru 07, 2007 15:36

Gosiu, one są cwańsze niż nam sie wydaje :) Ale znów coś smutne. Może coś wyczuwają?

Zastanawiam się właśnie jak odebrać Matołka. Kamil dopiero o 20 wraca...
Obrazek

Margo05

Post » Pt gru 07, 2007 16:08

Margo - jade tam zaraz po pracy, wiec tak ok. 18 pewnie bede (udalo sie, ze nie musze najpierw do Piaseczna jechac). A z lecznicy bede jechac to taxi (choc korci mnie skorzystac z autobusu: 185 a potem 401 :twisted: ).

Gocha17_

Post » Pt gru 07, 2007 17:04

Gosia, ciepło dzisiaj, a Matołek ma cieplutkie "wdzianko" :)
Obrazek

Margo05

Post » Pt gru 07, 2007 22:37

No i po zabiegu ... Chlopak bardzo dlugo spal, nie moglysmy go dobudzic, zanim zauwazylysmy, prawie plywal w swoim moczu na poslanku :oops:
Wreszcie sie ruszyl, platanina nog, lebek co i rusz opadal do ziemi (zasypial na stojaco), przewracal sie to na prawy, to na lewy bok. Wygladal tak jak malutki, polslepy kociak, ktory dopiero zaczyna sie ruszac ...
Nad podstawiona miseczka wody chwile sie pogibal, po czym odwrocil zdegustowany. Zaczal dreptac w kierunku kuchni - kuwetka: pomoglysmy wejsc, grzebnal jedna lapka, chwile sie pogibal, i zdecydowal sie wyjsc. Potem mozolnie potoczyl sie do misek - stanal nad suchym, ale nie mial sily pyszczka otworzyc. Zanim zdarzylysmy mu podetknac troche mokrego, podreptal do transporterka Makuszki i tam na progu znow poszedl spac.

Czekam teraz na wiesci, jak tam proby ponownego budzenia :roll:

Gocha17_

Post » Pt gru 07, 2007 23:39

Gosiu, przepraszam :oops:

Matołek pospał troszkę, potem wyszedł, obszedl mieszkanko, podszedł do miski z tą odrobiną mokrego (wprawdzie już nie "tą" odrobiną :) ), a potem znów do transporterka. Teraz właśnie drepta sobie po pokoju i wciąż łapki mu się plączą. Ale wskakiwał już na łóżko i za łóżko :P Biedny, jakie miał lądowanie :cry: ledwo ustał. Aż mi się płakać zachciało... Bidulek taki...
Dziewczyny są wrdene małpy. I to obie. Jedna fuka na Matołka i druga też. Siostrzyczki :twisted:
Matołek właśnie poszedł do transporterka. Mając do wyboru trzy 8O wciąż idzie do Makusiowego :) Widać kocyk mu przypasował :P
Kołderka już się pierze i zaraz będzie się suszyć. Kolejne wieści postaram się wrzucić jutro, choć nie obiecuję, że mi się uda, bo najpierw praca, a potem urodziny Małej.
Gosiu, zadzwoń jutro, bo ja mogę zapomnieć. Nie przez lekceważenie, ale przez nadmiar pracy :oops:
Obrazek

Margo05

Post » Sob gru 08, 2007 7:01

No przestan, nie masz za co przepraszac, przeciez i tak masz urwanie glowy :roll:

Siostrzyczki byc moze go ofukuja, bo smierdzi moczem :oops: mam wyrzuty sumienia, ze nie probowalam go troche obmyc. Nie moge tez pozbyc sie obawy, czy ta "chwila" lezenia w moczu nie spowoduje jakiegos zakarzenia :conf:

Juz teraz bym zadzwonila :twisted: ale moze jeszcze dam Ci troche spokoju :wink:

Gocha17_

Post » Sob gru 08, 2007 13:01

Skoro Matołek już po kastracji, to ja szybko koryguję allegro (dzieciaki mają już osobne aukcje)

No i nieustannie trzymam kciuki za domki...

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

[poprzednia][następna]