Kot i akwarium...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 30, 2003 9:26

Hehe, tak myslalam, zastanawialam sie tylko jak to maz przymie ale spoko, czytal razem ze mna i nic. Zreszta on chce te kota tak samo jak ja. wiec nie bojcie sie (myslalam wlasnie ze nikt nie chce przekazac zlych wiesci) kot(y) nie wyleca z domu za lapanie rybek :!: Ale wiem przynajmnej ze trzeba rybek pilnowac i zamykac... Najzabawniejsze jest to, ze kot pierwsze dni spedzal non stop w pudle pod stolem z akwarium :D
Z co do chwytnosci - nie sadze zeby sliskosc ryby byla przeszkoda, kot po prostu wyrzuca rybe z akwarium na podloge i juz po klopocie.

Pliszkowa

Od: Pon sty 20, 2003 17:43

Post » Śro lip 30, 2003 9:32

Dokladnie - wywala ja lapa. A potem to juz idzie latwo. Widzialam na Animal Planet chyba.
Toffie, Bajek, Bździągwa, Julian

kinus

Od: Pon mar 03, 2003 23:22

Post » Śro lip 30, 2003 10:06

u nas sytuacja była troszkę inna :wink:

w naszym akwarium pływają dwie ogromne pielęgnice pawiookie, które nie należą do najbardziej ruchliwych ryb :wink: - nie wzbudziły więc wielkiego zainteresowania naszych kociąt 8O (choć miałam nadzieję, że akwarium to będzie dla nich taki telewizor-hipnotyzer 8)).

ale przyszedł czas czyszczenia akwarium :evil:
kocięta zachwycone, bo nareszcie coś sie w domu dzieje :twisted:
pełna asysta :roll:
zdejmujemy wszystkie pokrywy zabezpieczające, koty juz siedzą przy tafli wody i obserwują co się w tej wodzie może dziać... a tam taaaakaaaa ryba się rusza 8)
Dyzio łapę do wody :twisted: miesza, miesza... ryba zobaczyła jakis nowy obiekt w wodzie :evil: i... cap Dyzia w łapę :lol:
kot narobił wrzasku i uciekł 8O 8O 8O

od tej pory łapki trzymają przy sobie ale asysta przy czyszczeniu akwarium być musi :P - mamy ich pełne wsparcie :D

i coś mi się zdaje, że Dyzio wcale nie zapomniał o tym pierwszym starciu :evil: i szykuje jakiś rewanż, bo robi się coraz odważniejszy...
a teraz gabarytowo czuje się większy i silniejszy 8) więc ocenił, ze szanse teraz ma większe :roll:

drotka

Od: Wto kwi 22, 2003 11:49

Post » Śro lip 30, 2003 10:08

:D :twisted: :D

Pliszkowa

Od: Pon sty 20, 2003 17:43

Post » Śro lip 30, 2003 10:56

U mnie są trzy akwaria (w tym jedno całkowicie odkryte) i sześć kotów. Dorosłe koty piją wodę z akwarium , hipnotyzują ryby wzrokiem i pacają łapą szybę. Na tym się ich zainteresowanie akwarium kończy.
Zupełnie inna sprawa jest z April. Ta od pierwszego dnia zainteresowała się polowaniem. Efektem tego jest, że w odkrytym akwarium z gupikami pogłowie ryb zmniejszyło się z ok 30 do 5. :twisted: Ta pozostała piątka jak tylko widzi Aprilkę przy szybie, od razu "obniża pułap" i kocia sobie może dowolnie łapki moczyć.
Obrazek

lakshmi

Od: Pt mar 01, 2002 23:48

Post » Śro lip 30, 2003 11:40

lakshmi pisze:Zupełnie inna sprawa jest z April. Ta od pierwszego dnia zainteresowała się polowaniem. Efektem tego jest, że w odkrytym akwarium z gupikami pogłowie ryb zmniejszyło się z ok 30 do 5. :twisted:

a taką ma niewinną buźkę na zdjęciu :wink:
cudna jest :D

ale przyznaję, że moi faworyci z całej Twojej szóstki to Piękny - jest naprawdę piękny :love: i Sauron 'włóczykij" :twisted:

drotka

Od: Wto kwi 22, 2003 11:49

Post » Śro lip 30, 2003 14:21

Dwa tygodnie temu kupilismy Karolci, coby sie w izolacji nie nudzila, rybke w akwarium - bojownika
natychmiat wsadzila leb, lapki tez probowala... ale zabralismy, bo rybcia dlugo nie pozylaby....
stoi akwarium z ryba teraz w naszym pokoju i czeka az zwierzyna lowiaca wyzdrowieje - tu mozemy je zabezpieczyc
a zreszta... to preciez JEJ ryba... niech se lowi...
Karolcia&Jowita&Jaga
Obrazek

kasia piet

Od: Sob cze 14, 2003 16:37

Post » Śro lip 30, 2003 14:30

cudne z April "niewiniatko"
moim z kolei fawortytem w kwestii urody jest Bestia
Obrazek Obrazek Obrazek

zojka

Od: Pon lut 24, 2003 14:19

Post » Nie sie 24, 2003 17:51

Z kotow Lakshmi najbardziej podoba mi sie Corwin :) Ma niesamowity pyszczek. Moj ideal kota ;) Nie chcesz go sprzedac, Lakshmi? ;)
Ewelina i...
Obrazek

Kiara

Od: Nie mar 02, 2003 13:18

[poprzednia]