Merlin

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 29, 2007 2:09 Merlin

Drogie Forumowiczki i Drodzy Forumowicze!

Jako świeżo upieczona "mama" nie mogę się powstrzymać przed założeniem wątku Nowemu Członkowi Mojej Rodziny :)

Od czego zacząć...? Najlepiej od początku.

Moja przygoda z kotami zaczęła się trzy lata temu, od adoptowanej Lolity - boskiej tricolorki, w której żyłach płynie perska krew. Od pierwszej chwili Lolita była moim oczkiem w głowie - kochanym, wiernym, pięknym... Aż do 19-ego maja tego roku, kiedy moje Cudo zostało ukradzione. Nie przebolałam tego do dziś i nie przeboleję nigdy.

22-ego maja znalazłam w mojej szafie trzy czarne Maleństwa - jeszcze niewidome Dzikuski. Tydzień później, tym razem za płotem - kolejną trójkę Czarnuszków. Odchowaliśmy Je (razem z naszą Pandą - Pierwszą Pieską Kocią Mamą IV RP :wink: ) i wydaliśmy dobrym Ludziom.
Jeden z Nich, Wielka Głowa (a raczej, jak się okazało po czterech miesiącach, WielkoGłowy :)) został zaadoptowany przez mojego Narzeczonego, Łukasza (Kurta). Teraz ma pięć miesięcy i jest ogrooomny. Przypuszczamy, że to nie Kot, lecz Puma i boimy się, co będzie za rok :lol:

Tak więc zostałam bez Kotków. I jakoś, po tragedii z Lolitą, nie miałam odwagi na kolejną adopcję... Przeglądałam jednak nieśmiało Forumowe wątki. Najpierw był Vincent - na pewno Go pamiętacie. Kiedy Go zobaczyłam, całego w wapnie, odłożyłam na bok sentymenty. Jednak się nie udało... :cry:
Później przeczytałam o biednej, malutkiej Tricolorce, umierającej na jednym z wrocławskich śmietników. Na drugi dzień okazało się, że było za późno, by Jej pomóc... :cry:

I wtedy...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2510906#2510906
Ten pieprzyk, te cętki... Miłość od pierwszego wejrzenia :) Choć na początku nie myślałam serio o adopcji, to wątek Anilli stał się najczęściej wybieraną stroną w mojej wyszukiwarce internetowej.
Oczywiście, od początku męczyłam Łukasza zachwytami nad małą Merlin (została tak przez nas nazwana jeszcze przed decyzją o tym, że damy Jej domek - no, bo jak inaczej można nazwać Kocią Ślicznotkę z pieprzykiem pod noskiem? :) A spolszczyliśmy, żeby Jej woda sodowa do głowy nie uderzyła ;)). Cały czas nie mogłam jednak podjąć ostatecznej decyzji... Aż pewnego dnia, a dokładnie w sobotę 6-ego października, zarządziliśmy z Łukaszem wyprawę: Katowice – Będzin – Żory – Będzin – Katowice.
Na miejscu, czyli w Żorach, zostaliśmy bardzo mile przyjęci przez Anillę, u której poznaliśmy Jej dwie piękne tricolorki oraz dowiedzieliśmy się, że znalazła Merlin oraz jej rodzeństwo (które już szczęśliwie znalazło domki) na swoim balkonie. Pogadaliśmy chwilkę, wzięliśmy Malutką do autka i pojechaliśmy do Będzina, gdzie spędziła szaloną noc z WielkoGłowym, a następnie wróciliśmy do mnie, do Katowic.

I właśnie tak Merlin zamieszkała w moim Domku.

O jej charakterze, brykaniu, fajności i miziastości mogłabym opowiadać dniami, a już się mocno rozpisałam, także inne opowieści zostawiam na później. Dziś zakończę na przedstawieniu Postaci :)

A więc… Proszę Państwa, oto Merlin:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
"Nie ma drogi prowadzącej do Pokoju - Pokój jest drogą."

Madziara :)

Od: Pon maja 21, 2007 11:48

Post » Pon paź 29, 2007 2:17

:D
Popieram wszystko co Moja Madzia napisała:)

(No może poza IV RP:P)
:D

Kicia jest 105% miziasta!
110% przylepa!
i 115% zwariowana... "Koci pirat" - bo jeździ na ramieniu po domu...

Pozdrawiam gorąco:)

Kurt

Od: Pt wrz 28, 2007 11:52

Post » Pon paź 29, 2007 2:31

No prosze, rosnie nam katowicka grupa:)
Kocio piekny ale taki jakis samotny:))
MAm nadzieje, ze to sie zmieni niebawem.
I witam w gronie pozytywnie zakreconych:)

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pon paź 29, 2007 2:34

Nie wiem, czy Taka Samotna:> Ma Madzię, Pandzię, Mnie i WielkoGłowego:>

Pozdrawiam i miłych snów życzę:)

Kurt

Post » Pon paź 29, 2007 2:40

Zrozumialam, ze pozostale kociarstwo i psiarstwo jest w Bedzinie a Merlin w Katowicach dlatego o samotnosci napisalam:))

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pon paź 29, 2007 2:41

Pandzia to wielki pies;) I mieszka z Kicią:)
WG w Będzinie:) Ale już niedługo razem:)
No i jeszcze dobermanek:D Gundo:D

Kurt

Post » Pon paź 29, 2007 8:28

śliczna kicia1 I szylkretka! Zaprzaszam wię do pochwalenia się nią w wątku szylkretkowym :D :D I witamy Was!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro lis 07, 2007 18:20

Nie, nieee... Merlin do samotności daleko! :)
Co prawda, mam dużo obowiązków, bo i pracę, i studia, ale każda moja wolna chwila jest Jej (i Łukaszka :wink: ).
Średnio raz na dwa tygodnie, Merlin ma weekendowy meeting z Wielką Głową.
A na co dzień ma Pandę :)

Ostatnimi czasy Merlin chorowała :( Coś Jej się stało z przednią, lewą łapką. Nagle zaczęła kuleć, choć ani nic Sobie nie wbiła, ani nie zeskoczyła z dużej wysokości. Pani weterynarz powiedziała, że to stan zapalny, więc dostałyśmy zastrzyk (który zniosłyśmy bardzo dzielnie!) i antybiotyk.
Taka była Biedniusia... Chowała się pod kordełkę i cały czas się smuciła.
Na szczęście, po kilku dniach wszystko przeszło i już jest w porząsiu! :ok:

Najnowsze wieści: Merlin odkryła szlafroczek. Stał się Jej wielkim przyjacielem :) Musi przypominać Jej mamine futerko w dotyku, bo cały czas się do niego przytula i go ciumka. Można się rozpłynąć ze słodyczy!
Teraz cały czas chodzę po domu w szlafroku. Nawet w nim śpię :lol:

Kalair, bardziej tricolorka niż szylkretka, ale dziękuję za zpaproszenie - chętnie skorzystam :)

Dołączam kilka zdjęć:
Obrazek
Obrazek
Obrazek Szlafroczek :)
Obrazek Szlafroczek po raz drugi :)

Post » Śro lis 07, 2007 18:33

Madziara :) pisze:Nie, nieee... Merlin do samotności daleko! :)
Co prawda, mam dużo obowiązków, bo i pracę, i studia, ale każda moja wolna chwila jest Jej (i Łukaszka :wink: ).
Średnio raz na dwa tygodnie, Merlin ma weekendowy meeting z Wielką Głową.
A na co dzień ma Pandę :)

Ostatnimi czasy Merlin chorowała :( Coś Jej się stało z przednią, lewą łapką. Nagle zaczęła kuleć, choć ani nic Sobie nie wbiła, ani nie zeskoczyła z dużej wysokości. Pani weterynarz powiedziała, że to stan zapalny, więc dostałyśmy zastrzyk (który zniosłyśmy bardzo dzielnie!) i antybiotyk.
Taka była Biedniusia... Chowała się pod kordełkę i cały czas się smuciła.
Na szczęście, po kilku dniach wszystko przeszło i już jest w porząsiu! :ok:

Najnowsze wieści: Merlin odkryła szlafroczek. Stał się Jej wielkim przyjacielem :) Musi przypominać Jej mamine futerko w dotyku, bo cały czas się do niego przytula i go ciumka. Można się rozpłynąć ze słodyczy!
Teraz cały czas chodzę po domu w szlafroku. Nawet w nim śpię :lol:

Kalair, bardziej tricolorka niż szylkretka, ale dziękuję za zpaproszenie - chętnie skorzystam :)

Dołączam kilka zdjęć:
Obrazek
Obrazek
Obrazek Szlafroczek :)
Obrazek Szlafroczek po raz drugi :)

Madziara-tricolorka , to taka mniej oficjalna nazwa :wink: Goscimy u nas jedne i drugie :wink: I trzymamy kciuki za zdrowie pięknej Merlin! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro lis 07, 2007 18:35

No, i wszystko jasne :)

Dziękujemy bardzo za kciukasy!

Właśnie wysłałyśmy wiadomość w Twoim wątku :)

Post » Śro lis 07, 2007 18:42

Pozdrowienia dla Sąsiadów :)

Kicia zjawiskowa :love: :love:
Obrazek

Ayane

Od: Pon lis 27, 2006 20:14

Post » Śro lis 07, 2007 18:48

Ojej, dziękujemy bardzo!

Odpozdrowienia dla Sąsiadów :)