Sch.Sosnowiec-nowe kociaki pomoc potrzebna!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 22, 2007 22:17

Witam, witam :)

Tu mama Chudziaczka - teraz Mikiego :). Relacje z domku :D. Miki szaleje az milo! Wszedzie go pelno i chyba juz zwiedzil kazdy mebel w kazdym pokoju ;). Biega ze swoja mysza, lapie ja za ogonek i zmyka ;). Buszuje niesamowicie, zywy jest jak tornado, psoci i szkuci :D. Jest przezabawny i przekomiczny. Przed chwilka siedzial na szafce w kuchni z zamknietymi oczkami i sie kiwal, chyba juz ze zmeczenia, wiec go zanioslam na poslanko, ale posiedzial 5 minut i dalej w dluga ;). Teraz buszuje w wannie w lazience bo az go w pokoju slysze ;). Dla tego malenstwa mieszkanie 120m kw to i tak malo :). skacze jak kozka wszedzie. Na poczatku zwiedzal, a pozniej przyszedl nawet sie poglaskac na kolanka, mruczec zaczal i sie tulic. a Mojego po brodzie lizal :D. Potem troszke podgryzl mi reke :P. Urwis niesamowity :lol: . Na szczescie wyglada, ze wszystko gra, bo pilnowalam czy zje cos i czy sie napije, i widze ze wcial wszysko co w miseczce bylo :D, i napil sie troszke :). O ho i znowu w wannie! :P moze chce wziac kapiel, albo cos hihi :). Dodam jeszcze tylko, ze kotek jest czyscioszek, pokazalam mu gdzie ma kuwetke, to poszedl do lazienki i zaczal mialczec moj K poszedl za nim sprawdzic co on tak mialczy, a on wtedy wszedl do kuwetki przemiachal w niej lapkami i sie zalatwil :), moj K poglaskal go juz po tym jak wyszedl z kuwetki i pochwalil. Musze przyznac ze Miki jest nauczony kuwetkowac sie :). juz dwa razy w niej byl i zostawil swoje slady :). A teraz wlasnie probuje zepchnac mnie z krzesla :P, przeniosl sie na biurko , chyba nie dokoncze tego pisania ;). Chyba koniec bzikowania na dzis, Miki odnalazl miejsce noclegowe na lozku w nogach u mojego K :D i oboje lulaja :)

Ponizej pare pierwszych zdjec, jakosc rozna, bo ciezko go uchwycic w kadrze :twisted: diabelka malego. Do tego robione telefonem, bo aparat chwilowo u "mechanika" ;)

Obrazek
Miki i jego przyjaciel myszoskoczek ;)

Obrazek
Miki przeprowadza atak na nowego przyjaciela ;P

Obrazek
Miki i inny przyjaciel - Trix szynszylek ;) - obecnie najbardziej zamęczany przez Mikiego

Obrazek
Kolejny dowód na to, że Miki interesuje się myszoskoczkami ;)

Obrazek
Pierwszy posiłek Mikiego :)

Obrazek
Chyba jest mu miło i przyjemnie ;)

Obrazek
Ruchliwy jestem, nawet mnie aparat nie zlapie ;)

Obrazek

A teraz przy stole :) :roll:

D.J Maxima

Od: Sob paź 20, 2007 16:49

Post » Pon paź 22, 2007 22:37

D.J Maxima, bardzo się cieszę, że Miki ma u Ciebie taki fajny domek :)

Z radością ogromną zmieniam jego status w galeri pierwszego postu 8)

Czekam z niecierpliwoscią na wiecej zdjeć i relacji :D
Hotelik dla zwierząt "Raszka" zaprasza! 664 768 580, emisia.p@wp.pl https://facebook.com/HotelRaszka

Emiś

Od: Wto lip 10, 2007 21:02

Post » Wto paź 23, 2007 0:34

Bardzo, bardzo ucieszyłam się z relacji o koteczku w nowym domku. Widzę,że wszystko przebiegło bezstresowo dla maleńkiego i łobuz wygląda na szczęśliwego :D dosłownie kamień z serca mi spadł i takie chwile podtrzymują mnie na duchu, że to co robimy ma jakiś cel i sens, zawsze przeżywam rozterki wydając kotka do domku stałego, ale tutaj widzę,że opłacło się czekać na super domek dla Mikiego bo on na taki domek zasługuje :D U Was wesoło a u mnie smutno, więc pora iść po następną biedę do schroniska. Pozdrawiam Was serdecznie i pilnujcie szynszyla i myszoskoczki żeby nie dostały się w ręce koteczka :D zdjęcia super fajne

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro paź 24, 2007 7:37

Czyli jeden, jedyny z czwórki kociaków wyciągnietych ze schronu przeżył, a teraz Chudzielec vel Miki znalazł swoje miejsce na ziemi.
Ogromnie się cieszę :dance: :dance2: :balony:
Mam nadzieję że nowy domek od czasu,do czasu bedzie zdawał relację .Bardzo, bardzo prosimy o niusy:)

Długo z Teresą walczyłyśmy o niego ale było warto, to najbardziej miziaty kot pod słońcem

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro paź 24, 2007 20:25

Domek obiecał, że relacje będą jak się sprawuje Miki, dziś rano dzwoniłam jeszcze dowiedzieć się jak maluszek się ma więc wszystko w najlepszym porzadku :D Warto było czekać z poszukiwaniem domku dla kociaczka :D

terenia1

Post » Śro paź 24, 2007 20:51

Napewno bylo warto, zaswiadczam rekami i nogami :), co jak co ale u mnie kazdy zwierzak jest dobrze traktowany i w zyciu nie pozwole by krzywda mu sie dziala! :). Miki zarloczne kocisko :P, wszystko by zjadl, na czele z moimi rekami, ktore sa juz niezle pociachane od pazurkow i ząbeczkow ;). Spryciula z niego i wie kiedy jedzenie jest robione, wtedy siedzi przy nodze i czeka az cos mu spadnie :D. Figluje niesamowicie, dzis w nocy polozyl mi sie na szyi i chyba stwierdzil ze bedzie tak spal ;), polozylam go troszke nizej, to mnie olal i poszedl spac na fotel ;). Tak sie juz rozbestwil tutaj ;). Trzeba przyznac, ze sama bylam zaskoczona, ze taki maly kotek, a jest taki bystry i madry. Dzis pol dnia siedzial mi przed monitorem i probowal lapac myszke na ekranie :D, a raczej strzalke od myszki. Jest pocieszny :)

Maxim

D.J Maxima

Od: Sob paź 20, 2007 16:49

Post » Śro paź 24, 2007 21:37

A nie mówiłam, że to jest uroczy kociak i najbardziej przytulasty na świecie, najbardziej mnie cieszy to ,że tak szybko u Was się zadomowił, proszę wysciskać i wymiziać "mądralkę" :D

terenia1

Post » Śro paź 24, 2007 23:38

suuper wiadomość na kopniec dnia dzisiejszego :D
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Czw paź 25, 2007 20:24

Dzisiaj byłyśmy z Martą w schronisku porobiłysmy sporo zdjęć dzięki uprzejmości pani Kierownik, jutro po obróbce zostaną wklejone do wątku, ale jeszcze wieczorem pojechałysmy do schroniska wyciagnąc kotka syjamskiego . Kocio jest juuż u mnie śpi sobie na kanapie smacznie . Jest piekny bezowy z czarnym pyszczkiem i niebieskimi oczkami - wątek ze zdjęciami jeszcze ze schroniska na kociarni. Na razie nie chcę męczyć go zdjęciami. Uszka niestety brzydkie, chudziutki, z moimi kotami przywitał się bardzo ładnie, kuwtkowy. Pani Kierownik powiedziała,że oddała go Pani jeśli ją tak można nazwać która wyjechała za granicę. Nic dodać nic ująć. Kocio jest wykastrowany ma około 2 lat , może mniej

terenia1

Post » Czw paź 25, 2007 20:55

terenia1 pisze:Dzisiaj byłyśmy z Martą w schronisku porobiłysmy sporo zdjęć dzięki uprzejmości pani Kierownik, jutro po obróbce zostaną wklejone do wątku, ale jeszcze wieczorem pojechałysmy do schroniska wyciagnąc kotka syjamskiego . Kocio jest juuż u mnie śpi sobie na kanapie smacznie . Jest piekny bezowy z czarnym pyszczkiem i niebieskimi oczkami - wątek ze zdjęciami jeszcze ze schroniska na kociarni. Na razie nie chcę męczyć go zdjęciami. Uszka niestety brzydkie, chudziutki, z moimi kotami przywitał się bardzo ładnie, kuwtkowy. Pani Kierownik powiedziała,że oddała go Pani jeśli ją tak można nazwać która wyjechała za granicę. Nic dodać nic ująć. Kocio jest wykastrowany ma około 2 lat , może mniej

tia pani!!!moze paniusia!!!dla mnie to poprostu delikatnie mówiąc pseudo-pani.Nie chce bluźnic na watku więć ogranicze sie do takiej wypowiedzi:((
Kocurek superr napewno nie w 100% rasowy sama nie wiem ja mam koty uliczne na tymczasie i moje osobiste tez są uliczne .Ale kocio na moje oko syjam jak cholera.Piekny kocur około 2 lata kastrat.Barrdzo wystaraszoy był w schronie .Mało powiedziane barrdzo .Kociątko było przerażone dlatego wyciągnęłyśmy go.
Niestety w sosnowieckim schronisku jest wiele pieknych kotów,przyjacielskich i lgnacych do człowieka.Nie mamy domków tymczasowych !!!
Te kociaki potrzebują dosłownie kawałek łazienki!!Prosimy pomózcie!!

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Czw paź 25, 2007 21:07

Terenia i mar_tika były dziś w schronie. Pozwoliłam sobie skopiować ich częsciową relację

mar_tika pisze:Właśnie wróciłam ze schroniska .Byłyśmy z Teresą zorientować sie w sytuacji jaka panuje na kociarni.Jest kilka dorosłych kotow,są Średniaki i maluszki.Ale uwagę zwróciliśmy na kocie futerko wciśnięte w kącik.Przerażone kocie futerko!!!

Poprosiliśmy kierowniczkę zeby pokazała nam kociaka(nie mamy wstępu na kociarnie).I co naszym oczom się ukazało?!.
Rany boskie, ten przerażony kocio to syjm.100%kot syjamski.

Jest to około 2 letni kastrowany kocur.I nie dlatego zwrociliśmy uwage na niego bo rasowy!Ale dlatego że ten kociak jest przerażony sytuacją w jakiej się znalazł.!!!!
A trafił do schronu ponieważ, jego pseudo-pani która zafundowała sobie dwa late temu rasowaca dla szpanu przed znajomymi teraz postanowiła wyjechac za granicę zarobić kasę . :evil: :evil: :x

ZOBACZCIE JAKIE MA PRZERAŻONE OCZY!!
BŁAGAMY CHOCBY O TYMCZAS DLA NIEGO !!!TAKA PIEKNOŚĆ ZNAJDZIE SZYBKO DOMEK!!!

Obrazek

Obrazek

Syjam ma już DT, ale pilnie poszukujemy dla niego Domku stałego. Wątek kotka jest TUTAJ

Oprócz niego były tam jeszcze te kociaki:

Obrazek Obrazek Koteczka okolo 3 miesięczna. Bardzo kontaktowa, ale też bardzo chudziutka same kosteczki.Wyglada jak puchata kuleczka ponieważ ma półdługą sierść ale pod futerkiem same kosteczki. Ona martwi nas najbardziej, wyglada na taką, której nie chce się już walczyć o życie :(

Obrazek Obrazek Około roczna, bardzo kontaktowa koteczna. Chodziła ciągle wzdłuż siatki za dziewczynami.

Obrazek Obrazek Obrazek A to maluchy z kwarantanny. O nich niestety nic nie wiemy, nawet jaka płeć. Czarny ma biegunkę.
Hotelik dla zwierząt "Raszka" zaprasza! 664 768 580, emisia.p@wp.pl https://facebook.com/HotelRaszka

Emiś

Od: Wto lip 10, 2007 21:02

Post » Czw paź 25, 2007 22:48

Pilnie szukamy dla kociaczków tymczasów, kotki są prześliczne i miziaste :!: :!: :!:

terenia1

Post » Pt paź 26, 2007 0:25

Pilnie szukamy domków DT dla maluszków, one nie mają szans na przeżycie w schronie . Znajdą domki stałe szybko bo maluszków coraz mniej czy ktoś nam pomoże :!: :!: :!: :!: :!:

terenia1

Post » Pt paź 26, 2007 7:30

O rany, ale cudny ''syjam'' dziewczyny: :king:
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Pt paź 26, 2007 13:18

W schronisku jest kilka małych kociaczków, nie wiem dokładnie ile ale widziałyśmy przynajmniej 3 w tym jeden całkiem prawie biały bardzo prosimy może ktoś zaoferowałby dla chociaż jednego kociaczka domek tymczasowy, one tam sobie nie dadzą rady :!: :!: :!:

terenia1

[poprzednia][następna]