POZNAŃ-SZPITAL DLA KOTÓW W SCHRONIE!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 01, 2007 10:13 POZNAŃ-SZPITAL DLA KOTÓW W SCHRONIE!!!!

Fundacja Canis et Felis prosi o pomoc!!!

W końcu, po tylu latach jest szansa na to, że koty i kociaki w poznańskim schronisku będą leczone w lepszych warunkach.
Niestety nie będzie to wielki szpital z prawdziwego zdarzenia, ale myślę, że trzeba się cieszyć z tego, co udało się wywalczyć.
Otóż jest w schronisku pomieszczenie, które - po wyremontowaniu - stanie się kocim szpitalem.
Jest to pomieszczenie o powierzchni ok. 30 m kwadratowych, z zewnętrznym wejściem, dość jasne. Teraz służy za magazyn jakichś gratów.

BARDZO, BARDZO, BARDZO potrzebna jest pomoc poznaniaków, którzy mogliby wziąć udział w doprowadzeniu tego miejsca do porządku.
Trzeba będzie zacząć od zrobienia projektu i wykonania prac instalatorskich- bo będzie tam trzeba doprowadzić z sąsiedniego pomieszczenia wodę i pewnie zrobić jakieś ogrzewanie...
A potem - wszystkie inne prace - łącznie z wymalowaniem, położeniem płytek na ścianach i na podłodze (ew. na niej mogłaby być jakaś b.mocna wykładzina pcv).

PROSZĘ, POMÓŻCIE!!!!

Jeśli ktoś z Was chciałby bezinteresownie pomóc poznańskim schroniskowym kotom, albo zna jakiegoś fachowca-budowlańca -kociarza, czułego na los bezdomniaczków, BARDZO proszę o kontakt na pw tutaj, albo na maila monika.preibisz@fcef.pl !!!
Ostatnio edytowano Pon gru 17, 2007 22:34 przez Mysia, łącznie edytowano 8 razy

Mysia

Od: Wto lip 06, 2004 20:19

Post » Pon paź 01, 2007 12:26

Poznaniacy, proszę, pomóżcie!!!

Mysia

Post » Pon paź 01, 2007 14:31

Ja niestety nikogo takiego nie znam ale moze warto zebrac fundusze i zaplacic komus za wykonanie robocizny- moze ktos wezmie niedrogo?

Wystawie jeszcze w tym tygodniu bazarek na ten cel.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Pon paź 01, 2007 19:40

Potrzebne są też kuwety, żwirek, miseczki, posłanka, podkłady jednorazowe, termofory itp...

Mysia

Post » Pon paź 01, 2007 19:51

trzeba koniecznie zbiorke zorganizowac.

Etka

Post » Pon paź 01, 2007 23:01

Podnoszę!!! FCEF prosi o pomoc dla poznańskich kotów!!!

Mysia

Post » Wto paź 02, 2007 0:31

ja też podniosę!

Patr77

Od: Wto wrz 12, 2006 0:05

Post » Wto paź 02, 2007 6:22

Mysia - ja chętnie, ale fizycznie (mó TŻ na pewno też) ew. organizacyjnie, bo na budowlance się nie znam :(. Elektryka też potrzebna? Bo może będę kogoś miała.

Daj znać, jak tylko bedziesz potrzebowała pomocy, a ja się jeszcze rozejrzę za fachowcami, ale na razie mi nikt do głowy nie przychodzi :roll:

SUUUPER, że kociaki będą leczone w lepszych warunkach - to naprawdę wspaniała wiadomość!

Tika

Od: Pon sie 02, 2004 9:04

Post » Wto paź 02, 2007 10:17

mam w domu nieużywane już przez nas ręcznki , może uda mi sie jeszcze zdobyć ze dwie kołdry ze sztucznym wypełnieniem; i jakaś poducha od lat leżąca w pawlaczu też jest - może byc?

a miseczki plastikowe? będę w Tesco to mogę parę sztuk kupić
" Nie zamieniaj serca w twardy głaz póki jeszcze serce masz"
Lombard

Alama

Od: Pt lip 07, 2006 18:50

Post » Wto paź 02, 2007 11:48

ja tez sie zglaszam do pomocy fizycznej- musze wczesniej wiedziec co i jak bo musze opieke do dziecka zorganizowac,

mam tez reczniki do przekazania- z 5/6 duzych recznikow - w b. dobrym stanie.
miseczki tez kupie, postaram sie kupic tez kuwete i zwirek- z choc 10l.

Etka

Post » Wto paź 02, 2007 12:37

Ja tez sie zgłaszam do pomocy w miare możliwosci.
Co do płytkarza nie nie pomogę, ale może do innych robót uda mi sie zagonic TŻ-a
Ma małą praktyke w budowlance po wykańczaniu naszego mieszkania :wink:
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Od: Pon maja 14, 2007 12:03

Post » Wto paź 02, 2007 15:43

Bardzo Wam dziękuję :-). Tika, jak dobrze Cię znów widzieć! :D
Mam nadzieję za parę dni otrzymać dokładne informacje na temat tego, co tam musiałoby być zrobione z takich "grubszych" spraw - instalacyjnych itp. i czy w ogóle powstał już jakiś konkretny projekt, czy trzeba go dopiero zrobić.

Mysia

Post » Wto paź 02, 2007 18:12

A gdyby ktoś miał jakieś "wejścia" do hurtowni materiałów budowlanych, płytek i innych takich... 8)

Mysia

Post » Wto paź 02, 2007 18:52

Mam na zbyciu kuwetę, używana, ale w dobrym stanie. Poszukam też innych sprztętów, mogę coś kupić. Nadaję się do malowania, ewentualnie moge połozyc płytki, szpachlować (mam b. malutką w tym praktykę). Mąż jest elektrykiem i w weekendy moglibyśmy podziałać. Popytam teściów o dojście do magazynów budowlanych. I moożeeeeeeeeee pogadam, żeby mogli zrobić jakis projekcik (ale są trochę zawaleni robotą, więc nic nie wiem)
Trzeba by się dość szybko zorganizować, bo idzie zima.
Może będzie trzeba sie spotkać?

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Wto paź 02, 2007 19:52

MarciaMuuu pisze:Mam na zbyciu kuwetę, używana, ale w dobrym stanie. Poszukam też innych sprztętów, mogę coś kupić. Nadaję się do malowania, ewentualnie moge połozyc płytki, szpachlować (mam b. malutką w tym praktykę). Mąż jest elektrykiem i w weekendy moglibyśmy podziałać. Popytam teściów o dojście do magazynów budowlanych. I moożeeeeeeeeee pogadam, żeby mogli zrobić jakis projekcik (ale są trochę zawaleni robotą, więc nic nie wiem)
Trzeba by się dość szybko zorganizować, bo idzie zima.
Może będzie trzeba sie spotkać?

O, wspaniale! Czy możesz mi podać na pw jakieś do siebie namiary - maila, telefon stacjonarny, żebyśmy miały ułatwiony kontakt?
Na pewno będzie się trzeba spotkać - jak tylko będę znała konkrety, bo muszę po tym pomieszczeniu najpierw "pobuszować" i sprawdzić, co się mieści obok - czy są tam podłączenia do wody itp...

Mysia

[następna]