Cosia,Czitka,Balbi.Pożegnanie wątku- cz.I

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 26, 2007 14:54

Ja szczepię zawsze Fel o Vaxem czwórką bez białaczki i ogony zawsze się dobrze czują. Praktycznie po każdym szczepieniu przz 48 godzin kot ma prawo czuć się słabiej, ale żadnych sensacji nie ma. W FoV 4 są przeciwciała na chlamydioze, myślę, że warto na to zaszczepić.
Obrazek

Karolka

Od: Nie kwi 03, 2005 22:23

Post » Czw wrz 27, 2007 12:22

Na wypadek deszczu mamy w ogrodzie różne kryjówki 8)
Beczka nadrzewna wielokrotnie już opisywana, pod jabłonką budka po Taśkach, wygodna, z różnymi polarami w środku, komórka z zawsze otwartymi drzwiami, a tam dodatkowo pudełeczko do spania z kocykiem, w końcu pod drzwiami, czyli pod dachem- dwa okropne kartonowe pudełka, gorsze, niż u Cyganów :twisted:
Ale najwiekszym powodzeniem cieszy się coś absolutnie okropnego, co stoi na środku ogrodu, czyli...tunel.
Dwa plastikowe krzesełka a na nich brudna, wielka biała folia, przytrzaśnięta kawałkami drzewa. Koszmar, którego nie wolno likwidować, bo koty uwielbiają tam się chować, biegać, odpoczywać, wskakiwać i nagle wyskakiwać, albo napadać.
Teraz to ulubione miejsce Balbuni, bo ona tam się chowa przed Niemoim 8) Obrazek
Właśnie bardzo grzeczny Miciek siedział przez godzinę przed tym baldachimem, bo w środku, na krześle, czaiła się Bibunia.
On bardzo chce sie z nią bawić, a ona z wrzaskiem i uszami do tyłu ucieka :(
I tak w kółko, niekoniecznie deszczowo 8)
A przy okazji zapraszam Wszystkich na KŁ, mamy od wczoraj sympatyczny wątek, a dzisiaj śpiewamy "deszczową piosenkę" :D

Czy ktoś mi może powiedzieć jak wstawiać normalne fotki za pomocą ImageShacka, żeby nie było tych czarnych pasków? Przysięgam, nie będą duże, ale te mnie strasznie denerwują :evil:
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Czw wrz 27, 2007 12:45

czitka pisze:Czy ktoś mi może powiedzieć jak wstawiać normalne fotki za pomocą ImageShacka, żeby nie było tych czarnych pasków? Przysięgam, nie będą duże, ale te mnie strasznie denerwują :evil:

Najprostszy kod jest w polu "Direct link to image". Ale w poście trzeba z przodu dodać [img],%20a%20z%20tyłu[/img].

A żeby miniaturka nie miała czarnego paska z opisem, trzeba przed wysłaniem zdjęcia postawić "ptaszka" w polu "remove size/resolution bar from thumbnail?"

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Czw wrz 27, 2007 13:13

Wojtku, dziękuję, będę ćwiczyć wieczorem. Kiedyś to było proste, klikałam i samo się wstawiało, co chciasłam, a teraz jakiś pasek.....
Obrazek

czitka

Post » Czw wrz 27, 2007 13:20

Czitka - jeszcze przy wgrywaniu jest taka opcja - remove size/resolution bar from thumbnail? - tam postaw ptaszka
wgrywasz fote i kopiujesz hotlink for forums
wtedy się wstawia miniaturka bez paska ;)

cortunia

Od: Wto lis 07, 2006 17:36

Post » Sob wrz 29, 2007 22:58

Nagle i niespodziewanie nawiedziły mnie dzisiaj trzy cudne dziewice: Wima i Fredziolina z Natalką, czyli córcią :P
Radość moja była przeogromna, ale nieporządek na włościach jeszcze większy :oops: , na szczęście udawały, że nie widzą :D
Pierwszy kot, jaki im się objawił, to uciekający na dach komórki wdzięcznym susem Niemój, potem wypełzła z ogrodu rozplaszczona Balbunia, potem Wima zapytała co to takie grube w domu (to o Czitusi), a potem Fredziolina powiedziała, że spasłam Cosię :evil:
Potem Cosia zrobiła numer popisowy i zwiała przez ogrodzenie na ulicę (niech się Fredziolina uczy jak powinno wyglądać ogrodzenie), a potem w ogrodzonym obozie zniknęła Tuta :roll:
Jak wpadły, tak wypadły :P
Było świetnie! :lol:
Obrazek

czitka

Post » Pon paź 01, 2007 8:48

Najważniejsze, to odpowiadać sobie :twisted:
Zapomniałam wyżej napisać, że Ciocia Wima przyniosła nam w prezencie nowe żarełko firmy Bozita, w kartoniku mokre, jeszcze takiego nie widziałam!
Ciociu, baaardzo dziękujemy! Smakowało, aż się 8 par uszków trzęsło! :P
I druga sprawa, pytanie czy szczepić.
Otóż prawdopodobnie w przyszły poniedziałek odwiedzi mnie moja ukochana Dorota S. i przy okazji będziemy robić kuj kuj, wszyscy, na wszystko :wink:
Czy szczepic też Mićka? On Niemój, a czyjś, a jeżeli był już szczepiony, to nie zaszkodzi?
Jeżeli on nawet czyjś, a na to wygląda, to tu w okolicy raczej kotów się nie szczepi, ale jeżeli tak, to czy to nie jest ryzyko?
Co sądzicie?
Obrazek

czitka

Post » Pon paź 01, 2007 8:52

Mićkowi to i przeciw wściekliźnie by się przydało.
A i Twoim wychodzącym też.

Wojtek

Post » Pon paź 01, 2007 9:23

Dorotę zapytaj najlepiej :wink:

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Pon paź 01, 2007 10:21

Czy dobrze kojarzę że p.Dorota S. to ta od Zwierzowca ? Pewnie jestem jakas nieodinformowana ale ciągle sie zastanawiam czy ta pani ma coś wspólnego z moim ulubionym panem S. (tego samego nazwiska, imienia już nie pomnę) ktory wystepowal w minionym wieku :oops: w programie nomen omen Zwierzyniec ( to oczywiście beda pamiętac tylko najstarsi górale ale może tu tacy tez podczytują )
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Pon paź 01, 2007 10:31

Ja, co prawda, nie góral, ale pamiętam :)
Michał mu było :)
Obrazek
I łaciate, i kudłate
pręgowane i skrzydlate
te co skaczą i fruwają
na nasz program zapraszają

Wojtek

Post » Pon paź 01, 2007 10:47

Nooooo tak !! ale nadal nie wiem czy to tylko zbieżnośc nazwisk czy jakieś jednak pokrewieństwo ? wie ktoś ?
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Pon paź 01, 2007 10:51

Czitka wie, ale inauguruje rok akdemicki i nie powie :evil:

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Pon paź 01, 2007 11:18

Ja słyszałam gdzieś kiedyś w TV. Oboje nie mają ze sobą nic współnego - poza nazwiskiem oczywiście.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Pon paź 01, 2007 11:39

Uprzejmie informuję, że nie inauguruję nie idę, indeksu nie dali :twisted:
Jak również donoszę, że Michał Sumiński nie jest ojcem Doroty, prawdopodobnie to daleki krewny, "z tych Sumińskich", dopytam niebawem.
Natomiast tato Doroty mieszka gdzieś tu niedaleko koło Kłodzka, uroczy starszy pan z wielką siwą brodą, też przyrodnik, i w swoim czasie zasłynął z hodowli żubronia :D , to cała bardzo interesująca historia, opiszę niebawem.
Kto jeszcze pamięta "Zwierzyniec"? :P
Obrazek

czitka

[poprzednia][następna]