Cosia,Czitka,Balbi.Pożegnanie wątku- cz.I

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 23, 2007 19:44

Tuta jest the best :D
Ale nie musiałą od razu lać Balbi po pysku - nie mogła dac jej najpierw ostrzeżenia?
Nie umierasz dzisiaj, mam nadzieję :wink:

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Nie wrz 23, 2007 20:19

Nie, nie, skąd, nawet na grzybach byłam :D
To znaczy umieram od nowa w innym temacie. Od kilku dni obserwuję Cyganów, którzy mają dwa malutkie, śliczne pieski. Od wczoraj te pieski oba w kołnierzach. Malutkich.
Spotykam dzisiaj sąsiadkę -Cygankę na spacerku w objęciach z jednym szczeniaczkiem, chwalę, że taki śliczny miluśki i pytam, a czemu te kołnierze?
Ona na to, że oba mają uszka obcięte.
- A to rasowe brzdące?-pytam słodko.
-Tak, dwa Pit-Bulle....
8O :roll: :(
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Nie wrz 23, 2007 20:30

czitka pisze: Nie, nie, skąd, nawet na grzybach byłam :D
To znaczy umieram od nowa w innym temacie. Od kilku dni obserwuję Cyganów, którzy mają dwa malutkie, śliczne pieski. Od wczoraj te pieski oba w kołnierzach. Malutkich.
Spotykam dzisiaj sąsiadkę -Cygankę na spacerku w objęciach z jednym szczeniaczkiem, chwalę, że taki śliczny miluśki i pytam, a czemu te kołnierze?
-Tak, dwa Pit-Bulle....

Pewnie z pseudohodowli i chyba wet im uszu nie obcinał, bo jest to zakazane, chyba że chciwiec :evil:
Obcinanie uszu jest karalne.
Biedne pieski :(
A po co im dwa pitbule :?: :roll:

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Nie wrz 23, 2007 20:33

No jak to po co? Kupili, na Cosię, która często ich odwiedza 8)
Obrazek

Karolka

Od: Nie kwi 03, 2005 22:23

Post » Nie wrz 23, 2007 20:46

Fredziolina pisze:
-Tak, dwa Pit-Bulle....

Pewnie z pseudohodowli i chyba wet im uszu nie obcinał, bo jest to zakazane, chyba że chciwiec :evil:

Jeżeli im obcięli uszy to znaczy, że to zwierzaki z przeznaczeniem do walk psich, obawiam się :roll: . Psom, które będą walczyć z innymi, obcina się uszy, żeby sobie nie poharatały podczas gryzienia się między sobą
Marcelibu

Post » Nie wrz 23, 2007 20:46

Ale ja się boję zupełnie serio, o Cosię przede wszystkim, ale i o siebie, o nas. One mają teraz dwa miesiące, oba samce. Pozagryzają nas tu wszystkich.
Wolno takie psy trzymać w dzielnicy willowej? Pewnie wolno...
A w kagańcach mają być, za drutem kolczatym, czy jak :roll: ?
Jezu, powiedzcie coś....
Czy to nie jest rasa na którą trzeba mieć jakieś specjalne zezwolenie?
Mam zawał :evil:
Obrazek

czitka

Post » Nie wrz 23, 2007 20:52

Powinni mieć zezwolenie. Zapytaj w gminie, w Wydziale Ochrony Środowiska czy jakos tak, bo są rasy psów, na które trzeba je mieć. Tylko wiesz, jak zaczniesz z tymi ludźmi "walczyć", no to też może nie być dobrze, miło jak dotychczas.
Marcelibu

Post » Nie wrz 23, 2007 20:57

Dubel :oops:
Ostatnio edytowano Nie wrz 23, 2007 21:03 przez Marcelibu, łącznie edytowano 1 raz
Marcelibu

Post » Nie wrz 23, 2007 21:06

Czitka co się boisz? Przecież jesteś bezpieczna za tą siatką. A Pitbulle mogą być bardzo pożyteczne :mrgreen: Jak pogonią kota Cosi, to więcej nie będzie myślała o wycieczkach. :lol:
Obrazek

Karolka

Od: Nie kwi 03, 2005 22:23

Post » Nie wrz 23, 2007 21:08

Marcelibu pisze:
Fredziolina pisze:
-Tak, dwa Pit-Bulle....

Jeżeli im obcięli uszy to znaczy, że to zwierzaki z przeznaczeniem do walk psich, obawiam się :roll: . Psom, które będą walczyć z innymi, obcina się uszy, żeby sobie nie poharatały podczas gryzienia się między sobą

nie obraź się ale to g.... prawda. wystarczy przejrzeć sobie zdjęcia "prawdziwych rasowych" pitów i nie znajdziesz ani jednego z uciętym uchem. to jest nasz swojski wymysł, że to dlatego są ciete a tak naprawdę ludzie tną pitom i astom uszy bo wtedy wyglądają groźniej...... a z walkami nie ma to nic wspólnego (no chyba, że chodzi o blokersów 15-to letnich puszczających pseudopita z giełdy na osiedlowego burka)
Obrazek

Asia_K

Od: Pt paź 03, 2003 0:16

Post » Nie wrz 23, 2007 21:13

Asia_K pisze:
Marcelibu pisze:
Fredziolina pisze:
-Tak, dwa Pit-Bulle....

nie obraź się ale to g.... prawda. wystarczy przejrzeć sobie zdjęcia "prawdziwych rasowych" pitów i nie znajdziesz ani jednego z uciętym uchem. to jest nasz swojski wymysł, że to dlatego są ciete a tak naprawdę ludzie tną pitom i astom uszy bo wtedy wyglądają groźniej...... a z walkami nie ma to nic wspólnego (no chyba, że chodzi o blokersów 15-to letnich puszczających pseudopita z giełdy na osiedlowego burka)

Jeżeli się na tym znasz, to OK i oby tak było. Ja czytałam, że cel jest taki jak napisałam. Choć może faktycznie ludziom chodzi o groźniejszy wygląd :roll: . Oby.
Marcelibu

Post » Nie wrz 23, 2007 21:20

Ja to się już ich boję, z uszami, albo bez. Mają takie świńskie oczka.
One zjedzą Cosię :roll:
Jutro fotnę te cudne, milutkie szczeniaczki, zobaczycie jakie niewinne :roll:
Cyganka mówiła, że jeden jej, a drugi brata i że oni właściwie to już tu nie mieszkają, że są zagranicą, czyli w Niemczech. Oby :evil:
To one tu pewnie mają dorosnąć, czy co?
Obrazek

czitka

Post » Nie wrz 23, 2007 21:21

zezwolenie trzeba mieć w wypadku psów groźnych, ale tylko jeśli są rasowe = rodowodowe. Inne traktowane sa jak zwykłe kundle i dla nich zezwolenia nie trzeba.

A pitbule niestety są na liście ras niebezpiecznych :cry:

progect

Od: Nie lis 28, 2004 21:36

Post » Nie wrz 23, 2007 22:06

troszku się na bulowatych znam. jest to właśnie dorobiona ideologia blokersów, niedowartościowanych psów typu bull oraz gazet pt Fakt itp.
nie chcę Cię straszyć czitka ale bój się. bez wzgledu na to czy te psiaki będą howane w normalny sposób czy "robione na agresywne" jest duża szansa, że do wolnochodzacego kota będą agresywne. co prawda znam kilka pitów wychowanych z kotami ale są to niestety wyjątki.
Obrazek

Asia_K

Od: Pt paź 03, 2003 0:16

Post » Nie wrz 23, 2007 22:12

Toż się boję strasznie!
Może te bule czy jak im tam, będą zamknięte gdzieś? A skaczą one przez płot? Mogą sobie tak luzem chodzić po ulicy?
Są rzeczywiście malutkie jeszcze, ale to chyba szybko rośnie :(
Ja już biorę pod uwagę oddanie komuś Cosi, serio :(
Obrazek

czitka

[poprzednia][następna]