Ale nie musiałą od razu lać Balbi po pysku - nie mogła dac jej najpierw ostrzeżenia?
Nie umierasz dzisiaj, mam nadzieję

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
czitka pisze: Nie, nie, skąd, nawet na grzybach byłam![]()
To znaczy umieram od nowa w innym temacie. Od kilku dni obserwuję Cyganów, którzy mają dwa malutkie, śliczne pieski. Od wczoraj te pieski oba w kołnierzach. Malutkich.
Spotykam dzisiaj sąsiadkę -Cygankę na spacerku w objęciach z jednym szczeniaczkiem, chwalę, że taki śliczny miluśki i pytam, a czemu te kołnierze?
Ona na to, że oba mają uszka obcięte.
- A to rasowe brzdące?-pytam słodko.
-Tak, dwa Pit-Bulle....
![]()
![]()
Fredziolina pisze:czitka pisze: Nie, nie, skąd, nawet na grzybach byłam![]()
To znaczy umieram od nowa w innym temacie. Od kilku dni obserwuję Cyganów, którzy mają dwa malutkie, śliczne pieski. Od wczoraj te pieski oba w kołnierzach. Malutkich.
Spotykam dzisiaj sąsiadkę -Cygankę na spacerku w objęciach z jednym szczeniaczkiem, chwalę, że taki śliczny miluśki i pytam, a czemu te kołnierze?
-Tak, dwa Pit-Bulle....
![]()
![]()
Pewnie z pseudohodowli i chyba wet im uszu nie obcinał, bo jest to zakazane, chyba że chciwiec![]()
Obcinanie uszu jest karalne.
Biedne pieski![]()
A po co im dwa pitbule![]()
Marcelibu pisze:Fredziolina pisze:czitka pisze: Nie, nie, skąd, nawet na grzybach byłam![]()
-Tak, dwa Pit-Bulle....
![]()
![]()
Pewnie z pseudohodowli i chyba wet im uszu nie obcinał, bo jest to zakazane, chyba że chciwiec![]()
Biedne pieski![]()
Jeżeli im obcięli uszy to znaczy, że to zwierzaki z przeznaczeniem do walk psich, obawiam się. Psom, które będą walczyć z innymi, obcina się uszy, żeby sobie nie poharatały podczas gryzienia się między sobą
Asia_K pisze:Marcelibu pisze:Fredziolina pisze:czitka pisze: Nie, nie, skąd, nawet na grzybach byłam![]()
-Tak, dwa Pit-Bulle....
![]()
![]()
Biedne pieski![]()
Jeżeli im obcięli uszy to znaczy, że to zwierzaki z przeznaczeniem do walk psich, obawiam się. Psom, które będą walczyć z innymi, obcina się uszy, żeby sobie nie poharatały podczas gryzienia się między sobą
nie obraź się ale to g.... prawda. wystarczy przejrzeć sobie zdjęcia "prawdziwych rasowych" pitów i nie znajdziesz ani jednego z uciętym uchem. to jest nasz swojski wymysł, że to dlatego są ciete a tak naprawdę ludzie tną pitom i astom uszy bo wtedy wyglądają groźniej...... a z walkami nie ma to nic wspólnego (no chyba, że chodzi o blokersów 15-to letnich puszczających pseudopita z giełdy na osiedlowego burka)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], nfd i 16 gości