Tinka, Kociara dzieki za odpowiedz
Kociara dziekuje tez za linka. Czy jak przy tych paskach w tej aptece z linku sa dwie ceny to to znaczy ze ta druga nazywana "twoja cena" to cena z recepta czy cena promocyjna?? Moze wiesz. Troche malo przejrzysta ta strona, np przy zestawie accu-chek brak info co sie w zestawie znajduje. widze ze glukometr i nakluwacz oraz lancety i paski tylko nie wiem ile. Pewnie standardowo 10 ale mogliby napisac.
Co do ceny paskow to niestety wiem ze to kolo 50 zeta i bardzo mnie to nie cieszy. Ale mam kilku znajomych cukrzykow (w sensie ludzi

) wiec licze ze czasem cos moze zalatwia
Narazie sie chyba sklaniam do Accu ale pewnosci mi brak. A musze ten glukometr kupic bo moj kot sika w 90% w nocy

wiec nie mam nawet jak tego badac paskami bo spie. A jak wstane to juz sie jej jakos sikac nie chce tylko idzie spac

Tez mam cainsuline czy jak tam ona sie zwie i mam dziwne wrazenie ze najnizszy cukier ma kicia bardzo szybko- 1-2 godz po podaniu. Ale zbadalam to z si w trakcie pewnej bezsennej nocy i raz jak sie zlala na podloge wiec to przypuszczenie bardziej.
co do papu to mialam zalecenie od weta zeby dawac najlepiej tylko sucha royal canin i ewentualnie odrobine kurczaka jesli sie kot nie da przestawic na calkiem sucha diete. kot sie nie dal przestawic

a odkod trafilam na to forum przestalam mu ograniczac tego kurczaka i bardzo sie obie z tego cieszymy. kicia bo jej smakuje, a ja bo przestalo tak strasznie smierdziec jak sie kot zalatwil (po samych chrupkach miala koszmarnie smierdzace qupale co chyba tez dowodzi ze nie jest to najzdrowsza dieta)
btw sklad podany na royal to (cytuje):
bialko 46%
tluszcz 12%
sole mineralne 6,5%
wlokno 4,5 %
nienasycone kwasy tluszczowe 3,15%
skrobia 17,5%
Cukry lacznie 1,9%
tylko ze skrobia to cukier

wiec ja nie kapuje tego ze skrobi jest 17,5 a cukrow lacznie 1,9
jak bede miala glukometr i zrobie jakies pomary to napisze o mojej kici wszystko na raz od poczatku do konca. o ile mi oczu nie wydrapie za klucie uszu bo to kobieta z temperamentem jest i juz z sama insulina bywaja problemy
Tusinka bardzo mi przykro

wierze ze naszym kotom jest tam rownie dobrze jak z nami (bo lepiej sie przeciez nie da)