Marmurkowa Dixi szuka domku * FOTY STRONA 16 *

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 01, 2007 15:24

Puss, jesteś bardzo dzielna :D.

Cziko [']
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Wto maja 01, 2007 16:27

Boże bardzo mi przykro ,że się nie udało....Cziko przepraszam...,a co u Irenki i jeszcze takiej malutkiej kocinki?

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Śro maja 02, 2007 2:42

Puss to ja dziękuję... Nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę, że Bezik i Domi już nie wrócą do schroniska. Naprawdę jesteś :aniolek:

Wiadomość o Cziko spadła na mnie jak przysłowiowy grom z jasnego nieba, absolutnie się tego nie spodziewałam. Nawet nie wiem dokładnie co się stało, ta wiadomość tak mnie zaszokowała, że nie chciałam długo rozmawiać z opiekunką kotów. Dowiem się jak pojadę do schroniska, ale i tak niczego to już nie zmieni. Cziko, teraz mogę tylko powiedzieć przepraszam...

Irenka i Dixi oczywiście bardzo potrzebują domów - każda z innych przyczyn. Dixi jest prawie zdrowa, ale koci wybieg jest dla niej stanowczo za mały i boję się, że kiedyś zagryzą ją psy... Natomiast Irenka nie wygląda dobrze, to takie ogólne zabiedzenie, efekt kilku lat spędzonych w schronisku.
.
.

Obrazek

Koty w potrzebie proszą o pomoc
Zobacz, pokochaj, adoptuj: realnie albo wirtualnie
www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Od: Pt gru 02, 2005 23:40

Post » Śro maja 02, 2007 10:04

myślę, że trzeba wyciągnąć Dixi. może jakiś osobny wątek dla niej by się przydał.

Bezik i Domino nie cierpią czyszczenia uszu i zakraplania oczu. tak nawiasem mówiąc przydałby się Oridermyl, bo ich uszy to kopalnie odkrywkowe (i lepiej nie mówić jakie pokłady tam można odkryć :? )
jestem cała podrapana, na mój widok wieją gdzie pieprz rośnie, a Bezikowi dalej cieknie czerwona wydzielina z oczu i musi mieć zakraplane.
oboje ładnie jedzą, zarówno suche jak i mokre, a Domino dostaje kocie mleczko dodatkowo.
Poza tym są bardzo wystraszeni oboje. a z Bezika to jest niezły gagatek - całe rano biegał jak szaleniec po mieszkaniu, wskakiwał na krzesła i parapety - ogólnie rzecz biorąc świrował.

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Śro maja 02, 2007 12:37

a tak w ogóle, to czy ktoś ma doświadczenie z takimi chorymi kocimi oczami?
bo z tego co widzę, to oczka Bezika (podobno w schronisku wołali na niego Jogi - czasem też tak do niego mówię, które imię jest lepsze Waszym zdaniem? :wink: ) od zawsze łzawią czerwoną wydzieliną.
czy Aticortin, czy jak to tam się nazywa, pomoże mu?
a może gentamycyna byłaby lepsza?

puss

Post » Śro maja 02, 2007 15:47

puss pisze:a tak w ogóle, to czy ktoś ma doświadczenie z takimi chorymi kocimi oczami?
bo z tego co widzę, to oczka Bezika (podobno w schronisku wołali na niego Jogi - czasem też tak do niego mówię, które imię jest lepsze Waszym zdaniem? :wink: ) od zawsze łzawią czerwoną wydzieliną.
czy Aticortin, czy jak to tam się nazywa, pomoże mu?
a może gentamycyna byłaby lepsza?

Puss, czy te oczy widzial wet?
Bo właściwie bez tego to nie wiadomo, co mu podać.... :roll:
Atecortin ma odrobinę sterydu, który który nie przy wszystkich chorobach oczu się sprawdza.
Jeżeli chodzi o oczy to byłabym ostrożna przy aplikowaniu leków bez diagnozy.
Kasiu, czy one mają świerzb w uszach?
Bo jeżeli tak, to nie powinnaś ich puszczać na pokoje, bo wszystkie Twoje koty to dostaną :(
Wiem, bo miałam tak samo i musiałam przez miesiąc leczyć siedem futer :(
Jak potrzebujesz Oridelmyl, to jutro kupię, tylko musiałabyś przyjechać po niego, trzeba wpuszczać w ucho dwa razy dziennie po kropelce przez dwa tygodniei czyścić dokładnie uszy co jakiś czas,
jakby co to wez Oridelmyl na moje nazwisko, ja zaplacę :oops:
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Pt maja 04, 2007 9:27

oczy widział wet - jednak Atecortin. w uszach świerzbowiec. u Domino w uszach grzyb. oczy też Atecortinem. poza tym Beziu dostał zastrzyk na świerzbowca, a Domino znowu Lidium, czy jak to się tam nazywa.
kociaste się buntują przeciwko takim zabiegom, ale co zrobić.

a tutaj zdjęcia

A to co?
Obrazek

czyja to piękna stopa?
Obrazek

to przecież ja
Obrazek

Bezik ;)
Obrazek Obrazek

a tutaj się bawię takim fajnym puchatym martwym zwierzęciem

Obrazek

wreszcie czas na popołudniową drzemkę

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

to teraz czas na mnie - to ja, Domino

Obrazek

zajęłam najlepszą miejscówkę

Obrazek

ci nowi Duzi mówią na mnie Czekolada

Obrazek

czasem przychodzę do nich do kuchni się miziać

Obrazek

a Duży myśli, że ja bym chciała na ręce

Obrazek

ufff, na szczęście mnie postawił na podłodze. nie rozumiecie, że ja nie chcę na ręce tylko jeść?

Obrazek

a tak w ogóle to ja jeszcze nie ufam tym Dużym do końca. najbezpieczniej pod łóżkiem.

Obrazek

puss

Post » Pt maja 04, 2007 10:24

nikt nie czekał na Wasze zdjęcia, futerka :(

zapomniałam napisać, że któreś z mojego kociego towarzystwa jest skrytym obszczymurem i sika na moje ubrania, jeśli zostawię jakieś obok łóżka. przez to muszę się pilnować i nie bałaganić :oops:

puss

Post » Pt maja 04, 2007 10:49

Puss, ja czekałam.
Domino miała do mnie trafić na tymczas, ale niespodziewanie trafiły maluchy :(.

Bezik trochę podobny w typie do mojej tymczaski Zosi :D

Obszczymura współczuję. U mnie też są takie, niestety, moja mama i tak nie jest w stanie oduczyć się koszmarnego bałaganiarstwa :?
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Pt maja 04, 2007 11:20

Wreszcie trafiłam. Dopiero jak Puss napisałaś, że tu.
Relacja foto bardzo fajna. Teraz powodzenia w leczeniu :roll:

zasadzkas

Od: Czw gru 21, 2006 23:50

Post » Pt maja 04, 2007 12:47

Oczywiście ,że czekaliśmy na fotki :D ,życzymy wszystkim zdrówka i cierpliwości...koty uprasza się o wyrozumiałość dla Dużej ,bo Duża wie co robi!!!!pozdrawiamy. :D

biamila

Post » Pt maja 04, 2007 17:45

Bezik, Domino - jakie śliczne koteczki :1luvu: :):):) Jak to miło że wreszcie oglądamy takie zdjęcia a nie takie smutne jak te w klatkach :):)
Lelek [*]
ObrazekLuna

kuchatka

Od: Czw paź 06, 2005 16:49

Post » Pt maja 04, 2007 22:30

puss pisze:nikt nie czekał na Wasze zdjęcia, futerka :(

Jak to nie :roll: Czekałam cały dzień i nawet sobie myślałam, że obiecałaś, a tu cisza... Znowu powiadomienia przestały mi przychodzić :evil:

Fotki piękne, Kuchatka ma rację - wspaniale jest je oglądać. Puss, jeszcze raz bardzo, bardzo Ci dziękuję.

Widzę, że do końca leczenia jeszcze daleka droga :roll: W przyszłym tygodniu zrobię jakieś bazarki, a na razie poprosiłam o przesunięcia na skarpetach AFN-u http://www.dogomania.pl/forum/showpost. ... tcount=270 Mam nadzieję, że w miarę szybko to zrealizują.
.
.

Obrazek

Koty w potrzebie proszą o pomoc
Zobacz, pokochaj, adoptuj: realnie albo wirtualnie
www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Od: Pt gru 02, 2005 23:40

Post » Pt maja 04, 2007 23:48

kuchatka pisze:Bezik, Domino - jakie śliczne koteczki :1luvu: :):):) Jak to miło że wreszcie oglądamy takie zdjęcia a nie takie smutne jak te w klatkach :):)

Kuchatka wyjęłaś mi to z ust . Są takie piękne. :love: :love:
Obrazek

Zuzia1

Od: Śro lip 05, 2006 12:43

Post » Sob maja 05, 2007 16:12

hallo dopominamy się o świeże wieści żeby nie być posądzonym o brak pamięci,hi,hi.Pozdrawiamy.

biamila

[poprzednia][następna]