InkaPigulinka - teraz ja :) cz. 1

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 01, 2007 13:40

Witam Cię Ineczko!!! To ja Ciupulka wyglądam tak jak Ty. :D
Też nie lubię jak Duża idzie do pracy bo cały dzień jej nie ma. :( A ja jestem sama nie mam towarzyszów do zabawy. Ty przynajmniej masz więc nie narzekaj. :wink:
Aha i chciałam Ci wytłumaczyć, że Twoja i moja Duża muszą chodzić do tej pracy, bo inaczej byśmy nie miały takiego pysznego jedzonka. Ktoś musi na to zarabiać, przecież nie my. :twisted: My jesteśmy od mruczenia, leniuchowania i jedzenia smakołyków. :wink:
pozdrawiam Cię serdecznie
Ciupulka
p.s. Moja Duża nawet dziś pracuje. :( Ale przynajmniej Duży jest dziś w domu. :)
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

Post » Pt maja 04, 2007 11:27

Co słychać u Ineczki? :)
Obrazek

maggia

Post » Pt maja 04, 2007 13:15

Witajcie :) Ale fajnie jest - Duża prawie cały czas w domu, tylko czasem na jakieś zakupy wychodzi. Powiedziała, że ma urlop do poniedziałku włącznie, więc może pobyć z nami. Urlop to naprawdę fajna rzecz :):):) Lubię urlopy Dużej. Cały czas się razem bawimy, jemy lub śpimy. A wczoraj to mieliśmy zupełnie cudowny dzień: Psotuś obchodził urodzinki (skończył 9 lat), Kulka 5 rocznicę zamieszkania u Dużej na stałe, a ja i Duża - imieninki. Cudnie było.
W dodatku Doctorro wyjechał na tydzień, więc do poniedziałku mamy od niego spokój. Tylko czasami jakieś głupie smsy (a co to takiego?) Dużej wysyła na Gadający Przedmiot. Podobno pyta o nasze brzuszki. A nas nic nie boli. Szkoda może, bo jak mnie boli brzuszek i nie mogę zrobić kupki, to Duża mi daje Lactulosum, a ja się przekonałam, że to jest pyszne :) Duża trzyma mnie jedną łapką w powietrzu (leżę na tej łapce kółkami do góry), w drugiej trzyma strzykawkę, a ja piiiję - i zawsze mi mało. Ale Duża mówi, że nie da więcej, bo inaczej bym potem z kuwetki nie wyszła.

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon maja 07, 2007 8:42

Inka gdzie jesteś :crying:
Smutno tu bez Ciebie :(
Całuję Cię gorąco Kicia.Już reaguję na imię :D
Mam na imię MIA
Papa,podyktuj coś Dużej bo tęsknię za Tobą Ineczko

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Pon maja 07, 2007 17:16

cześć Inka!
Tu Kicia. Ja tez nie lubie jak przyjezdza do mnie doktor.
A ostatnio to nawet moja kolezanke Pusie, zapakowali w jakis transporter i wywiezli na kilka godz. do doktora. Chyba jej cos zrobili,bo jak ją przywieźli to była pijana. Chyba ją czymś opili 8O
I na dodatek miala skaleczony brzuszek z fioletową nitką, pewnie jak szla to upadla...
A potem jak była w domu,to chciałam ją przywitać, to Duzi mi nie pozwolili a ja stalam pod drzwiami i glosno plakalam,bo chcialam Pusie zobaczyc.
A wiesz.... ja tez mam fajne zabawki. Mam myszki, kaczorka i nawet ostatnio dostalam myszeee, ktora brzeczy! Wpadnij do mnie,to razem pomordujemy myszki
:twisted:

-KK-

Od: Wto gru 14, 2004 10:04

Post » Pon maja 07, 2007 18:17

Ineczko znowu zniknęłaś?
Pojechałaś z Dużą na wakacje? Odezwij się, bo mi jest przykro jak nic nie piszesz.
pozdrawiam Cię serdecznie!!!

Ciupulka
Obrazek

maggia

Post » Wto maja 08, 2007 8:46

Witajcie :)
Wczoraj nic ne dyktowałam Dużej, nie wypuściłam jej z domu do tego jakiegoś neta. Dopiero dziś jej pozwoliłam pójść. Ale musiała mi obiecać, że wróci do domu najpóźniej o 17 i przyniesie nam jakieś pyszne amciu i zabawki :). Ale i tak wolałabym, żeby nie wychodziła z domu i żeby pieniążki same się do nas przyturlały.
A wczoraj znów był u nas Doctorro i zrobił Psotusiowi Kuj, a potem napisał dla niego receptę. Duża ma mu kupić jakieś lekarstwo, bo biedak nie ma apetytu. Psotuś się strasznie obraził za to Kuj, bo on tego nie lubi okropniocko.
Za to Kulka się obraziła na Doctorro, bo ona lubi Kuj, a wczoraj nie dostała. W dodatku Doctorro miał zostawić dla niej tranowe kuleczki, ale zapomniał.
Na dokładkę on zwykle przychodzi do nas w garniturze i pod krawatem, a wczoraj się ubrał zupełnie niewizytowo, choć przecież dopiero co mieliśmy święto. Jak on tak mógł? Okropnyyyy!

MaryLux

Post » Wto maja 08, 2007 8:51

Biedny Psotuś pewnie go dooopka boli od kujania :(
Fajnie Ineczko że znowu dyktujesz bo juz się bałam ze sie nie odezwiesz.
A jak Ci się podoba moje imię?Wiesz pisałam Ci że już reaguję pięknie na to imię MIA.
Fajnie że Duża kupi Ci nowe zabawki :D Pochwalisz się potem jakie dostałaś?
Pozdrawiam Cię Ineczko :1luvu:
MIA

Kociama

Post » Wto maja 08, 2007 9:24

Witaj, Mia :) Bardzo mi się podoba Twoje imię, prawie tak samo jak moje :) Ono chyba znaczy "Moja"?
Prosiłam Dużą, żeby mi kupiła brzęczące kulki w "oprawce" włóczkowej, takie, które udają myszki. I mają być trzy, każda w innym kolorze, żeby się nam nie pomyliło, która jest czyja.
A w sprawie Kuj - to Kulka je dostaje strasznie często, a i tak je lubi. Sama mi mówiła, że dzięki tym Kuj nie swędzi jej skóra i nie musi się drapać. Podobno ma jakąś aergię. Może na sierść Dużej, jak myślisz, Mia?
Psot nie lubi Kuj, ale to taka jego chłopacka natura. W dodatku złości się wtedy, że kłuje go inny facet. Wolałby pewnie, żeby go kłuła Doctorri z osiedla, podobno ładna jest i sympatyczna. Ale ja tam do niej chodzić nie chcę, wolę, żeby to Doctorro odwiedzał nas, jeśli już musi.

MaryLux

Post » Wto maja 08, 2007 9:27

Kiciu, co się stało Pusi? Powiedzieli Ci już? I dlaczego nie pozwalali Ci jej zobaczyć? Ci Duzi są jednak dziiiiwniii :(

MaryLux

Post » Wto maja 08, 2007 9:53

Dziękuję Ineczko że moje imię Ci się spodobało.
Wiesz ja tez myslę że Kulka ma alergię na sierść Dużej.Ja nie lubię jak mi sie do buzi sierść Dużej dostanie bleee to takie paskudne uczucie prawda.
Co sobie ta nasza Duża wyobraża,jak można spokojnie jeśc kiedy w miseczce z papu jest sierść Dużej bleeee.
Ja też muszę poprosic o nową zabawkę bo stare sie już znudziły.
Wiesz co Inka młodsza Duża powiedziała że mi kupi obróżkę z dzwoneczkiem bo ja się zawsze z nią droczę i się chowam.Teraz nici z tego no chyba że inne Koty pomogą mi odgryźć tego dzwonka :D
A z tym że chłopaki wolą Doktorrri to coś wiem o tym bo nasze chłopaki nie lubią być kujkane przez Doktorrro tylko przez Doktorrrri.

Kociama

Post » Wto maja 08, 2007 10:04

Mia, Tobieto dobrze: masz dwie Duże. Ja mojej nie mogę namówić na obróżkę. Ale podeszłam do tego dyplomatycznie i poskarżyłam się Babci, jak mi kiedyś przyszła dać obiadek. I potem codziennie jej to przy obiadkach powtarzałam, że Duża jest sknera i mi tego nie chce kupić. A Babcia zaczęła Dużej wiercić dziurę w brzuchu, że ona mi tę obróżkę kupi, tylko Duża ma wybrać jakąś ładną. Jaką byś mi radziła?

MaryLux

Post » Wto maja 08, 2007 10:23

Wiesz jak młodsza Duża wróciła z miasta to z takim podnieceniem mowiła o tych cudownych obrózkach że wszyscy chyba słyszeli nie tylko ja :D
Powiedziała Starszej Dużej żę widziała różne obrózki i bardzo kolorowe.
Wiesz z tego co wymieniła to ja bym sie skusiła ewentualnie na niebieską w białe Kotki.Bardzo lubię niebieskie rzeczy :D Rudek jest rudy i jemu się chyba spodoba zielona, tak sobie myslę ale nie pytałam :roll:
Duzy powiedział że nie chce dzwoneczków na oczy widzieć przy obróżkach bo powiedział że jak będziemy gonić po domu to on zwariuje od tego dzyńdzania :D Widzisz chociaż Duży ma takie samo zdanie jak ja :D
Inko ja nie wiem jaki Ty kolor lubisz,ale pogadaj z Babcią to pewnie Ci kupi taką obróżkę o jakiej marzysz :D
Nie gniewaj sie na Dużą że nie chce Ci kupić ,przecież kupi Ci zabawki to nie jest taką straszną sknerą.Ona bardzo Cię musi Kochać.Inka a może Duża poprostu chce zrobić Ci niespodziankę :D No to będą pewnie dwie obróżki jupiiiiii.

Kociama

Post » Wto maja 08, 2007 10:24

Witaj Ineczko!!!
W końcu jesteś! Stęskniłam się za Tobą. :D
Fajnie, że miałaś Dużą cały dzień dla siebie aż Ci zazdroszczę.
Pozdrów ode mnie Kulkę i powiedz jej, że ja też mam alergie, ale już jestem zdrowa i się nie drapie. :D Tylko Duża mówiła, że nie wolno mi jakiś kuraków jeść. :roll:
Jak będziesz miała nowe zabawki to się pochwal.
Aha powiedz Dużej, żeby więcej Twoich zdjęć wstawiła. Przecież musisz się pokazać światu jaka piękna jesteś.
pozdrawiam
Ciupulka
Obrazek

maggia

Post » Wto maja 08, 2007 10:58

Duża ma być dzisiaj w takim sklepie, gdzie są różne świetne rzeczy dla kotów: jedzonka, zabawki, obróżki. To może i obróżkę znajdzie :) Ale ja nie wiem, czy chcę z dzwoneczkiem, czy bez, muszę to przemyśleć :) Może Duży ze Sklepu coś doradzi, bo On jest fajny i wie, o co tak naprawdę chodzi. Nasza Duża go też lubi, bo on sam nam przywozi smakołyczki, więc Duża nie musi dźwigać. I czasem daje nam w prezencie Animondki i inne pyszności.

MaryLux

[poprzednia][następna]