K.P.- czas na odkurzanie ..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 21, 2007 13:17

sterylizacja moze pomóc, a na pewno jest baaardzo wskazana :ok:
A z dogadaniem jeszcze róznie moze być, ja mam 2 kotki które w zasadzie sie nie lubią, ale juz po prostu toleruja i nic sie złego nie dzieje.
Najlepiej by było jakby kicia jakoś sie dogadała z rezydentką i miała domek.ja myslę,ze jeszcze jest duza szansa

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Sob kwi 21, 2007 22:16

o ta sterylizacje lepiej zapytaj weta
czasami w tak podeszłym wieku są przeciwskazania
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Nie kwi 22, 2007 7:21

myśle że wet zadecyduje na miejscu i wtedy zobaczymy , postaram sie na przyszły tydzień wszystko załatwic bo kotka dwa tygodnie temu przestala karmić więc nie wiem czy nie długo nie będzie rujki :roll:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

Post » Nie kwi 22, 2007 7:55

ko_da1 pisze:myśle że wet zadecyduje na miejscu i wtedy zobaczymy , postaram sie na przyszły tydzień wszystko załatwic bo kotka dwa tygodnie temu przestala karmić więc nie wiem czy nie długo nie będzie rujki :roll:

nie masz wyjścia wizyta u weta bardzo wskazana...potem zobaczysz
Ostatnio edytowano Wto kwi 24, 2007 7:55 przez iwona_35, łącznie edytowano 1 raz
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Nie kwi 22, 2007 13:08

Koda: od 3 miesięcy mam 12 letnią kotkę, z przewlekła niewydolnoscią nerek. Kastrowana bedzie po dlugim weekendzie. Da się, choć jest i ryzyko i strach.

Wiek, sam w sobie, nie ma nic do rzeczy. Ważny jest jej stan zdrowia.
Na pewno bedą potrzebne badania - morfologia i biochemia, + ogólna ocena kondycji (np. osłuchanie serca i płuc, czy "wizualnie' wygląda na zdrową).
Weterynarz (zaufany) musi byc przekonany do zabiegu, nic na siłę. Jesli jest mozliwość narkozy wziewnej, to super.

Moja kocica ma rewelacyjne wyniki i musimy to wykorzystać. Przez trzy dni po zabiegu bedzie mieć kroplówki, by pomóc "wypłukać" resztki narkozy.

U mnie wybór wyglądał tak: ryzyko niewybudzenia z narkozy, lub ryzyko śmierci wskutek ropomacicza. Doszłam do wniosku, że ona cudem wyratowana (mycha i jej wetka uchroniły ja przed uśpieniem, potem juz u nas intensywne stawianie kota na nogi), i na ropomacicze nie chcę ją narazić. Zobaczymy czy miałam rację :roll:

Rustie

Od: Wto paź 21, 2003 6:11

Post » Nie kwi 22, 2007 13:26

Nie wiem czy jest to bezpieczne.Wiem natomiast tyle, że my sterylizowaliśmy kotkę 10 letnią i żyje, tyle tylko, że ciężko przychodziła do siebie po zabiegu.Wydaje mi się, że doświadczony weterynarz powinien Wam doradzić.Trzymam kciuki.
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Od: Śro lut 15, 2006 11:55

Post » Nie kwi 22, 2007 18:38

daj znac co postanowiłyście :)
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE

bettysolo

Post » Nie kwi 22, 2007 19:00

Oczywiście, że bezpieczne, jeśli tylko jej stan zdrowia na zabieg pozwala. 10 lat to dla kota wcale nie tak dużo. Ważne tylko, by została przebadana przed zabiegiem.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pon kwi 23, 2007 8:20

jak już bede wiedziała po wizycie co wet. powiedział to zaraz dopisze ....teraz mam info od dziewczyny z dogomani do ktorej kolezanki na balkon przyplątał sie rudy kocurek .....kotek jest juz bezpieczny ale nie moze długo u tej dziewczyny zostac ..........poniewaz leci mu z oczka konieczna jest wizyta u weta no i ciachanie bo jajeczka kocio ma jak dzwony a potem ogłoszonka :wink:
Szanti ktora jest u mnie na tymczasie dzis ma 2 odrobaczanie i załoze jej książeczke zdrowia :lol:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Pon kwi 23, 2007 20:14

rudzielec był dziś z Madzią u weta ma około 3 lat i lekkie przeziębienie , został odrobaczony i na kilka dni dostał scanomune zeby go wzmocnić ,potem bedzie ciachany no i domek :lol: jeśli ktoś by mogł na alegro go dac :oops: do odebrania bedzie po kastracji :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

wysyłam dziś Magdzie za wizyte u weta i jedzonko 60 zł narazie tyle mam jeśli ktoś by mogł pomoc :oops:
Ostatnio edytowano Wto maja 01, 2007 18:08 przez ko_da1, łącznie edytowano 1 raz
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Wto kwi 24, 2007 14:32

Piekny kocur...Taki rudzielec powinien szybko mieć nowy domek
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Wto kwi 24, 2007 17:11

napisz treśc ogłoszenia razem z namiarami a wystawie :)
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE

bettysolo

Post » Wto kwi 24, 2007 18:02

Może kawaler powinien się umyć zanim jego fotki trafią na allegro. Umorusany jest niesamowicie na tych fotkach co nie umniejsza w niczym jego urody. A ogon - cudo.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Śro kwi 25, 2007 7:10

czekam na info jakie namiary moge podac i zaraz wam wyśle :lol: moze dojdą nowe fotki "czysciejsze" jeśli Rudi zabral sie za toalete oczywiście :D
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Śro kwi 25, 2007 8:04

Sylwka pisze:Może kawaler powinien się umyć zanim jego fotki trafią na allegro. Umorusany jest niesamowicie na tych fotkach co nie umniejsza w niczym jego urody. A ogon - cudo.

:smiech3: :smiech3: faktycznie, ale niefart :D
Rudzielec musi wziąść kąpiel
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

[poprzednia][następna]