Simbo&Sarabi 2-zdjęcia dueciku strona 93

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 18, 2007 8:14

:lol: :lol: Widze ze mamy podobnie,tyle ze u mnie wyja oba :twisted: baks przed zasnieciem,bo za malo sie z nim pobawilismy potem jeszcze godzinke dwie po,a Maja zaczyna tak o 4 nad ranem.Siedzi skubana w drugim pokoju i wyje,czeka az ktos do niej przyjdzie,musze ja wziac do łozka i wygłaskac wtedy idzie spac.Ale ja spanie mam z głowy bo jak Maja ma dosc to dzwoni budzik tzeta..i tak sypiam od 00 do 4 od kilku dni 8)

kasia essen

Od: Czw gru 15, 2005 9:19

Post » Śro kwi 18, 2007 9:46

mnie z kolei namiętnie budzi Ryszarda w okolicach 4-5, widocznie wtedy przypada czas głupawy. Biega po półce zwalając różne rzeczy, bawiąc się drobnymi, atakuje mnie :twisted: dlatego przed pójściem spać trzeba wszystko unieruchomić albo pochować. terrorystka mała nooo
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Śro kwi 18, 2007 11:10

On pokazuje jak bardzo Cie kocha 8) :lol:
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, skorzystałby na tym człowiek, a stracił kot.

Aniołek_

Od: Pon sie 14, 2006 17:28

Post » Śro kwi 18, 2007 11:17

A ja niedosypiam od 7 miesięcy, czyli odkąd pojawił sie Haker. Najpierw trzeba było gada karmic i masowac co 2 godziny. A teraz uwielbia "spać" na mojej poduszcze. Dzisiaj o 4.30 miałam przeprowadzone dokładne mycie uszu poto tylko żebym dobrze słyszała mruczanki.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Śro kwi 18, 2007 11:18

Aniołek_ pisze:On pokazuje jak bardzo Cie kocha 8) :lol:

Nie, nie, nie on tylko wrzeszczy jak głupi lub podśpiewuje sobie :roll:
a jak przestaje wtedy pakuje się na mnie i zaczyna pokazywać jak bardzo mnie kocha :roll:
W związku z tym albo nie mogę spać bo miałczy, ablo bo mnie lize i żąda głaskania :evil:
Śpię ze 2-3 godziny w ciągu nocy i jestem strzępkiem nerwów bo niewyspana nie nadaję się do życia :x
Zimą był spokój czasami sobie podśpiewał ale teraz bije wszelkie rekordy :evil:
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Śro kwi 18, 2007 11:21

Aga86 pisze:A ja niedosypiam od 7 miesięcy, czyli odkąd pojawił sie Haker. Najpierw trzeba było gada karmic i masowac co 2 godziny. A teraz uwielbia "spać" na mojej poduszcze. Dzisiaj o 4.30 miałam przeprowadzone dokładne mycie uszu poto tylko żebym dobrze słyszała mruczanki.

Widzisz jak Hakerek o Ciebie dba ;), nawet już nie musisz sama uszu myć :twisted: . Co Ty biedna byś bez niego zrobiła :lol: .

Monika, ja tak mam odkąd Azik u nas zamieszkał, zaczynam wygladać jak zombie i mieć mordercze instynkty :lol: ( a taka spokojna byłam :twisted: ).
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Śro kwi 18, 2007 11:37

Najśmieszniejsze jest to że tylko ja nie mogę przez tego potfora sypiać
a reszta (Sarabka, TŻet i Dami) budzi się dopiero jak zaczynam go uciszać :evil:

Nie mogę zamknąć drzwi od sypialni ani zamknąć Simbutka w innym pomieszczeniu tak jak robiałam to w tamtym roku
bo na widok zamknietych drzwi zaczyna wrzeszczeć Sarabka :evil:

Oszaleję, zamkną mnie w zakładzie i liczę na to że tam się w końcu wyśpię 8)

czarna.wdowa

Post » Śro kwi 18, 2007 12:48

to ja proponuje przywiązać kota na sznurku do jakiegoś płotu pod domem :twisted: alternatywnie może zostawić więcej jedzenia na noc? się naźre to może pójdzie spać zamiast jęczeć całą noc :lol:
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Śro kwi 18, 2007 13:03

rambo_ruda pisze:to ja proponuje przywiązać kota na sznurku do jakiegoś płotu pod domem :twisted: alternatywnie może zostawić więcej jedzenia na noc? się naźre to może pójdzie spać zamiast jęczeć całą noc :lol:

Taka opcja była rozważana :twisted: ale upadła ze względu na dobro stosunków sąsiedzkich
i fakt że po przyjeździe panów mundurowych też nie mogłabym spać :lol:

Kociska dostają suta kolację i na noc wsypuję im jeszcze porcję suchego
więc bydle nie płacze z głodu tylko dla samej przyjemnosci powrzeszczenia sobie w nocy :evil:

czarna.wdowa

Post » Śro kwi 18, 2007 19:40

Ja sobie z podobnym problemem poradziłam kiedyś stosując metodę "NIE SPAć!!! ZWIEDZAć!!!", czyli zapewniałam mojej upiornej kici "program artystyczny na cały wieczór, żeby nie mogła zmrużyć oka. W efekcie kot już po prostu marzył o tym żebyśmy poszli spać, bo ona też wtedy padała na pyszczek. Kosztowało nas to sporo wysiłku ale sie opłaciło. Polecam. :lol:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Śro kwi 18, 2007 21:26

no a ja mam takie spiewy rowno co miesiac :roll:
nauczylam sie spac w zatyczkach do uszu :oops:

Dagmara

Od: Nie gru 31, 2006 9:37

Post » Czw kwi 19, 2007 7:46

Modjeska nie znasz Simbutka i jego pokładów sił i energii
Trzy osoby potrafi zamęczyć wieczorem podczas zabawiania kota a w nocy i tak chodzi i śpiewa :roll:
Na całe jego (i moje) szczęście po trzech wieczorach spędzonych na utrudnianiu mu życia
różowemu wyczerpały się bateryjki i dzisiaj spał grzecznie do godziny 4.15 :dance:
Trochę pośpiewał sobie wieczorem łażąc po domu i zaglądając we wszystkie dziury co TŻet skomentował
„Pamięta że podczas tamtego sezonu spacerowego miał jeszcze jajka – to teraz chodzi i szuka
wyciągnęłaś szelki a o najważniejsze gdzieś schowałaś przed kotem” :lol: :lol:

Sarabka ostatnio w wyniku ukrywania papieru i wacików przerzuciła się na patyczki
Nie dość że regularnie je znajduje i rozrzuca po całej łazience
to jeszcze po odebraniu przez cały wieczór regularnie je wygrzebuje z sobie tylko znanych miejsc
Obstawiamy że mam gdzieś nie wyczerpujące się źródło
A w związku z tym że opakowanie 200szt. ledwo starcza na kilka dni w sklepie już na mnie dziwnie patrzą :oops:

czarna.wdowa

Post » Czw kwi 19, 2007 8:43

czarna.wdowa pisze:A w związku z tym że opakowanie 200szt. ledwo starcza na kilka dni w sklepie już na mnie dziwnie patrzą :oops:

Przynajmniej widać, że bardzo dobrze dbacie o higienę :lol: :lol:
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, skorzystałby na tym człowiek, a stracił kot.

Aniołek_

Od: Pon sie 14, 2006 17:28

Post » Czw kwi 19, 2007 10:19

ja przez Bekse kupuje ciagle papier toaletowy.
tez mi sie dziwnie przygladaja, pewnie sa zdania, ze ja jakies mumie owijam :lol:

Dagmara

Od: Nie gru 31, 2006 9:37

Post » Czw kwi 19, 2007 11:32

a ja sie dzis nie wyspalam ze swojej winy.Wieczorem myłam miski kotom,postawiłam spowrotem miske z woda a o tej z jedzeniem zapomnialam.Zostawiłam na blacie kuchennym.Godziina 5 rano (dokładnie 4 54) miauuuuuu,i tak kilka razy,nawet baks dostal w koncu poduszka :oops: Wstaje w koncu by gada uspokoic,zastałam kotecka wiszacego nad miska z woda..i wpatrujacego sie w nia..mial tak załosne mine ze mi szybko złosc przeszła :ryk: Doslownie jakby mowił :biedny ja kotecek,o chlebie i wodzie mnie trzymaja,nie karmia,nie kochaja..popatrzał na mnie,i znow na miche z woda,jakby mi pokazywał :wink: Oczywiscie najedzony poszedl spac :twisted: No to mi juz spanko przeszło mowie no nic wezme prysznic o tej 5 rano.Myje sie myje a woda z brodzika nie ucieka :twisted: było juz do połowy jak sie zorientowałam :roll: Nie pomogl domestos do rur,a przepychaczki nie mielismy,z piana we włosach wylazłam spod prysznica i dokonczyłam mycie włosow we wiadrze :twisted: pod koniec mycia wyłaczyli prad a wiec z ciepłej wody nici :? Jak juz wychodziłam na kurs prad włączyli :roll: na szczescie kupono przepychaczki pomogło....dopiero 12 godizna ciekawe co jeszcze sie zdarzy...

kasia essen

Od: Czw gru 15, 2005 9:19

[poprzednia][następna]