K.P.- czas na odkurzanie ..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 16, 2007 21:16 K.P.- czas na odkurzanie ..

Tak nazwano to co robie w szkole u mojej corki "kocie pogotowie" Magda chodzi do 3 klasy szkoły podstawowej i opowiedziała pani o tym co robie z pomocą dziewczyn i forum , pani opowiedziała o tym na apelu i zostałam kocim pogotowiem ... tak sie zaczeła przygoda w Chorzowie ...
wczesniej w trakcie rozmowy z dobrą znajomą w sklepie zoologicznym ktora też zna dokładnie nasze zmagania z kocią biedą , zaproponowałąm pomoc gdyby ktoś nagle chciał oddać kota z jakiegoś powodu ......byle tylko koty nie trafiały do schronisk :roll:
około 2 tygodnie temu pani z zoologika dała mi namiary na panią od Mani ktorej zdjęcia wkleiłam na wątku Katowickim lub Sosnowieckim już nie pamiętam dokładnie , koteczka trafiła na alegro i szybciutko znalazła domek :D teraz ta sama osoba wzieła kocurka z kk i pojechałą z nim do weta, Maniek jest teraz w trakcie leczenia :) dla niego rownież będzie szukać domku , jutro pojde mu porobić zdjęcia i umówić sie z panią na kastracje na ktorą ją namówiłam przed adopcją , wydaje mi sie że ta znajomosc pomoze mi w sterylizacji kastracji i adopcji kotów z naszego osiedla o ktorych istnieniu wstyd sie przyznac ale nie miałam pojęcia :oops:
kolejna osoba ktora trafiłą do mnie przez sklep zoologiczny przywiozła mi w sobote dwa czarne kociaki z ktorych kocurek znalazł juz domek w Oświęcimiu a koteczka jeszcze jest u mnie jak narazie :lol: kotki mają 17 kwietnia czyli jutro 2 miesiące wyglądają zdrowo ale nie były odrobaczane co dzis zaraz z rana naprawiłam i nowym Duzym kocurka poleciłam też zrobić :wink:
z tego co wiem będe tez szukała domku dla 3 rudzielców ktore jeszcze są przy cycu i pewnie dla niejednego jeszcze kota.
Zakładam ten wątek bo co tu dużo kryć zaczyna mi tych kociaków przybywać czego sie nie spodziwałam tak szczerze :roll: i bez waszej pomocy wiele nie zdziałam , wiem że moge liczyć na moje dziewczyny z Katowic i Sosnowca ale może i w Chorzowie są osoby ktore by chciały pomóc
:lol: wkleje wam zdjęcia Szanti koteczki ktora dotarła do mnie w sobote z bratem :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

tu jeszcze dwa węgielki razem :wink:

Obrazek Obrazek

a tu Mania ktora ma już nowy super domek :D

Obrazek Obrazek Obrazek

Moje kolejne tymczasy ktore znalazły własne domki :lol:

Pierwszym moim tymczasem była cudna Majusia z Katowickiego schronu , cudem uratowana :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek

potem 3 maluszki też ze schronu w Katowicach , Psotka , Niunia i Chochlik :lol: :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek

Grafitka ze schroniska w Sosnowcu :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek

Filipek ktory obecnie jest u Tereni :lol: :lol:

ObrazekObrazek Obrazek

Filonek długouchy z Sosnowieckiego schronu :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek

Emi i Psotka :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek

Mefisto ze starszym już "bratem" :lol:

Obrazek Obrazek

Cudna Bajeczka :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek

Mamusia ktorą zabrałam ze schronu wraz z jej maluszkami i umieściłam w cudnym domku u Madzi na tymczasie z powodu braku miejsc w moim M3 :lol: Domku jeszcze szuka Mami maluchy juz znalazły swoich dużych :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek

Szanti ktora zamieszkała nad morzem :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek

Kiarusia która zawsze będzie w moim sercu głęboko ... zamieszkała blisko Krakowa :lol:

Obrazek Obrazek

Gacuś ktory mieszka w Katowicach :lol:

ObrazekObrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Pon cze 22, 2009 13:01 przez ko_da1, łącznie edytowano 46 razy
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

Post » Pon kwi 16, 2007 22:00

Bardzo się cieszę, że masz juz takie sukcesy, bo to dobre dla kotów. :D

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Pon kwi 16, 2007 22:07

Ale ma dziewczyna przechlapane:))

Ale tez wiele z tego dobrego wyniknie, jestem pewna. Bo i nastepnych kotow mniej sie urodzi i te co juz sa nie trafia do schroniska a w zwiazku z tym nie trzeba bedzie tyle pieniedzy, zeby je po schronisku do porzadku doprowadzic. No same plusy:))

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pon kwi 16, 2007 22:14

Jesteś niesamowita. Trzymam kciuki za pogotowie i za domki :aniolek:

KarolinaLUNA

Od: Pt gru 29, 2006 14:47

Post » Pon kwi 16, 2007 22:23

Ja też trzymam kciuki tylko tyle mogę, a Magda chodzi do szkoły w Chorzowie? Może znam.
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Od: Śro lut 15, 2006 11:55

Post » Pon kwi 16, 2007 23:14

bravo ko da :ok:
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Wto kwi 17, 2007 6:13

tak ale w Batorym :wink: nie podaje już szczegołów na ogole moge na priw :D jeśli o szkołe chodzi oczywiscie :lol: dzięki za wsparcie pisane napewno sie przyda :D :D :D
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Wto kwi 17, 2007 7:12

Lidka pisze:Ale ma dziewczyna przechlapane:))

Ale tez wiele z tego dobrego wyniknie, jestem pewna. Bo i nastepnych kotow mniej sie urodzi i te co juz sa nie trafia do schroniska a w zwiazku z tym nie trzeba bedzie tyle pieniedzy, zeby je po schronisku do porzadku doprowadzic. No same plusy:))

Powiem szczerze że o tym samym pomyślałam,

Tak na prawde ,to nawet kierownictwo schroniska widzi różnice, społeczeństwo jest coraz bardziej uswiadomiane..jasne że to kropla w morzu ale zawsze .kropla :roll:

Koty przynoszone z osiedli na sterylki lub kastracje są zabierane spowrotem
.....

Więcej takich ludzi jak Ko_da..i koto bedzie się lżej zyło
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Wto kwi 17, 2007 8:50

:ok:
Obrazek

Zuzia1

Od: Śro lip 05, 2006 12:43

Post » Śro kwi 18, 2007 16:48

A więc tak jak pisałam byłam zobaczyć Mańka i zdrobiłam fotki :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kocurek ma jeszcze problem z uszkami ktore są w trakcie leczenia, kk już w sumie minoł prawie zupełnie, jak sie podkuruje to zostanie ciachnięty i wtedy bedzie mogł iśc do nowego domku :wink: jeśli ktoś by mogł na alegro wystawić Mańka byłoby super :lol: to bardzo spokojny i miziasty kotek pięknie korzysta z kuwetki jest łagodny i towarzyski :wink:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Czw kwi 19, 2007 13:51

napisz cos wiecej o kocie tj jakieś ogłoszenie łącznie z namiarami a wystawię :)
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Czw kwi 19, 2007 14:40

Ko_da jeśli będziesz potrzebować ogłoszeń na allegro, daj znać :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
Moja mała Lolunia 07.03.2009 [']

Monisek

Od: Śro gru 27, 2006 13:15

Post » Pt kwi 20, 2007 13:58

bardzo dziękuje :lol: jak tylko sie okaze kiedy kocurek ma byc ciachany dam znac zaraz :lol:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Pt kwi 20, 2007 17:13

Ko_da1 :D :ok: :ok: :ok:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Sob kwi 21, 2007 12:56

jest kolejna kicia w potrzebie...............koteczka czarna około 10-12 letnia ktora "zameldowała" sie w bloku i żyje tam na kocią łape.Jedni lokatorzy od lat kotke dokarmiają odpchlają biorą czasowo na zime :wink: niestety są też tacy ktorzy kotke "tępią" zostałą raz nawet oblana kwasem na grzbiecie i w tym miejscu sierść kici już więcej nie odrosła :( Koteczka około 2 miesiące temu urodziłą 3 kocięta z ktorych 2 odeszły w niewyjasnionych okolicznosciach za TM a jednego kociaka 5 tygodniowego jedna z lokatorek zabrałą wczesniej i znalazła mu domek u znajomych , 12 tygodni z mamą kotek raczej by nie przezył.
W tym momencie kicia jest u jednej pani mieszkającej w tym bloku i jest ona nawet skłonna zostawic koteczke juz u siebie ale kicia nie dogaduje sie z jej około 5 letnią rezydentką :( poniewaz rezydetka jest wysterylizowana a czarna kicia nie, podejzewam że może mieć to jakiś związek i zaproponowałam że pomoge koteczke wysterylizować , może pomoże to w dogadnaiu sie z kotką włascicielki a jeśli nie i kicia wroci na swoje stare miejsce to przynajmniej nie urodzą sie tam kolejne kociaki. Zastanawiam sie tylko czy u takiej starszej kotki sterylizacja jest bezpieczna bo szczerze mówiąc nie mam na ten temat zielonego pojęcia :?
Mam obiecane ze na dniach dostane zdjęcia koteczki chyba ze wczesniej sama ją zobacze przy sterylce na ktorą musze teraz uzbierać :lol: postaram sie zrobić jakieś aukcje na bazarku :wink:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

[następna]