Małe szczurki.I inne zwierza. Nie ma już hodowli ani nic..

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Post » Śro kwi 04, 2007 16:04

Kicorek pisze:I będą różowe żelki 8)

Różowe UFOludki :D
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, skorzystałby na tym człowiek, a stracił kot.

Aniołek_

Od: Pon sie 14, 2006 17:28

Post » Śro kwi 04, 2007 19:10

Plei, dziękuję, uspokoiłaś mnie...

Najwyraźniej po prostu szczurek, którego widziałam ma taki potencjał...
Żebyście widzieli minę tej pani, którą pytałam o ten hipotetyczny nowotwór ;)

A scury z przyciemnianymi też imponujące. Tamten miał jeszcze wszystko łysiutkie i ogromniaste.
Trzymam kciuki za B-żelki.
Prawdziwi mężczyźni nie jedzą miodu, oni żują pszczoły.

sibia

Od: Śro gru 07, 2005 17:15

Post » Śro kwi 04, 2007 20:43

Kicorek pisze:To już za chwileczkę, już za momencik! :D
I będą różowe żelki 8)

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Uśmiałam się z tych żelek :lol:

Agata_2

Od: Śro gru 27, 2006 19:38

Post » Śro kwi 04, 2007 21:38

Gratuluję Plei, naprawdę :)
bardzo się cieszę, że udało się załatwić wszystkie formalności!
I gratuluję nowych maluchów..
Postaram się nie zakoffffffać :wink: :1luvu:
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Od: Pon wrz 05, 2005 9:23

Post » Czw kwi 05, 2007 10:29

Aga, Ty sie mi tutaj nie wykręcaj zachwytami, tylko dawaj raz raz zdjęcia chłopaczków, no i pisz, co u nich ! :D :wink:

Sibia: szczurek młody pewnie był, więc jeszcze mały i te jajka łyse były bardzo widoczne... Potem on urośnie, dostanie więcej sierści na jajeczkach i nie będą już tak ogromniaste ;) Ale nie przejmuj się, każdy może mieć wątpliwości, kto pyta nie błądzi, więc mam nadzieję, że pani z zoologika nie obraziła się za pytanie ;)

A dzisiaj znalazłam w necie to:
http://www.antoranz.net/CURIOSA/ZBIOR6/ ... 7_Yale.HTM
No normalnie LOL :D :D
Sorceress Pleiades, koty, Sorceress' Knight, dwa książątka półkrwi i mała czarownica :)
http://emberiza.deviantart.com/

Obrazek

Pleiades

Od: Czw lip 29, 2004 13:07

Post » Czw kwi 05, 2007 10:56

Chłop mi ciągle pracuje, rzadko się widujemy, więc i z chłopakami mam mały kontakt :(
ale D. ostatnio zaczął próbować dawać im różne jedzonko: różnorakie płatki zbożowe, chlebek, biomilla moich futer.. i chłopakom bardzo smakowało.
Zdjęcia jakieś tam są, ale nieoooooooooooostre... czekamy na wolny poniedziałek, może wtedy nam się uda :)
a poza tym, chłopaki zdrowe, żywotne, rozrabiaki straszne, ale koffffffffffane. Podbiły serca całej rodziny.
chłopaki pozdrawiają 8)
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Post » Czw kwi 05, 2007 11:13

Jeeeejku, jak dobrze słyszeć takie wieści :)

Pozdrawiamy i całujemy chłopaczków, całusy zwłaszcza od siostrzyczki Ancorki ;)

Postarajcie się może o jakieś ostre zdjęcia, teraz światło coraz lepsze, bo wiosna na dworze i można fotki robić :)

A ja mam nadzieję, że ciąża Roxy się potwierdzi. Jedynym faktem będzie jej ważenie - w poniedziałek, znowu ;) Jak przytyje do tego czasu, no to na pewno ciaża murowana ;)
U szczurków prawie innych objawów nie widać do kilku dni przed porodem. Więc tylko wzrost masy ciała jest dobrym wyznacznikiem.
Sorceress Pleiades, koty, Sorceress' Knight, dwa książątka półkrwi i mała czarownica :)

Obrazek

Pleiades

Post » Pt kwi 06, 2007 11:11

:wink:

Agata_2

Od: Śro gru 27, 2006 19:38

Post » Pt kwi 06, 2007 12:12

Chyba jednak będą.... W ciągu 3 dni Roksia przytyła 10 gramów....

Zaczynam szykować "porodówkę" ;)

Obrazek

Pleiades

Post » Pt kwi 06, 2007 12:23

No to czekamy 8)
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pt kwi 06, 2007 15:01

czekamy, a 3 zdjątka braciszków znajdziesz tu: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=41 ... &start=810
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Post » Wto kwi 10, 2007 8:38

Aga, jak się cieszę :) Dzięki bardzo za te zdjątka i proszę o więcej, więcej !

Jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem, to za tydzień Roxy powinna mieć już maleństwa !
Czas powoli ją przeprowadzić do porodówki, bo coraz częściej kłóci się ze swoją siostrą Rati (jak Rati była w ciąży, to było dosłownie to samo, aż żwirek latał po całym pokoju, tak się humorzaste pannice kłóciły !), musi mieć teraz spokój i zaciszne miejsce.
Mój TŻ o planowanym porodzie nadal nic nie wie... :oops: Powiem mu może, jak zapyta, czemu oddzielam Roksię od siostry i siostrzenicy ;) (albo w międzyczasie zerknie na moją stronę www hodowli ;P )

Dzisiaj może wstawię jakieś zdjęcia przyszłej mamusi - na razie jest kiepskie światło, ale zobaczę, co się da zrobić.

Pozdrawiamy :)

Plei i spółka.

Obrazek

Pleiades

Post » Wto kwi 10, 2007 15:40

Pleiades pisze:Jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem, to za tydzień Roxy powinna mieć już maleństwa !
Czas powoli ją przeprowadzić do porodówki, bo coraz częściej kłóci się ze swoją siostrą Rati (jak Rati była w ciąży, to było dosłownie to samo, aż żwirek latał po całym pokoju, tak się humorzaste pannice kłóciły !), musi mieć teraz spokój i zaciszne miejsce.
Mój TŻ o planowanym porodzie nadal nic nie wie... :oops: Powiem mu może, jak zapyta, czemu oddzielam Roksię od siostry i siostrzenicy ;) (albo w międzyczasie zerknie na moją stronę www hodowli ;P )

Wiesz, ostatnio czytałam artykuł o pewnej 43-letniej łodziance, która przyszła do szpitala z bólem w podbrzuszu, myśląc, że to nerki czy coś takiego... wyszła ze szpitala z córeczką...
myślę, że twój TŻet będzie miał podobną niespodziankę :wink: :lol:
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Post » Wto kwi 10, 2007 15:47

agacior_ek pisze:
Pleiades pisze:Jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem, to za tydzień Roxy powinna mieć już maleństwa !

Wiesz, ostatnio czytałam artykuł o pewnej 43-letniej łodziance, która przyszła do szpitala z bólem w podbrzuszu, myśląc, że to nerki czy coś takiego... wyszła ze szpitala z córeczką...
myślę, że twój TŻet będzie miał podobną niespodziankę :wink: :lol:

LOL !! Ale też porównanie !

Powiem mu tak: "a wiesz, dzisiaj mamy o "x" więcej szczurków !"
Przy czyjm "x" to ilość, jaka się narodzi ;)

Obrazek

Pleiades

Post » Wto kwi 10, 2007 15:58

a ja bym chciała zobaczyc szczęsliwą mamusie ..przyszłą oczywiście..
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

[poprzednia][następna]