B.M.F -slubi....i .jestem męzatka!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon mar 26, 2007 12:29

Piękne zdjęcia między żonkilami :1luvu:

Patrycja26

Od: Nie paź 08, 2006 16:50

Post » Pon mar 26, 2007 12:30

Ostatnio przekonywałam znajomą miłośniczkę persów że zamiast z pseudohodowli może wziąć kota ze schroniska
pokazywałam jej właśnie zdjecia Majeczki oraz cuda u aammss, które z brzydkich kaczątek zmieniły się w łabędzie
Gdyby nie zdjęcia przed przemianą dziewczyna wierzyłaby w każdy tytuł który nadałabyś Mai :roll:
mam nadzieję ze ją przekonałam i że dzięki niej jakaś bida znajdzie swój domek :ok:
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Pon mar 26, 2007 12:35

Krotka notka do zdjec.
Maja była z nami po raz pierwszy na spacerze.Musze powiedziec ze ladnie chodzi na smyczce,z ogonkiem podniesionym biegnie na zawolanie do mnie i czesto pakuje sie na kolanka,boi sie zostawac sama na otwartym terenie,miauczy i gada ze mna.Probuje zmykac w zarosla i tam sie skryc.Po jakims czasie sie rozluznila i polezala troche na trawce. Cały czas obserwowala kazdy moj ruch,nie oddalała sie.Nie wierze wiec ze była kotem wychodzacym jak mi powiedzieli w schronisku,poprostu ja ktos wywalil na dwor.Baks na dworze czuje sie jak ryba w wodzie i ciagle mu malo,Maja natomiast ciagnela do domu i sama nie wysciubiala pysia za róg choc okna i drzwi były otwarte.Bezpieczniej czula sie w domu.Najpierw musiala zwiedzic kazdy zakatek włacznie z piwica i sauna :wink: domagała sie otwarcia kazdych drzwi,weszla w kazdy kat i powycierała kurze,zaraz dołacze fotke po jednej z takich operacji :wink: Za kazdym razem gadała ze mna,musiałam byc tuz obok bo zaraz był placz :lol: potem polozyła sie na dywanie i sie myła co jakis czas gadajac do mnie :roll: była jednak zestresowana bo w koncu schowała sie do szafy,nie chciala ani sie załatwic ani jesc,dobrze ze chociaz pila.W domu od razu pobiegła do kuwety,zjadła i napiła sie :roll: szczesliwa zaczeła sie łasic i piescic :wink: Malutka pewnie sie bała ze znow ktos ja wyrzuci lub zostawi.Zadnych miaukow pod drzwiami nie zanotowano,Maja nie chce wiecej spacerow.Baks zawsze po spacerkach wyje kilka dni pod drzwiami :wink:

kasia essen

Od: Czw gru 15, 2005 9:19

Post » Pon mar 26, 2007 12:40

czarna.wdowa pisze:Ostatnio przekonywałam znajomą miłośniczkę persów że zamiast z pseudohodowli może wziąć kota ze schroniska
pokazywałam jej właśnie zdjecia Majeczki oraz cuda u aammss, które z brzydkich kaczątek zmieniły się w łabędzie
Gdyby nie zdjęcia przed przemianą dziewczyna wierzyłaby w każdy tytuł który nadałabyś Mai :roll:
mam nadzieję ze ją przekonałam i że dzięki niej jakaś bida znajdzie swój domek :ok:

oh to ja trzymam kciuki,mi sie udało własnie jedna namowic na drugiego kota,ona ma juz persa ktorego kilka lat temu znalazła na dworze w strasznym stanie.Nie dawał sie niestety czesac i do tej pory strzygła go dwa razy do roku.Dzieki mnie zmnienila karme z felixa na royala i swieze miesko.PO ogoleniu przekonywałysmy jej persa do czesania,teraz juz robi to bez problemow,kot nie musi byc golony.Zostawilismy jej pod opieka na 2 tygodnie baksa i na kilka dni baksa z maja,i oczka i futro było zadbane,kolezanka test przeszła.Szuka wlasnie drugiego kota,takze ze schroniska.Nawet 10-15 latka weznie,byle jakas biede uratowac.
Maja dziekuje za komplementy :oops: :oops:moglabys tez pokazac zdjecia baksa,on tez sie bardzo zmienił..

http://forum-persja.prv.pl/posting.php? ... 1ab3bc3cdb
Ostatnio edytowano Pon mar 26, 2007 13:04 przez kasia essen, łącznie edytowano 1 raz

kasia essen

Post » Pon mar 26, 2007 12:56

po wycieraniu kurzy pod regałami..potem przyniosła to wszystko do salonu,na łapach,na kryzie i na ogonie ...przekomicznie wygladała,nawet pajaka miala na grzbiecie
:strach: :strach:
Obrazek

maja od rana przekonuje mnie jaka to ona kochana kotka jest,nie daje mi pisac,lezy na klawiaturze,strzela baranki,gada ze mna i mruczy...czyzby sie obawiała ze jak kochana nie bedzie to ja znow gdzies do ogrodka wywioze?No tak raz dziennie do mnie przychodzila,ale dzis to przesadza,co ja z biurka wyrzuce to wskakuje spowrotem i daje mi buzi...kota mi w ogrodku podmienili :smokin:
Ostatnio edytowano Pon mar 26, 2007 20:09 przez kasia essen, łącznie edytowano 1 raz

kasia essen

Post » Pon mar 26, 2007 13:20

:1luvu:
Śliczna jest

Futerko ma po prostu imponujące
A fotka wsród kwiatów - brak słów

Moje koty zazdroszczą twoim tej zieleni

skrzydelkomexico27

Od: Czw lut 22, 2007 13:10

Post » Pon mar 26, 2007 13:23

skrzydelkomexico27 pisze::1luvu:
Śliczna jest

Futerko ma po prostu imponujące
A fotka wsród kwiatów - brak słów

Moje koty zazdroszczą twoim tej zieleni

moje niestety tez nie maja zieleni :oops: zdjecia sa w ogrodku rodzicow tzeta,oddalonym o 60 km :roll: Narazie rozgladamy sie za mieszkaniem z balkonem,zrobie im tam mini ogrodek z trawka :wink:

kasia essen

Post » Pon mar 26, 2007 15:02

ah fotki cos sie nie wyswietlaja,za to mam informacje ze konto na upoad zostało zablokowane lub przekroczono limit transmisji :oops: :oops:

to to teraz imagesheck :lol:

tak oto dzis od rana okupuje moje biurko,,, :lol: co ja zdejme z biurka to przychodzi z powrotem,moze sie boi ze znow ja na dwor wyniose?uwielbiam sie do niej przytulac :oops:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kasia essen

Post » Pon mar 26, 2007 15:56

No pięknie się prezentujecie, obie :P

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Pon mar 26, 2007 19:53

czy ktos widzi zdjecia z ogrodka czy tylko mi sie nie wyswietlaja? :?

kasia essen

Post » Pon mar 26, 2007 20:50

www.miau.pl ma chyba chwilowe kłopoty...wyświetlają się zdjęcia tylko z innych serwerów, mój podpis jest na fotosiku :P Nie pierwszy raz, pewnie niedługo wszystko wróci do normy.

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Wto mar 27, 2007 7:11

Piękne szczęśliwe dziewczyny :1luvu:
Ja też uwielbiam wtulać się, całować i wąchać futerko Simbutka :oops:
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Wto mar 27, 2007 7:13

:oops: :oops: :lol: dziekujemy
No nie wiem czy to chwilowe kłopoty bo napisane było ze przekroczyłam limit transferu :oops:

kasia essen

Post » Wto mar 27, 2007 10:36

wklejam ponownie,zaladowałam na innym serwerze
Bylismy z wizyta u rodzicow tzeta..oto reportaz

Obrazek

a tu gdzie głowa a gdzie ogon?? :lol: :lol:

Obrazek
głupia mina

Obrazek

no to kolejne fotki ze zwiedzania domu i ogrodu
Obrazek

dalej nie ide tu mi sie podoba..

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

pietrowe koty..

Obrazek

no i co sie gapisz...

Obrazek

Obrazek

wdychanie swiezego wiosennego powietrza..

Obrazek

wyjsc do ogrodka czy zostac w domu..

Obrazek

krotkie saunowanie..

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

kasia essen

Post » Śro mar 28, 2007 14:09

wzięło mi sie na wspominki...Maja kilka dni po zabraniu ze schroniska i po operacji..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kasia essen

[poprzednia][następna]